G4Media.ro

Proteste în mai multe administrații fiscale din țară, la Iași, Ialomița și…

Sursa Foto: BNS

Proteste în mai multe administrații fiscale din țară, la Iași, Ialomița și Neamț

Blocul Național Sindical informează că, la această oră, au loc proteste în câteva administrații fiscale din țară din județele Iași, Ialomița și Neamț. ”Având în vedere că este încă dimineață, numărul protestelor ar putea crește”, precizează BNS.

Conform, BNS, care prezintă şi imagini, au loc proteste la Iaşi, Slobozia, Piatra Neamţ şi Baia Mare. Şi joi au avut loc astfel de acţiuni, inclusiv în faţa Ministerului Finanţelor.

De altfel, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ,,Solidaritatea” a anunţat că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru declanşarea grevei propriu-zise.

”Cu toate piedicile puse de „prietenii noştri”, trebuie să aratăm că SOLIDARITATEA este prima şi singura organizaţie sindicală care a organizat vreodată o grevă in ANAF si MF. Până acum au fost doar proteste spontane, pichetări sau proteste cu banderole. Pentru asta vă mulţumesc încă odată”, au precizat reprezentanţii sindicatului.

Potrivit publicației Ziarul de Iași, sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat, şi marţi, între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment, în timp ce în faţa Ministerului Finanţelor a avut loc un miting de protest, angajaţii fiind nemulţumiţi de măsurile propuse pentru reducerea cheltuieilor bugetare. Ministrul Finanţelor anunţa luni seară, după discuţii cu reprezentanţi ai sindicatelor, că unii sindicalişti au anunţat că amână acţiunile de protest. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ”Solidaritatea” a organizat însă proteste, conform programului deja anunţat.

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a afirmat luni că majoritatea sindicatelor din finanţe au avut, luni, reprezentanţi la minister pentru a vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, ”document cu care au fost de acord”. Astfel, unii dintre sindicalişti au transmis că amână acţiunile de protest pregătite, a susţinut ministrul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Contractele de munca suspendate si neplatiti
    Cum poate sa ia un referent superior care freaca menta ore intregi pe zi +4000net? (7000 brut)
    IN PRIVAT CU VOI

    • Ăștia cad leșinați dacă lucrează fie și o săptămână în privat. Acolo s-a terminat cu împinsul aerului și cu tunsul ouălor…

  2. Bugetarii cei mai incompetenți, cei mai corupți, cei care răstălmăcesc cel mai mult legea, cei care nu-ți răspund niciodată la o solicitare legitimă altfel decît citând article din lege și lăsându-te în ceață, cei care îți trimit decizii de impunere nelegale după 5 ani de la presupusa obligație fiscală. dar cu căteva zile înainte de prescriere, ca să nu mai ai nici timp, nici chef de contestație, ĂȘTIA au tupeul să protesteze!!!

  3. Din câte înțeleg, Ciolacul sub acoperirea așa zisei reforme vrea să își introducă niște amante& nepoți=pile prin niste concursuri care ar trebui să se facă in administrațiile fiscale. Deci in numele unui „mai bine” Ciolacul vrea să facă mai rău. Așa că nu-mi vine să cred , dar sunt de acord cu protestatarii. Rusofilii ăștia fac rău si la privat, foarte rău, dar si la stat. Cred că o reformare a administrației fiscale făcută de USR ar fi fost mult mai fair decât ce fac vandalii rusofili!