G4Media.ro

Propaganda antisemită „inundă mișcarea anti-vaccinare în Franța” – Liberation

Foto: captură video

Propaganda antisemită „inundă mișcarea anti-vaccinare în Franța” – Liberation

În cursul protestelor la nivel național de sâmbăta trecută care denunțau vaccinul anti-Covid ca fiind un “act de violență”, unele platforme media din Franța au evidențiat prezența mai multor pancarte care afișează cuvântul „Qui?” („Cine?”). Același cuvânt este folosit ca titlul unui canal de extremă dreapta de pe YouTube care a difuzat interviuri cu manifestanții de la Paris sâmbăta trecută.

Conform ziarului Libération, conținutul de pe canal “debordează de clișee antisemite”, printre care calomnia medievală conform căreia evreii „otrăvesc fântâni”, care datează de la Moartea Neagră – epidemia de ciumă din secolul XIV-lea. Canalul a acumulat peste 10.000 de vizionări de când a fost încărcat duminică.

Răspândirea rapidă a memelor „Qui?” în rândul activiștilor anti-vaccinare din ultimele șase săptămâni a urmat un interviu de televiziune din 22 iunie cu un general în retragere al armatei franceze.

Gen (r) Dominique Delawarde se confruntă acum cu acuzații penale pentru comentariile sale într-un schimb cu jurnalistul Claude Posternak, în care spunea: “Știm cine controlează pachetul media în lume și în Franța. Cine controlează Washington Post, New York Times, BFMTV și toate ziarele. ” Delawarde a adăugat apoi sarcastic: “Cine sunt acești oameni?”

Presat de Posternak cu privire la cine se referea, Delawarde a răspuns: “Aceasta este o comunitate pe care o cunoașteți foarte bine”.

Adoptarea lui „Qui?” din observațiile lui Delawarde despre evrei ca temă de campanie ale unor elemente ale mișcării anti-vaccinare s-au suprapus folosirii unui antisemitism din ce în ce mai agresiv și explicit.

Pe „Qui?” Canalul YouTube, un prezentator și un demonstrant anti-vaccinare au discutat despre oportunitatea unui genocid care vizează evreii. După ce a fost de acord cu afirmația prezentatorului că “ar trebui să-și facă bagajele și să plece”, demonstrantul și-a exprimat îngrijorarea că, chiar dacă evreii ar fi expulzați din Franța, “ne-ar controla din exterior”. Apoi a adăugat că “au multe resentimente față de albi, ne consideră fiare … Asta este scris în Talmud”. Alte mituri antisemite răspândite prin mișcare includ afirmația că cuvântul „Covid” înseamnă “posesie demonică” în ebraică.

O investigație a jurnalistului Saïd Mahrane pentru revista Le Point a relatat experiențele șocante ale mai multor profesioniști evrei din domeniul medical de la interviul TV al lui Delawarde. Au fost lansate atacuri antisemite repetate împotriva lui Jérôme Salomon, un specialist în boli infecțioase și director general pentru sănătate publică în Franța, Alain Fischer, un expert important în imunologie, și Mathias Wargon, un medic al serviciilor de urgență care este căsătorit cu Emanuelle Wargon, membru al guvernului și fiica politicianului Lionel Stoleru, de origine evreu român.

Atacurile asupra acestor și a altor personalități evreiești sau percepute a fi așa au urmat un model stabilit în timpul ocupației naziste din Franța, a explicat Mahrane.

Dacă este absurd să comparăm soarta evreilor aflați sub ocupație cu cei care refuză vaccinarea împotriva Covid, este posibil să vedem un continuum în remarcile antisemite care vizează medicii evrei din anii 1940 și cele făcute astăzi împotriva anumitor [persoane]. ” a scris Mahrane.

Demonstrații anti-vaccinare suplimentare sunt așteptate și în acest weekend, înainte de introducerea luni a cerinței de vaccinare pentru a intra în majoritatea locurilor publice din Franța.

Printre liderii mișcării anti-vaccinare din Franța se numără compozitorul Francis Lalanne și Florian Philippot, fost vicepreședinte al partidului de extremă dreaptă cunoscut pe atunci drept Frontul Național și fost deputat în Parlamentul European.

Liberation, Allgeiner / Foto: Dominique Delawarde – captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter