G4Media.ro

Protest spontan al medicilor şi asistenţilor veterinari din Buzău, în faţa DSVSA…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Protest spontan al medicilor şi asistenţilor veterinari din Buzău, în faţa DSVSA / ”Se intenţionează tăierea sporurilor. La noi se lucrează cu animale cu tuberculoză, cu rabie, cu gripă aviară”

În jur de 40 de medici şi asistenţi veterinari, angajaţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Buzău, au protestat joi în faţa instituţiei, nemulţumiţi de ordonanţa privind reducerile cheltuielilor bugetare care le-ar putea afecta sporurile salariale, anunță Agerpres.

Angajaţii DSVSA au organizat un protest spontan prin intermediul căruia au atras atenţia asupra condiţiilor de muncă periculoase în care îşi desfăşoară activitatea, considerând că sporurile salariale pe care le primesc sunt pe deplin meritate.

„Oamenii s-au hotărât să organizeze o grevă spontană, din cauza faptului că se intenţionează tăierea sporurilor. La noi se lucrează cu animale cu tuberculoză, cu rabie, cu gripă aviară. Noi avem spor de condiţii deosebite pentru că lucrăm în condiţii deosebite, nu avem spor de calculator sau de hemoroizi. Sportul este de 30 la sută din salariul de bază, nu este foarte mare. Oamenii sunt revoltaţi din cauza asta. Săptămâna viitoare avem un program de proteste, luni şi marţi câte două ore, miercuri la sediile partidelor, joi şi vineri câte două ore, urmând ca pasul următor să fie greva generală. Astăzi vorbim despre un protest spontan, vorbim despre 30-40 de funcţionari publici, medici veterinari şi asistenţi veterinari, ingineri chimişti, ingineri alimentari. Angajaţii au hotărât să iasă în stradă”, a declarat, pentru Agerpres, liderul Sindicatului Camera Veterinară Buzău, Stelian Mihalcea.

Angajaţii au precizat că se tem de eventuale tăieri salariale sau chiar de pierderea locurilor de muncă.

„În draftul de ordonanţă suntem într-un fel ameninţaţi vizavi de veniturile pe care urmează să le încasăm, sunt şi aşa mici în comparaţie cu preţurile de la această dată. Suntem puşi în egalitate toţi, suntem într-un fel hărţuiţi că astăzi suntem, mâine nu mai suntem, că vom fi subordonaţi altor instituţii. Ai făcut un împrumut, ai datorii la bancă şi te aştepţi ca mâine să nu mai ai veniturile pe care te bazai când ai făcut un împrumut şi asta e o problemă „, a declarat Elisabeta Cosma, angajat în cadrul DSVSA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Schimba munca! Nu te obliga nimeni! Si noi, eu, când merg pe strada poate să dea mașina peste mine, pot să iau covid, si nu-mi da nimeni nici un spor! Manele

  2. Salariul include toate aceste sporuri, nu mai sint defalcate.
    Ce ar insemna sa ceara si timplarul spor de ciocan sau de pericol de circular…

  3. E lipsa de ei in privat, mai ales la tara. Pot sa isi dea demisia linistiti. Si in privat vor primi sporuri.. ba un ou, ba o palinca..