G4Media.ro

PSD insistă și-i acuză pe liberali că mint atunci când spun că…

PSD insistă și-i acuză pe liberali că mint atunci când spun că ei au majorat alocațiile pentru copii / În realitate, PSD a votat împotrivă, iar Dragnea a calificat majorarea alocațiilor drept un gest ”demagogic” al PNL

PSD insistă să-și însușească majorarea alocațiilor pentru copii, deși acest lucru s-a făcut prin adoptarea unui amendament al PNL cu voturile USR, PMP și UDMR. Partidul condus de Liviu Dragnea îi acuză pe liberali că duc o campanie mincinoasă prin care își asumă meritele pentru majorarea alocațiilor.

”De câteva zile cei de la PNL duc o campanie mincinoasă în care susțin că datorită lor ar fi crescut alocațiile la copii! Cum poți să pretinzi că ai majorat banii pentru copii, când votezi împotriva legii care prevede majorarea, Legea bugetului pe 2019!? Adevărul este simplu: Alocațiile copiilor vor crește pentru că Legea bugetului a fost adoptată cu voturile PSD, ALDE, UDMR și Minorități. În rest, doar minciună, scandal și demagogie”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a PSD.

Social-democrații au început campania de însușire a majorării alocațiilor pentru copii încă de săptămâna trecută, tot pe Facebook. partidul condus de Liviu Dragnea s-a lăudat pe 15 februarie că el este cel care mărește alocațiile copiilor și a criticat PNL pentru un presupus ”demers pur demagogic”, deși inițiativa creșterii alocațiilor a fost a liberalilor printr-un amendament la buget. PSD a votat împotriva amendamentului, cu excepția a trei parlamentari (detalii aici).

În ziua în care a fost adoptat propunerea PNL privind majorarea alocațiilor pentru copii, Liviu Dragnea a avut o ieșirea nervoasă, susținând că propunerea liberalilor este un ”amendament demagogic” (detalii aici).

Pe 14 februarie, Parlamentul a votat un amendament propus de deputatul PNL Robert Sighiartău care viza dublarea alocațiilor pentru copii de la 84 la 150 de lei. Amendamentul a fost adoptat cu 123 de voturi “pentru” (PNL, USR, PMP, UDMR), 119 “împotrivă” (PSD, ALDE) și o abținere.

După ce a fost votat amendamentul, coaliția de la putere a vrut să ceară reluarea votului. În final, parlamentarii au ales să revină asupra lui și chiar Liviu Dragnea a propus să fie păstrată prevederea amendamentului votat, de creștere a alocațiilor, dar să fie indicată altă sursă de finanțare, deoarece ar fi fost imposibil de pus în practică pe sursa de finanțare indicată inițial și anume excedentul Bugetului de Asigurări Sociale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Postarea asta trebuie data jos. Este arhetipul stirii false! report as fake news si gata!

  • „Postarea” arata ca Trebuie sa dam cu P$D de Pamant, in Ilegalitate cu ei !
   Marsul Festilelor Functionale la kiseleffzece se Impune !

  • De ce este ,, Este arhetipul stirii false! report as fake news si gata! ,, ? Din mai multe motive, care din ele : NU EȘTI SĂNĂTOS LA CAP, EȘTI FOARTE BINE PLĂTIT DE PSD sau ești pur și simplu, EȘTI O MARE JIGODIE MINCINOASĂ.

  • Nu este deloc postare tip „fake news” . Este crunta realitate a mizeriei societatii romanesti, cateva partide care s-au perindat 30 de ani la guvernare se cearta pentru a-si asuma o initiativa care trebuia sa apara cu multa vreme in urma si nu in 2019. Nici 3 lei pe zi alocatie pentru un copil ??? WTF ???

  • Ma refer la postarea de FB, trebuia sa fiu mai precis in exprimare. 🙂

 2. Problema e ca minciuna asta prinde la susținătorii psd…

 3. asta e natura borfasilor, a infractorilor, a escrorcilor. asta sunt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.