G4Media.ro

PSD îi amenință pe socialiștii europeni după ce aceștia au înghețat relațiile…

PSD îi amenință pe socialiștii europeni după ce aceștia au înghețat relațiile cu partidul lui Dragnea: Răspunsul nostru va veni după alegeri, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică

PSD a calificat drept ”inadmisibil” faptul că Partidul Socialiștilor Europeni (PES) a înghețat relațiile cu partidul lui Dragnea și amenință că răspunsul va veni ”după alegeri,, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică”.

PSD susține într-un comunicat de presă că ”ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii” și le cere socialiștilor europeni să ”spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează”.

Partidul lui Dragnea mai arată că ”toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală”.

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Serghei Stanișev, a transmis miercuri că ”liderii PSD consideră înghețate relațiile cu PSD” până când guvernul României își clarifică angajamentul față de statul de drept și urmează recomandările Comisiei Europene, potrivit unui comunicat de presă al PES.

Mai mult, Stanișev arată în comunicatul citat că apartenența PSD la familia socialiștilor europeni va fi discutată în iunie, la viitoarea întâlnire a conducerii PSD.

Până în iunie, PES nu va mai organiza nici un eveniment împreună cu PSD, a mai anunțat Stanișev în comunicatul oficial postat pe site-ul PES.

Comunicatul integral al PSD:

Referitor la comunicatul afișat ieri pe site-ul Partidului Socialiștilor Europeni, în care se face trimitere la situația statului de drept din România, Partidul Social Democrat face următoarele precizări:

Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii.

Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES.

Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea.

De aceea considerăm că toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală. Toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai.

Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică. Atunci va veni și răspunsul nostru.

Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Daddy,
  ”…cei aleși în numele PSD…” ? Adica ii vei asmuti pe toti cei…7 alesi impotriva socialistilor europeni?

 2. De asta iesiti la vot, sa nu mai aiba nici un cuvant de spus PSD-ul, nici in Euopa si nici in tara.
  #sieuvotez
  #farapenali

  • Răspunsul hoților. Atentie – nu cumva până arunci unii „alesi” sa fie deja in puscarii. Oricum, UE ii știe pe toti de ticalosi, borfasi, minicinosi si infractori. Cloaca pestilentiala numita PSD trebuie scoasa in afara legii, ca fiind o grupare de tip mafiot-securist pusa pe jaf. In rest, SIKTIR tuturor hotilor auto-intitulati pesedisti.

  • @Alex. tataie, vezi că ai după „ grupare de tip mafiot-securist” ai uitat să bagi „care și-a anexat țara”. Ce se întâmplă? Dai rateuri?

  • Se trezi ud, postacul spawn. Tocmai ce a avut in vis erotic, cu o „grupare” care „si-a anexat” țara. Ce „si-ar” mai anexa si el creierul, dacă ar putea .

  • Mie-mi suna a amenintare. Dar sa fim seriosi. La ce altceva sa ne asteptam din partea unei bande de mafioti borfasi analfabeti?!
   Eu oricum traduc fraza ca „daca pana acum credeati ca suntem anti-europeni, acum va aratam ce pro-rusi suntem”.

 3. Trimiteți alții mult mai hoți.

 4. mesajul este urmatorul…vom fura cat voi nici nu ganditi!

 5. hai la vot sa le dam obraznicaturilor peste bot!

 6. Tumorele, fa-i dosar penal lui Stanishev!

 7. Bai socialistilor, daca se supara psd-ul va da afara din grupul socialist. Am zis!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.