G4Media.ro

Propunere inedită prin care se încearcă salvarea industriei Horeca la Cluj, puternic…

Propunere inedită prin care se încearcă salvarea industriei Horeca la Cluj, puternic afectată de pandemie: parcările ar putea fi transformate în terase

Propunere inedită prin care se încearcă salvarea industriei Horeca la Cluj, puternic afectată de pandemie. Parcările ar putea fi transformate în terase, scrie actualdecluj.ro.

Propunerea vine din partea organizatorului de evenimente Andi Daiszler, care spune că a cerut ieri Direcției de Sănătate Publică, după discuții cu Instituția Prefectului și Primăria Cluj-Napoca, emiterea unui aviz asupra propunerii de transformare a unor locuri de parcare din oraș în terase oferite operatorilor Horeca din vecinătatea acestora. Primăria ar urma să închidă cu garduri de protecție anumite locuri de parcare solicitate de aceștia.

Propunerea are o serie de argumente, pe care Daisler le enumeră: localuri fără terase, care, deci nu pot funcționa, ar putea din nou servi clienților mâncare sau băutură, spațiile în aer liber neîngrădite sunt ferite de contagiune, vremea încă rece va face ca oamenii să nu stea foarte mult afară, astfel încât să fie asigura flux continuu, ”chiar și o masă de 4-6 persoane pe un loc de parcare ar face o diferență pentru mulți patroni de localuri”, măsura ar urma toate traseele de avizare și ar întări strategia orașului de renunțare la spațiile de parcare și de folosire a mijloacelor alternative de transport, ar scădea viteza medie în zonă și deci poluarea și ar fi o ”premieră națională care ține cont de toate recomandările personalului medical”, cum ar fi distanțarea socială și monitorizarea.

Citește integral în actualdecluj.ro.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Imi place la.nebunie argumentul

  „ar scădea viteza medie în zonă”

  Nu mai e.valabil dictonul

  Time is money ?!

  Eu zic sa campam la locul de.munca sa nu mai pierdem timpul mergand dus-intors

  In felul.acesta scade poluarea, traficul, colesterolul (sic) si radiatiile.gamma. (sic)

  PS – ultimele doua sunt la.misto (aviz alfabetizatilor cu doctorat in dat cu kukuruzu de pamant)

 2. Scad in loc de.scade

 3. Ar fi bun un șpriț la ieșirea din parcare ! Ar fi bun, dar nu-i recomandat, decât dacă bagă mașinile în restaurant și le încuie acolo. Să includă în preț și transportul acasă. Cu taxiul.

 4. oamenii se vor inghesui sa manance un caviar in mijlocul drumului. o zamă printre masini. o trufă la gura esapamentului.

 5. Dar dupa ce trece postul …Crăciunului !

 6. In acest fel facem din parcari ….wc-uri publice …..
  Ce ne facem daca moare HoReCa ?! Eu unul ma gindesc cu groaza ….. Imi e asa o frica …..

 7. Am vazut la TV că propunerea de transforma parcările in terase după modelul New York City.
  Am fost acolo când s-a întâmplat ca parcările sa fie transformate in terase. Este vorba doar de parcările din fata Puburilor, pe străduțele din Green Village din Manhattan , parcările laterale de pe marginea străzii au fost desființate si s- au extins terasele dar numai in dreptul lor. Circulația s- a restrâns la o singura banda unde era sens unic si la doua pe străzile cu dublu sens. Pe marile bulevarde restaurantele, cofetăriile, etc., au amenajat terase tot așa in locul parcărilor laterale din fata lor. Despre asta este vorba in NYC nu despre parcările publice care in majoritatea lor sunt la subsol.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.