G4Media.ro

Proiectul viitorului spital județean din Vrancea, identic cu un spital din Chicago

Proiectul viitorului spital județean din Vrancea, identic cu un spital din Chicago

Proiectul viitorului spital județean Vrancea prezentat de președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, este plagiat după proiectul Advocate Illinois Masonic Medical Center for Advanced Care din Chicago, scrie Realitatea de Vrancea.

Similitudinile reies din planșeze aflate în mapa de prezentare realizată de o companie din Ploiești și pusă la dispoziție de Marian Oprișan o consilierilor județeni.

Conceptul realizat de firma Miralex din Ploiești a costat circa 20.000 de euro.

Administratorul firmei care a întocmit conceptul a declarat pentru Realitatea de Vrancea că acuzele de plagiat sunt exagerate: „Dacă soția mea se duce la coafor și-i spune coafezei: vreau să mă faci la păr ca Roberta Anastase, ăsta e plagiat? Poate că e nefericită alegerea fotografiei, dar proiectul este unul mult mai amplu decât o singură fotografie, vorbim de interiorul clădirii, de amplasament etc. Eu sunt doar administratorul firmei, nu arhitect, am fost prezent în sala CJ Vrancea la prezentare și vă pot spune că consilierii județeni PNL exagerează un pic”.

Citește tot articolul pe Realitatea de Vrancea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Romanul pana nu-i fudul parca nu e prost destul. Faptul ca seamănă cu spitalul din Chicago e problema, nu ca se întârzie construirea lui pe tot felul de motive absurde. N-ar trebui sa va faceți griji, pe afara o arata ca la Chicago dar înăuntru vor fi aceiași șobolani și viermi ca peste tot in romania.

    • @Hipocrate, mai, nu faptul ca seamana cu spitalul din Chicago e problema, faptul ca a dat banii dein buzunarul romanilor pentru un proiect plagiat e problema, dar, na, fiecare cu parerile lui

  2. Un fost hot de buzunare ca tovarasul Oprisan portofel…face spital pi hartiie

  3. Lista asemanarilor se incheie aici

  4. Chiar daca sar face cine va lucra? Trebuie adusi inclusiv doctori din alte tari.

    • Trebuie adusi inclusiv postaci din alte tari, ca aborigenii nostri-s cam agramati, desi au opinii…

  5. Toate obiectivele ar rebui sa corespunda standardelor din tarile dezvoltate UE in domeniile respective, dupa realizare sa nu se mai descopere deficiente ca in alte cazuri, de aceea atat proiectele cat si constructiile trebuie sa fie verificate si incredintate unor firme cu experienta . Verificarile ar trebui facute de comisii de experti care sa cunoasca nivelul la care se lucreaza in lume la asemenea obiective. Din zelul de a face economie, multe cladiri din trecut au avut destule deficiente(de ex, materiale de calitate slaba, lipsa sisteme de climatizare vara, spatii mici dar aglomerate, grupuri sanitare si de igiena necorespunzatoare etc etc).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.