G4Media.ro

UPDATE PSD a decis în unanimitate excluderea lui Dumitru Buzatu din partid…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

UPDATE PSD a decis în unanimitate excluderea lui Dumitru Buzatu din partid / Președinția PSD Vaslui, preluată de Dragoș Benea / Fiul lui Buzatu și-ar fi dat demisia din funcția de secretar de stat

Liderul PSD Marcel Ciolacu a convocat sâmbătă dimineața Biroul Național pentru a cere excluderea lui Dumitru Buzatu din partid, după ce acesta a fost reținut de DNA pentru luare de mită. Nu doar că are funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, dar Dumitru Buzatu este unul dintre politicienii cu state vechi în PSD, deținând președinția organizației PSD Vaslui.

Conform primelor informații din ședința PSD, locul lui Buzatu la șefia PSD Vaslui a fost atribuit eurodeputatului Dragoș Benea.

De asemenea, în cadrul ședinței PSD a fost suspendată din partid și soția lui Buzatu, senatoarea Gabriela Crețu, iar fiul lor, Tudor Buzatu ar fi demisionat din funcția de secretar de stat.

„Împreună cu colegii mei am luat trei decizii – excluderea domnului Dumitru Buzatu din PSD. Numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PSD Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea”, a transmis Marcel Ciolacu, adăugând că a luat act și de demisia fiului lui Buzatu, care deținea funcția de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului.

„Am luat act din demisia din funcţia de secretar de stat a domnului Buzatu Tudor şi, de asemenea, am propus colegilor mei suspendarea din calitatea de membru PSD a doamnei Creţu Gabriela – senatoare”, a precizat Ciolacu.

El admite că punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită afectează partidul.

„Nu mă aşteptam la acest lucru. (…) Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că decizia partidului şi a colegilor mei şi a mea a fost cea corectă. (…) Toate deciziile au fost luate în unanimitate. Mă bucură că instituţiile statului funcţionează total independent. Sunt una dintre persoanele care niciodată nu am comentat decizia unui magistrat, mai ales în acest caz în care este cât se poate de evident”, a afirmat liderul PSD

În presa locală, Marcel Ciolacu e acuzat că a susținut familia baronului PSD de Vaslui Dumitru Buzatu: fosta soție, Gabriela Crețu, a ajuns senator pe o listă PSD, iar fiul Tudor Buzatu este din ianuarie 2022 secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Dizolvarea P$D. Confiscarea activelor Fruntașilor P$D de la Adrian Nastase pana la Pandele Firea, Ciolacu inclusiv.

  • Idei filozofice! De ce nu faceti aceste lucruri? Sau nu prea avem cum sa le schimbam noi? Nu credeti ca alaturi de aceste idei sa spuneti si cum se pot realiza ele?

 2. fiul sau si-a dat demisia, wow, dar banii inapoi nu-i da?!

 3. Dintre cei doi Buzați, Buzatu Gros înțeleg că era cu Filosofia, acum înțeleg de ce vorbește el așa semidoct, dar Buzatu Junior ce merite avea el de Statul l-a găsit bun de pus Secretar al său?!?

  Toți Buzații și Buzatele juniori ne distrug Țara și Neamul cu zile.
  Pt cine credeți voi că fură Buzatul Gros, că mai mult de o decada, hai doua mai e cu noi, apoi merge unde îi e locul in IAD.

  • Hai ma Ciolacule,chiar asa e? Asta imi miroase a onoare intre hoti. Tu nici usturoi nu ai mancat,nici gura nu-ti pure. Hotul neprins e negustor cinstit Marsele.

 4. O și am uitat, deci:
  Buzatu Gros șef de plantație de Județ
  Buzatu Junior Statul l-a identificat bun de secretar
  Buzata pe numele ei de Crețu Gabriela este Senator

  O singură familie de Buzați cu doar 3 membri și avem aproape 2-3% din conducerea țării?!?
  Buzatu Gros 1 din 40 de șefi de județe
  Buzatu Junior 1 din 200 de secretari de Stat
  Buzata pe numele ei Crețu 1 din 200 de Senatori

  Voi va dați seama cine conduce țara asta?!?

 5. PSD l-a dat afară pe Buzatu pentru „neglijență în serviciu”…