G4Media.ro

Propunere pentru impulsionarea turismului: vouchere de vacanță comune România – Republica Moldova

Propunere pentru impulsionarea turismului: vouchere de vacanță comune România – Republica Moldova

Voucherele de vacanță comune România – Republica Moldova ar asigura integrarea dintre potențialul turistic și economic al celor două țări, ar mări baza de structuri de cazare din cadrul programului și ar determina și creșterea numărului de turiști moldoveni care vin în țara noastră, afirmă specialistul în turism Gheorghe Fodoreanu.

Supranumit și „Mr. Incoming”, cu o experiență de 50 de ani în domeniu, fost președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) și ex-vicepreședinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Fodoreanu salută reintroducerea voucherelor de vacanță începând cu 1 ianuarie 2022, decizie deja promisă și care speră  că va fi implementată de către Guvernul României pe o perioadă de timp lungă, de minim 5 ani. În același timp, Fodoreanu propune o soluție care ar asigura integrarea dintre potențialul turistic și economic al României și al Republicii Moldova. Anume, utilizarea voucherelor de vacanță pentru ambele țări.

„Integrarea conceptului de vouchere de vacanță între cele două țări surori, România și Republica Moldova, ar putea avea două etape. În primul rând, voucherele de vacanță emise în țara noastră să aibă valabilitate la decontare și pentru Republica Moldova. În a doua etapă, și Republica Moldova ar urma să introducă acest concept al voucherelor de vacanță, deci în acest caz am vorbi de un drum ceva mai lung. Cred că printr-un dialog permanent dintre ministerele de resort ale celor două țări, s-ar putea implementa cu rapiditate acest concept. O astfel de alianță și decizie comună ar contribui essential la dezvoltarea relațiilor economice dintre țările noastre. Până la urmă, vorbim aceeași limbă și avem istorie comună”, subliniază specialistul Gheorghe Fodoreanu.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu