G4Media.ro

PSD pregătește mărirea salariului minim până la 45% din salariul mediu începând…

Foto: Facebook/ PSD

PSD pregătește mărirea salariului minim până la 45% din salariul mediu începând cu 2020

Guvernul PSD pregătește corelarea, prin lege, a salariului minim de salariul mediu, după cum arată o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză făcută publică de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.

Astfel, începând cu anul 2020, PSD ia în calcul modificarea Codului Muncii și introducerea unui prag minim al raportului salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată / câștig salarial mediu brut la cel puțin 45%.

Cu alte cuvinte, salariul minim va ajunge la aproape jumătate din salariul mediu pe țară. În luna august, câştigul salarial mediu brut pe economie calculat de INS a fost de 4449 lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Pesedeul nu intelege ca, degeaba maresti salariul, daca cumperi mai putin cu el decat cumparai inainte. Cand ai cct in loc de creier asta se intampla.

    • Eu cred ca psd intelege … Cei care nu inteleg sunt romanii mandri (fudulia e sora buna cu prostia). Consecintele le suportam cu totii din pacate…

    • PSD vrea sa creasca salariul ca sa aiba ce sa taxeze, fiindca vistieria e goala acum.

      PSD a dat tot felul de spagi electorale, evident ca bugetul nu e sac fara fund, momentan e alimentat din credite, dar nimeni nu te imprumuta la infinit.

      Bugetul e praf si pulbere, iar mafia PSD e disperata sa ascunda asta.

  2. In ritmul ăsta, Olguța o să facă salariul minim mai mare ca salariul mediu. E ca in bancul de la sfârșitul epocii lui nea Nicu,cu raportarea producției obținute , să le spună cineva că au depășit suprafața țării.

  3. Frate, din 2020??? Adică să cadă în cârca altui guvern, care o sa vina după alegeri??? ce nesimțiți, ce tupeu!!
    Pana atunci ei fac praf economia până atunci, nu o să poată să fie plătite nici macar salariile actuale.
    In loc sa facă investiții care să producă bani pt aceste măriri, ei le măresc din pix- inflația să crească, să se împrumute la greu in contul generațiilor viitoare, guvernanții de atunci sa fie in imposibilitate să le plătească – deci sa scoată castanele din foc și să primească nemulțumirile cetățenilor (ca Boc, după ce Tăriceanu a băgat țara în criza si a fugit, iar acum se da salvatorul pe cal alb)
    DEMISIA incompetenților și mincinoșilor!!! Nu va mai bazați pe faptul că populația o să uite, ca până acum și iar o sa va întoarceți, după un timp, din opoziție cu minciuni gogonate!!!

    • Totul e lasat in carca noului guvern: salarii, pensii, infrastructura, mediu,….

  4. PSD este singurul partid din Romania caruia ii pasa cu adevarat de oameni si mai ales de cei cu venituri mici.

    • Prostane, de aia tu lucrezi din beciul sediului de partid la postari, pt ca economia tarii duduie si sunt joburi mai bune decat al tau pe toate drumurile.
      De aia toti liderii psd sunt putred de bogati, desi au lucrat doar la stat la viata lor.

      In capul ala al tau, e simplu pentru un partid sa „mareasca” salariile unora din banii altora.
      Prostane, schema asta nu merge la infinit.
      Ne batem gura dejaba cu tine, nu ai material cenusiu sa pricepi.
      Inapoi la facut cincinalul la postari, hai, baga mare si gudura-te pe langa stapanii tai !

    • PSD este singurul partid din Romania care anihileaza sistematic bugetul si pune presiune pe economie ca sa traiasca bine bastanii din PSD, baronii din teritoriu, slugile din regii s.a.m.d.

      Niciun alt partid n-a facut praf economia si bugetul cum a facut-o PSD-ul.

    • Phuai, ce putoare de căcat îți degajă bortificiul fără dinți (dar cu limbă), Asistatule! Pe bune, nici măcar o așchie de lemn nu-ți dau ăștia, să-ți mai scobești dracului căcatul din carii?

  5. Daca te apuci sa maresti salariul minim, automat se modifica salariul mediu.
    Deci ai pierdut raportul ala de X % pe care ti-l propui.
    Te apuci din nou sa ajustezi minimul, ti se duce din nou in craci salariul mediu.
    Deci tovarasii de la pesedeu o sa vada ca toata treaba asta este un sistem dinamic, rezolvabil doar prin ecuatii diferentiale.

    Deci din start e un subiect cu 10 clase peste cel mai destept membru psd. Din pacate, asta e o realitate, si nu o rautate de-a mea.
    Eu nu cred in membrii psd cu educatie solida, cum ne sunt prezentati ALDE Caty abramburica, sau marele lor sociolog de la cluj. Bai nene, astia sunt niste mediocritati la limita de jos a prostiei.
    Restul sunt retardati (atestabil clinic).

    Nu mai vorbim de ineptia cosmica de a incerca sa normezi distributia salariilor intr-o economie de piata.
    Si inca un pont gratis pentru comunistii din pesedeu: Nu exista pe lumea asta DECAT economie de piata, restul sunt pacienti morti din nastere, pe perfuzii.

    Hai sictir, psd.

    • Depinde pe cine incerci sa multumesti. Voturile pentru ciuma rosie nu vin de la cei care pot sa deseneze un grafic de distributie a salariilor si sa puna pe el media si mediana. Vor raporta noul salariu minim la salariul mediu de la jumatate anului anterior si gata.. prostimea ii va vota.

  6. Cumpara voturi in avans.
    In fapt țintă e electoratul propriu.
    Sunt ținuți calzi si activi.
    Adică activisti pentru partid

  7. Orlando cu Olguta si Dancila sunt atat de tampiti incat au impresia ca pot pacali chiar si Comisia Europeana, nu numai poporul roman – partea dobitoaca din el.
    Printre masurile asiguratorii de incadrare in MTO, Orlando cica ingheata salariile si blocheaza legea salarizarii din 2019! Ok! Aplauze puterinice!
    Dupa care, guvernul ne anunta pe noi, nu CE, ca vor creste salariile bugetarilor de la 1 nov.2018 in loc de 1 ian 2019 (au stabilit aia de la CNSP ca e necesar, oportun si sustenabil!)!!!!!
    Deci, le crestem din acest an la nivelul stabilit in lege pentru 2019 dupa care le putem ingheta linistiti si putem bloca tot inistiti si legea!
    Adica, ce smecheri suntem noi, le-am mai tras-o o data celor de la CE!!!!!!!!!!!!!!
    Nu ne-om fi saturat de furat singuri caciula ? Mizerabilii.

  8. Deci maresc brutul, cresc impozitele, creste inflatia, se scumpesc toate !

    PS. Iata de ce a facut Isarescu ce a facut zilele trecute.

    PPS. Prostovanii ar trebui sa-i pupe mana, dar PSD, nu-i lasa si ii atrage tot mai in adancul mlastinii ! 😉

  9. Ar trebui micșorate impozitele după care mărite aceste salarii. Sutien micșorarea impozitelor in aceasta țară.

  10. Creste, creste, dar basescu pe care l-ati facut chior vede mai bine decat multi, deci iti creste tie salariu, fictiv ca in mana tot cam atata iei daca ai minimu, chestia e ca cresc si preturile, si totul se scumpeste mult mai mult, si tu crezi ca ai bani mai multi insa la ce cheltuieli ajungi sa ai s-ar putea sa ramai de fapt cu mai putin decat cand aveai salariul mai mic, insa aici nu e vorba de tine, mic, mare te descurci, chestia e ca parintele, bunica care au muncit o viatza au o pensie de 800 si ceva de ron, aluia i-o creste cu 10ron, acum spune cum resimt ei cand preturile se scumpesc, plus ca mai toti varstnicii din tara noastra iau medicamente. Acum o sa spui poate ca nu-ti pasa de cei batrani, insa la fel si psd’lui nu-i pasa nici de ei, nici de tine. Si daca te gandesti e posibil sa ajungi mai rau ca ei, pt. ca programul de lucru nu se respecta peste tot in romania, ture suplimentare, indeletniciri care nu tin de jobul tau, si tu dai cat mai mult pt. ca crezi ca castigi mai mult si in realitate te imbolnavesti atat fizic cat si psihic, la ficare job care ajungi o sa afli ca cel putin o persoana de acolo s-a operat fie ea mai in varsta, dar din ce in ce mai mult poate fii chiar de varsta ta, lucru care nu ar trebui sa se intample intr-o tara civilizata.

  11. Daca îți dă nu e bine, dacă nu îți dă iar nu e bine. Cine plm sa va mai înțeleagă