G4Media.ro

PSD pune presiune pe președintele Iohannis să prelungească starea de urgență: Singura…

PSD pune presiune pe președintele Iohannis să prelungească starea de urgență: Singura soluţie constituţională pentru a nu avea trei zile de vid legislativ se află la Iohannis. Îl aşteptăm să o propună

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat joi că există „o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională” pentru ca în România să nu fie un vid legislativ de trei zile după expirarea stării de urgenţă şi aceasta se află doar la preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

„Ne pregătim să întâmpinăm, la sfârşitul acestei săptămâni, zilele prostiei Guvernului PNL. După cum ştiţi, deşi exista mesajul preşedintelui Iohannis în spaţiul public de peste 20 de zile, cum că începând cu 15 mai se va înceta starea de urgenţă, Guvernul nu a fost în stare până în ceasul al doisprezecelea să vină cu un act normativ care să statueze legal starea de alertă. Într-un final, Guvernul recunoaşte că a greşit şi încearcă să repare această uriaşă prostie pe care a făcut-o, singura problemă pe care o au este că trebuie să repare legal şi constituţional această prostie şi nu să vină iarăşi cu un act normativ care să fie contestabil sau atacabil.(…) Pe fond, există o singură soluţie reală, constituţională şi funcţională, din ceea ce am aflat şi noi de la specialiştii în drept constituţional, şi aceasta se află doar la preşedintele Iohannis. Îl aşteptăm să iasă şi să propună ceea ce trebuie propus, pentru a nu avea aceste trei zile neacoperite de un cadru legislativ”, a spus Romaşcanu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Întrebat dacă PSD îi cere, concret, preşedintelui Iohannis să prelungească starea de urgenţă pentru a nu fi vid legislativ timp de trei zile, Romaşcanu a spus: „Dumnealui ştie mai bine. Nu vrem să fim consultanţii constituţionali ai preşedintelui, dar are măsuri la dispoziţie pentru a acoperi aceste trei zile de vid legislativ. Orice altă măsură este neacoperitoare sau ilegală. O stare de alertă dată prin hotărâre de Guvern, conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu acoperă limitările de drepturi şi o ordonanţă de urgenţă este neconstituţională”.

Crutea Constituțională a decis miercuri că guvernul poate instaura starea de alertă, dar nu poate lua măsuri care vizează restrângerea drepturilor și libertăților fundamentale, acest lucru putând fi făcut doar prin lege aprobată în Parlament.

O lege în acest sens a fost adoptată tot ieri de Camera Deputaților, dar actul normativ nu va putea intra în vigoare mai devreme de luni.

Or, starea de urgență încetează astăzi, ceea ce înseamnă că în România va exista un vid legislativ pe perioada weekendului în ceea ce privește restricțiile de circulație.

Premierul Ludovic Orban a anunțat azi, în debutul ședinței de guvern, că Executivul va declara încă de azi starea de alertă, care va presupune ”toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor”, dar a subliniat că trebuie ținut cont de decizia Curții Constituționale, potrivit căreia nu pot fi îngrădite drepturi și libertăți.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. faceti ce vreti voi, dragilor, eu lucrez de acasa si va pup pe toti (nu literalmente, evident)

 2. Asa e ma baieti, ce se fac oile fara indicatii de la pastor?
  Barem Preli (nu stiti cine-i Preli, e o oaie care vietuieste la digi24) va fi total pierdut fara sa stie cum sa se comporte la sfirsitul asta de saptamina, apocalipsa curata.

 3. Nu o sa-i ierte Neamtul pt situatia asta pe Orban, Vela si Predoiu, in veci !

  PS. Dar nici nu o sa asculte de PSD !

 4. Ca-i act de razbunare crunta nimeni nu se indoieste. Ca au gandit piesa in subteran, intr-un stil ritualic medieval, se vede si din Sputnik. Porno-social-democrizat = oaia suprema in piele de lup perfid! Psd = Pecinginea marsaviei morale. Psd = Pestera talharilor, sarlatanilor, sabotorilor, djinul rafuielilor, al tiraniei, al matrapazalacurilor, al mafiotlacurilor. Pe fizionomiile hade ale psdistilor stau infipte genele distrugatorilor de tara. Pupa-i-ar madam Ghilotina pe jugulara! Pupa-i-ar SARSaila!

  • Merg și eu o tură, dar recunosc că și pnl- iștii sunt proști. Chiar e greu să gândești când iei o decizie care afectează viața tuturor?

 5. Au apărut mulți proști pe aici ,dar românul este îngăduitor cu ei ,îi lasă să zacă în propria prostie Abia când prostia pute și le cade părul din nas dispar înnecați în prostia lor .Așa au dispărut proștii PNȚ-CD,au urmat proștii PDL, vor urma proștii PNL.Nu le spuneți că sunt proști, că ei se cred deștepți și nu vă vor asculta ,dar cu Orban și Dancă se accelerează procesul .

 6. Sunt mulți proști pe aici ,dar se vor înneca în propria prostie .Așa au dispărut proștii PNȚ-CD,proștii PDL,urmează proștii PNL.Cu Orban și Dancă procesul se accelerează .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.