G4Media.ro

PSD dublează potul în plină campanie electorală, cu o presiune și mai…

PSD dublează potul în plină campanie electorală, cu o presiune și mai mare pe buget: Teodorovici vrea să plătească anticipat creșterile de pensii programate în 2021

Eugen Teodorovici, ministru al Finanţelor și preşedinte executiv al PSD, a declarat duminică că propune să le fie dat anticipat pensionarilor un procent din suma pe care aceştia ar trebui să o primească la recalcularea pensiilor din 2021, conform noii legi a pensiilor.

Reamintim că noua lege a pensiilor, care intră în vigoare de azi, are un impact bugetar uriaș, de 33 de miliarde de lei în 2019 și 2020. Legea prevede atât creșterea pensiilor prin majorarea în trepte a punctului de pensie (indicatorul fix în funcție de care sunt calculate pensiile), cât și recalcularea a milioane de pensii aflate în plată. FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni nesustenabile.

Plata anticipată a pensiilor majorate ar avea loc în 2019 și 2020, ani cu trei rânduri de alegeri, pe fondul scăderii dramatice a PSD în sondaje.

„Am să-i ridic colegului meu (ministrului Muncii -n.r.) o provocare foarte, foarte mare. Este o provocare pe care o să o ridic aici. Când se termină recalcularea pensiilor? În 2021. Haideţi să facem aşa, fiecare dintre dumneavoastră aşteptaţi o recalculare, pensionarii, în general, aşteaptă o recalculare. Spunem această grupă de pensii până la … va avea o majorare de pensii x la sută, cealaltă grupă va avea un alt gen de majorare. Atunci putem aplica o sumă forfetară, adică să dăm de exemplu unui pensionare suma de 300 de lei, poate nu este suma cea corectă, dar nu aştept până în 2021 şi dau astăzi 150 de lei, adică un procent din suma pe care o anticipez a fi dată în 2021 şi o dăm astăzi. În 2021, când se termină recalcularea vedem cum a fost, dacă a fost sau nu corectă suma. Dacă e mai mult, îi dăm diferenţa omului, dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci. Dar să primiţi din timp pentru că oamenii trăiesc astăzi”, a afirmat Teodorovici, la Conferinţa Organizaţiei Pensionarilor din partid, potrivit Agerpres.

Teodorovici a spus că din partea sa, ca ministru al Finanţelor, nu va fi decât un aviz favorabil pentru o astfel de idee. „Avem o obligaţie faţă de dumneavoastră care aţi muncit. Noi avem ce avem pentru că dumneavoastă aţi muncit. Şi hotelurile de la mare sunt construite pe munca dumneavoastră. Înainte de ’89 lucram cu toţii, banii la grămadă şi statul făcea investiţii, dar lumea uită, tinerii uită şi pe lângă dumneavoastră nu trec cu respectul cuvenit”, a mai adăugat Teodorovici, citat de Agerpres.

Valoarea punctului de pensie creşte începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei. Legea pensiilor adoptată în luna iunie în Parlament prevede majorarea pensiilor până o la o dublare efectivă a acestora în 2022, raportată la valorile de la începutul acestui an.

Foto: Eugen Teodorovici (Inquam Photos / Octav Ganea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Foarte bine asa sa faca . Toti pensionarii se vor bucura si vor vota tot Iohannis si PNL+ USR -PLUS.

  2. Hmmm, ce partid generos, dar cadere libera in sondaje !

  3. asta iar a fumat praf de oase de caracal.
    cum draq sa spui :”Dacă e mai mult, îi dăm diferenţa omului, dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci.”?
    daca omul trebuie sa-ti dea bani inapoi nu se cheama ca tai pensia sa recuperezi soldul ?
    ce ticalaosi…le da mai mult ca peste 1 an altii sa le taie si ei sa tzipe ca „noi v-am dat si altii v-au taiat”…curat psdist…
    eu propun ca toate aceste majorari sa fie acoperite din eliminarea pensiilor speciale celor din parlament,taierea indemnizatilor celor din aparatul bugetar si sa vezi atunci cum o suge psdeaua fara bani la partid…deces scrie pe ei.

  4. „Vedem atunci.” Asa se conduce un stat ?
    Cred ca isi fac cruce astia din Comisia Europeana !

    PS. Noroc pe Jean Claude ca a iesit la pensie ca altfel il dobora infarctul !

    PPS. „Vedem atunci.” :)))))))))))))))

  5. Urata tactica, dar buna din punct de vedere politic. Ii pune pe cei din opozitie sa se gandeasca cum vor ataca. Daca ataca pensionarii le vor sarii in cap si propaganda PSD va prinde aripi, daca nu ataca vor pierde din credibilitate si propaganda PSD va prinde aripi.
    Concluzia: mizerabili.

  6. La Adunarea femeilor din PSD, le-a zis ca va candida presedinte. La conferinta pensionarilor din PSD le promite practic dublarea salariilor.
    Doamne doamne ce limbric mincinos. La tineretul PSD ce le va zice: apartamentw gratis de la ANL? Sau masini gratis?
    Cel mai rau e ca orice lider PSD e convins ca lumea e f f proasta si trebuie sa le promita acadele ca la copii de 5 ani.
    Cred ca lumea nu mai e asa proasta. Romania sta pe loc de 10 ani. ZERO progres!

  7. Asa Orlando baga la pensii!!! Veorico tine guovernu!!! Sperie-l pe Iohannis, sperie-l pe Barna!!! Traiasca partidul! Veorica si poporul, Partidul si tricolorul!

  8. Mvaaai, ce darnici sunt pesediștii când au valiza făcută! Au practicat asta în 2015, speră s-o poată repeta în 2019! Alertă: românii s-au prins cum e cu promisiunile nesustenabile, deci urmează o mare M*** psd! La voturile din 2020!

  9. Te lasa fara cuvinte dobitocul asta!
    „Noi avem ce avem pentru că dumneavoastă aţi muncit.”! A vrut sa spuna, de fapt, ca „Noi avem ce fura pentru că dumneavoastă aţi muncit”.
    „…dacă e mai puţin, vedem ce facem atunci”!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! – Sapoca, frate, acolo ar trebui sa se odihneasca, nu la mare sa-l bata soarele ijn cap! Asta este una din dovezile ca nu-i intereseaza si nu i-a interesat niciun studiu de impact al masurilor pe care le-a luat pana acum si mai ales de acum incolo…
    Li se falfaie responsabilitatea.

  10. Viitorul e altfel. Se va găsi vreun Boc să mai taie şi vreun Băsescu să explice!

    • @Camelian Propinatiu:
      Va fi singura sansa ca Romania sa nu ajunga Grecia, ba poate chiar mai rau !

  11. Pai sa zicem că inflația reală e de 10 la suta. Lăsați cat zice INS și alte instituții.
    Asta înseamnă într un ciclu electoral 5 ani.raportat la un punct de pensie de 1000 Ron rezultă fix 1650 Ron
    Deci perfect realizabil. Pe hârtie creșterea e chiar sustenabila. Din păcate greu de digerat de către opoziție

  12. Pai ok. Sa dam pensii ca banii pana la urma se duc la consum si productaorii sint multumiti. Mai ales aia de peste hotare dar sa trecem peste asta. Lumea uita numai Orlando nu uita. Ok si cu asta. Dar sa vedem de unde ia banii! Ca la un moment dat orice buget are si el o elasticitate maxima dupa care se rupe. Cum se rupse la Tariceanu! Si cum se rupse la Salvini. POC si gata! Si vine Veorica si Orlando cu caciulita in mana in Parlament sa cerseasca voturi!

  13. JOS POOOLIMEA PSD! DE LA PRIMUL PÂNĂ LA ULTIMUL TOT O POOOLIME! HUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!

  14. Ce lipsa de logica!
    Pentru voturi vinzi de si pe dracu !
    Plati cu anticipație!
    Mai mor oamenii ,poate 400 – 500 mii pe an.
    In 2021 când se va termina marea recalculare poti sa ramai cu un milon de pensionari care nu mai sunt.
    Un milion de debitorri!
    Cine plateste?

  15. „Pana in 89 lucram cu toţii, banii la grămadă şi statul făcea investiţii, dar lumea uită, tinerii uită şi pe lângă dumneavoastră nu trec cu respectul cuvenit” – Orlando jigodie infecta ce esti, generatiile care au scapat tara de datorii si care au construit aproape tot ce s-a construit in comunism incluzand Transfagarasanul, Canalul Casa poporului si toate statiunile din tara asta aveau la revolutie intre 40 si 65 de ani, si in cei 30 de ani cei mai multi s-au stins in mizerie cu pensii de nimic si in spitale insalubre, pentru ca securistii si comunistii ca voi care ati venit la putere dupa 89, „le-ati aratat respectul cuvenit” furand si papand toata bruma de avere lasata de Nea Nicu. Dupa ce ati distrus generatiile parintilor si bunicilor nostri care au ridicat tot ce s-a ridicat in tara asta, acuma vreti sa distrugeti si generatiile copiilor si nepotilor nostri facandu-i datori pe viata ca sa va plateasca voua acuma licheleor de securi si comunisti pensionati la 40 de ani, cu 20 de ani pe cartea de minca, pensii speciale nesimtite de mii de euro pe luna.

  16. 1. Acești indivizi au fost aleși să guverneze țara în perioada 2016-2020! Adică să facă politicile de guvernare fix in perioada asta…
    Este legal să facă politicile de guvernare pentru o perioada în care NU SUNT mandatați sa o facă???
    Pt 2021 poporul poate nu mai vrea sa continue cu ei, nu vor fi de acord sa se continue pe linia pe care au mers până acum! Ii vor alege și mandata pe alții să aplice planurile lor, viziunea lor de a guverna. De ce sa fie aia obligați să guverneze după planurile ăstora? Este ilogic să spună pesediștii celorlalți cum sa guverneze țara!
    2. Se găsi Orlando- Fernando discoteca, fix acum, înainte de alegeri, să dea bani ( din buzunar de la mă-sa), pe ani înainte, în condițiile în care au tot amânat până și creșterea punctului de pensie care trebuia să se facă încă de la începutul anului! Asta e bătaie de joc la adresa inteligenței pensionarilor și a restului de români!
    3. De ce nu au avut timp TREI ANI de zile sa recalculeze pensiile? Cu un soft bun, recalcularea ar trebui sa dureze f puțin!
    4. Orlando-fernando- discoteca, așa apărați voi tinerii și copiii țării? Voi, care sunteți „tații” și „mamele” tuturor copiilor români? Cu ei cum rămâne?? Le lăsați doar datorii, scoli și spitale varza, drumuri varză….ce mostenire, făcută de voi, în guvernarea voastră, lăsați voi pt posteritate?
    5. Fernando-orlando-discoteca, știi că există câteva milioane de români ( în mare, de la privat) cărora nu li s-a mai mărit salariul nici macar cu un leu? Care au pierdut la salariu din cauza voastră, prin inflație?
    6. Fernando Orlando discoteca, știi că o largă categorie de bolnavi nu mai au medicamente?? Nu se mai importa și nu își mai permit sa le cumpere??
    Căt de nenorociți puteți fi să ne omorâți în halul ăsta? Nu va ajunge cat ați furat, cât crezi că va mai dura până se rupe circa de la atata întins?
    Chiar nu aveți bun simț deloc???

    • Pe cine nu omori, nu te lasa sa traiesti!

    • Acum este cel mai clar ca pesedacii lucreaza dupa principiul „dupa noi, potopul”!
      Pentru multi cetateni, era deja evident dupa maniera in care a psd+alde au facut legea pensiilor, adica cu cresteri exagerate de pensii mai ales in anul terminal de mandat dar si in 2021 cand ei nu vor mai exista.
      Cu aceasta gaselnita superpopulista anuntata de Orlando cred ca s-au convins si ceilalti cetateni carora nu le-a fost clar de la inceput!
      Anul 2018 se va termina prost financiar, iar anul urmator este garantat de criza financiara interna si daca ne mai loveste si cea globala, avem uraganul perfect si faliment va scrie pe noi.
      De aceea, semnalul „dupa noi, potopul” dat de Orlando consider ca nu mai trebuie trecut cu vederea de opozitie si sa stea in expectativa. Nu ne mai permitem sa asteptam validarea guvernului in noua configuratie politica in Parlament cand s-o hotara tampita tarii si abia dupa aceea opozitias sa ia taurul de coarne si sa vina cu motiunea de cenzura.
      Motiunea de cenzura se impune ACUM!

  17. Apropo, Orlando-Fernando-diskoteca, se măresc și pensiile speciale? Se dau bani anticipat și pt ele? Cu cine începeți, cumva cu ei?
    O sa ajungem la faliment, ceva gen BIR/ Caritas???
    Nene, numai după declarația îngrozitoare – „vedem ce vom face atunci”- trebuia să îți dau demisia!!! Sau crezi că vin alții să preia castanele fierbinți?
    Nu ar trebui sa exista un asemenea guvern care se comportă ca o pițipoancă/ ca un cocalar care împrumută bani și îi cheltui pe toți azi, pe țoale și mașini scumpe, în ideea că mâine văd ei ce combinații fac! Această declarație ar trebui sa fie un motiv pt un dosar penal pt subminarea economiei, nu ai voie sa cheltui banii fără studii de impact sau fara sa precizezi sursa de unde acoperi aceste cheltuieli!
    Fix așa ați făcut de fiecare data, ați distrus economia și ați lăsat țară în criza economica, urmând că alții să spele rahatul vostru!
    Va jucați cu viitorul nostru și al copiilor noștri, a milioane de români! Este inadmisibil așa ceva pt unii care conduc viața a milioane de oameni, să joace alba-neagra sau la noroc soarta noastră!
    Așa va gândiți viu la viitorul copiilor României, așa vreți voi să aduceți înapoi românii care lucrează peste hotare??

    • Ei nu se gandesc, sper ca opozitia o va face, daca va vrea sa mai aiba ce guverna!

  18. masonul vifor, slugarnica umbra a vasilicai pregateste o lege pentru pensiile militarilor.

    ca asa e la partid: toti e egali, mai ales unii.

  19. Poate sa tripleze punctul de Pensie … daca tot psdul e in 2022 o sa fie ca in Venezuela in Romania … hyper inflatia vine fara drept de Apel … 3000 Ron punctul de pensie dar inflatie 30% .. euro la 15 ron si sticla de latte la 45 Ron … asa vrei sa faci Romania in 2022…