G4Media.ro

Adevărul: Proprietari nemulțumiți de proiectul căii ferate Gara de Nord – Otopeni:…

Adevărul: Proprietari nemulțumiți de proiectul căii ferate Gara de Nord – Otopeni: Piciorul podului ar urma să fie în curte, la 4-5 metri de geamul casei

Proiectul privind exproprierile necesare realizării căii ferate Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Henri Coandă, abia supus dezbaterii publice, va fi contestat inclusiv la Curtea Constituţională dacă va fi nevoie, având în vedere că o parte dintre cei 63 de proprietari se plâng că trenul va trece la numai 5 metri de casele în care locuiesc, punându-le viaţa în pericol, scrie Adevărul.ro

Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea amplasamentului şi a declanşării procedurii de expropriere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere aflat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti – Faza I: Racord c.f. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti”, de pe raza unităţii administrativ-teritorială Otopeni judeţul Ilfov, a fost postat spre dezbatere publică, pe site-uil Ministerului Transporturilor, la data de 25 iunie, cu termen limită 8 iulie.

Despăgubirile ce vor fi acordate celor 63 de proprietari însumează 6.945.256,81 lei. Chiar în ziua în care a fost publicat, mai multe persoane fizice şi juridice au luat legătura cu avocaţii, cerându-le să spună în ce măsură este legal ca aceste lucrări să fie efectuate, având în vedere că trenul care va face legătura între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni va trece la o distanţă de 4 – 5 metri de casele lor.

Unii proprietari s-au plâns şi de faptul că statul cere exproprierea a doar 150 mp, din cei 300 mp pe care-i deţin în Otopeni. „Ar trebui să exproprieze tot terenul de 300 mp în astfel de situaţie, pentru că noi nu mai avem ce face cu restul de 150 mp. Piciorul podului ar urma să fie în curte, la 4-5 metri de geamul casei. Ar trebui să ne dea bani la valoarea pieţei pe tot terenul”, a declarat pentru „Adevărul” unul dintre proprietari, explicând că, printre altele, nu poţi face grătarul pe piciorul podului şi nu te poţi bucura de linişte când îţi trece trenul pe deasupra capului.

Citește integral pe Adevarul.ro

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Voi credeti ca guvernul PSD da doi bani pe voi? Ce prosti sunteti.

 2. Proprietarii nu stiu cum procedeaza Statul (pentru ca poate). Intai anunta ca expropriaza, nu mai cumpara nici dracu’ terenul ala, ca nu mai ai ce sa faci pe el (nu tinse mai elibereaza autorizatii de constructie), DUPĂ care se evalueaza (daca nu-l mai vrea nimeni, pretul este, evident mult mai mic decat inainte sa se gandeasca guvernul sa faca calea ferata). Si la pretul respectiv va fi despagubit proprietarul.

  Tot „pretul pietei” este, dar dupa ce i-a terciuit Statul valoarea. Just, nu?
  Ce ati vrea, pretul pietei dinaintea interventiei statului?! Chiar asa, pic de spirit socialist nu mai aveti in voi, sa intelegeti ca nu trebuie sa va ganditi doar la binele personal, ci sa cedati din averea voastra pentru binele societatii?
  Adica cum fac membri PSD, nu?! 😈

  • PSD a dat ,PSD a luat.PSD fie laudat !

  • Sau ….”Dumezeu dă, Dumnezeu ia. Ce rămâne-i al tău!” 😆 😈

  • Cred că despăgubirile nu au nicio treabă cu prețul pieței, ci cu valoarea taxelor colectate pentru acele terenuri.

 3. 5m-daca e sa credem “pagubitii” e suficient. sunt foarte multe locuri unde calea ferata este langa cartiere, case, se monteaza panouri si asta e, vinzi ieftin ca altfel nu mai cumpara nimeni. macar sa se faca linia aia! n-au decat sa mulga statul dupa!

 4. De pe vremuri dedemult exista o cale ferata spre aeroport. Ea este deja facuta, trebuie decat ”stersa de praf”. Capatul liniei este in nordul curtii aeroportului. Ar trebui sa isi dea demisia cei care au propus acest proiect indraznet.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.