G4Media.ro

PSD Prahova a contestat în instanţă candidatura lui Iulian Dumitrescu (PNL) pentru…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD Prahova a contestat în instanţă candidatura lui Iulian Dumitrescu (PNL) pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Contestaţia a fost respinsă, dar decizia poate fi atacată

Organizaţia judeţeană Prahova a PSD a contestat în instanţă decizia Biroului Electoral Judeţean de acceptare a candidaturii preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru preşedinţia Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Dumitrescu este inculpat pentru corupţie şi are în prezent interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ Prahova. Luni, Tribunalul Prahova a respins contestaţia, decizia nefiind definitivă, transmite News.ro.

Dosarul în care PSD Prahova a contestat candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru încă un mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost înscris la Tribunalul Prahova sâmbătă. Luni, Tribunalul a respins contestaţia.

”Respinge cererea având ca obiect «contestaţie la legea electorală», formulată de petentul Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Prahova împotriva Hotărârii nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.31 Prahova, ca nefondată. Admite cererea de intervenţie principală formulată de intervenientul Iulian Dumitrescu în contradictoriu cu petentul Partidul Social Democrat-Organizaţia Judeţeană Prahova. Menţine Hotărârea nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr.31 Prahova. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Prahova şi publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Conform art 54 al.4 din Legea 115/2015, cererea de apel poate fi depusă la Curtea de Apel Ploieşti.

Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a depus, săptămâna trecută, semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

El spunea că a decis să candideze ”pentru ca prahovenii să aibă o viaţă mai bună” şi ”din respect” pentru aceştia.

Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova a admis, vineri, propunerea de candidatură a preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, pentru un nou mandat la şefia CJ. Iulian Dumitrescu îndeplineşte ”toate condiţiile de formă şi de fond” din Legea 115/2015 care reglementează alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi a depus toate documentele pe care trebuie să le depună dosarul de candidatură.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. abureala marca PSDNLUDMR, ca cica ala e rau ca are lamborghini