G4Media.ro

Proteste anunțate de personalul TESA din Sănătate. Sindicaliștii reclamă „discriminarea salarială”

Sursa foto: Uniunea TESA

Proteste anunțate de personalul TESA din Sănătate. Sindicaliștii reclamă „discriminarea salarială”

Uniunea Națională a sindicatelor TESA din Sănătate a anunțat, luni, într-un comunicat de presa, declanșarea unor acțiuni de protest, acuzând „discriminarea salarială”.

Conform sindicaliștilor, protestele ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat.

Comunicatul integral:

UNIUNEA TESA, organizație sindicală reprezentativă pe grup de unități la nivel național, va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care DISCRIMINAREA SALARIALĀ , care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării.

De asemenea Uniunea TESA se va solidariza cu acțiunile de protest ale celorlalte federații sindicale din sănătate care susțin eliminarea discriminării personalului TESA, personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști) și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățite de actuala lege a salarizării.

Deciziile au fost luate de către Consiliul National al UNIUNII TESA întrunit in ziua de 27 mai 2023.

UNIUNEA TESA a luat act de declarațiile ministrului muncii Marius Budăi potrivit cărora draftul noii legi a salarizării va fi făcut public în data de 15 iulie 2023 si consideră acest moment ca fiind MOMENTUL ADEVARULUI după o perioadă lungă de tergiversare. In funcție de ce vom vedea in acest draft , acțiunile de protest ale UNIUNEA TESA s-ar putea radicaliza sau nu.

Revendicările Uniunii TESA sunt susținute si de Confederația Sindicala Națională MERIDIAN, precum și de CESI-Confederația Europeana a Sindicatelor Independente. Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susținere a revendicărilor UNIUNII TESA atât ministrului Marius Budăi cât si ministrului Alexandru Rafila.

Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii , ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării , o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor .

Uniunea TESA este solidară cu greva din educație și considerăm revendicările colegilor sindicaliști ca fiind perfect justificate.

Promisiunile guvernaților de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educația drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârșit în fapte

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Nu asta era ideea, de a acorda salarii competitive specialiștilor domeniului, mai degrabă decât funcționarilor din jurul lor?
    Mi se pare normal să faci distincția între unii și alții.

  2. Care sunt revendicarile? 🙂

  3. Băi, dar hotărâți – vă și ieșiți toți odată, ce o tot lălăiti azi unii, mâine alții, poimâine alții…