G4Media.ro

PSD cere prelungirea până la sfârșitul anului a termenului până la care…

PSD cere prelungirea până la sfârșitul anului a termenului până la care consumatorii casnici pot opta pentru alegerea unui furnizor de energie electrică

PSD solicită Guvernului şi Agenţiei Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) să prelungească până la finalul anului termenul până la care consumatorii casnici pot opta pentru alegerea unui furnizor de energie electrică, susținând că până în prezent doar jumătate dintre aceştia au semnat un nou contract.

„Rata extrem de scăzută a cetăţenilor care au încheiat astfel de înţelegeri arată eşecul catastrofal al campaniei de informare desfăşurată de Guvern şi ANRE cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică. În condiţiile în care tarifele au crescut deja cu 18%, iar Guvernul nu a luat măsuri pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, furnizorii de energie electrică anunţă noi majorări pentru serviciul universal de până la 13%, după data de 1 iulie”, susține PSD într-un comunicat de presă transmis marți.

PSD mai cere ca Guvernul şi ANRE să prevadă o procedură prin care furnizorii de energie electrică să îşi trimită reprezentanţii la domiciliul clienţilor pentru semnarea noilor contracte.

„De asemenea, PSD cere Guvernului şi ANRE să prezinte, cu exemple concrete, cum au compensat pierderile suferite de consumatorii casnici din cauza haosului produs de autorităţi la începutul anului, în privinţa reglementărilor din piaţa de energie electrică”, precizează sursa citată.

Citește și:

Consiliul Concureței investighează activitatea de racordare a clienților casnici la reţelele de distribuție a energiei electrice și gazelor naturale, în contextul modificării legislației și al liberalizării piețelor

INTERVIU Ministrul Energiei: Facturile la electricitate sunt mari din cauza comportamentului speculativ al furnizorilor / Despre finanțarea GSP prin PNRR: S-a asociat cu Romgaz, întrebați la ei cum s-a întâmplat

 

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu ma mira.
    PSD a cerut si mentinerea taxei de trecere a podului Fetesti pentru masini sub 3.5T (persoane fizice) de parca taxa de drum platita nu ar fi suficienta pentru profitul lor.

  2. Nu sunt psd-ist nu am votat niciodata PSD si cel mai probabil toata viata mea nu voi vota PSD, dar aceasta solicitare mi se pare justă.
    Este o chestiune de mare actualitate pt mine. Atat pe scara de bloc tb facute ctr si la gaz si la energie electrica si personal pt energie iar părinții si de ei tb sa ma ocup.
    Nu e deloc facil sa semnezi un contract, ofertele sunt foarte proaste, iar daca trimiți actele ti se spune ca vor fi procesate peste 3 samtamani.