G4Media.ro

Proiectul PMP pentru reprezentarea românilor din Diaspora în Parlament a fost adoptat…

Proiectul PMP pentru reprezentarea românilor din Diaspora în Parlament a fost adoptat tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă prin care un grup de parlamentari PMP a propus noi reguli pentru reprezentarea românilor din diaspora în Parlament: ”În configurarea actuală, Parlamentul nu este reprezentativ pentru diaspora”, se arată în expunerea de motive a legii, transmite Agerpres.ro.

Nota de adoptare tacită pentru acest act normativ, pentru care termenul de dezbatere şi vot în prima Cameră sesizată s-a împlinit pe 27 noiembrie, a fost citită, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

Conform iniţiativei, AEP stabileşte prin hotărâre numărul de mandate pentru Senat, respectiv pentru Camera Deputaţilor, pe fiecare circumscripţie în parte în termen de cel mult 5 zile de la data începerii perioadei electorale aplicând prevederile legii cu privire la numărul locuitorilor, norma de reprezentare şi formula de calcul.

Potrivit proiectului, pentru Circumscripţia electorală 43 (diaspora) se ia în calcul numărul locuitorilor români cu domiciliul reşedinţa sau alte forme de înregistrare în străinatate, conform datelor furnizate de MAE şi transmise AEP, valabil la data de 1 ianuarie a anului în care au loc alegeri parlamentare la termen.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea AEP va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

sursa foto: Ambasada României la Londra

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. BRAVO PMP! Trebuia sa fie asa! Melescanule mai iesi băi nene la pensie că n-ai stresat destul. Nu-ți ajunge cât ciolan ai halit?

  • Asta inseamna ca o sa creasca numarul de hoti alesi sau ramanem la 300, cum am stabilit cu totii acum 10 ani
   2009 Referendumul pentru reducere hotilor, max 300

 2. Relicva asta mai traieste???

 3. Să nu ne păcălim cu pmp… Declarativ, la nivel de principii e proeuropean, dar, când vine vorba de interesele amicilor interlopi, votează alaturi de PSD participand la furtul public (vezi voturile in consiliile generale de la București). Și să nu uităm că șeful lor își declară fără echivoc ura pentru fosta șefă a fostei surprinzător de eficiente instituții DNA.

  • Nu mai trăi bă prin scorburi, că uite de prostii ajungi să debitezi.

  • Daca afirmi așa ceva,o sa poti argumenta cu doua exemple în care PMP a votat cu PSD și votul a fost împotriva principiilor declarate de PMP.?Și daca a votat cu PSD și ce a votat este bine ,care este problema.?Nu trebuie sa se voteze tot ce este bun pt Romania?Depinde de partid ,nu de ce se votează în Parlament.?c

 4. Mai rămâne de rezolvat și problema alocării din oficiu a unor locuri în poarlament pentru minoritățile naționale. În timp ce 3-4 milioane de romani din strainatate erau reprezentați de 2 senatori și 4 deputați, minorități precum italienii (vreo 3200), armenii (vreo 1300) sau polonezii (2500) sunt bine-mersi reprezentați de câte 1 deputat. În marea lui mărinimie, statul român s-a gândit că, minorități fiind, trebuie să fie bine reprezentați în forul legiuitor, pentru a preveni abuzul majorități asupra lor. Ce te faci, însă, că ăștia votează mereu cot la cot orice trasnaie îi trece guvernului prin cap (abuzuriule PSD din ultimii 3 ani au fost posibile și cu concursul deputaților minorităților naționale). Ce te faci, însă, că la ei s-a ajuns în situații absurde (cel puțin două) în care deputăția e lăsată moștenire în familie (moare tatăl, vine fiul). Mai merită să plătim acești minoritari ca să-și bată în continuare joc de noi? Ce aduc ei bun în viața politică?

  • ” Minoritatile ” sunt 18 deputati din oficiu pentru pesedeu , din 18 reprezentanti NU au nume si nici NU cunosc cultura minoritatii pe care o reprezinta ( cu exceptia lui bambucian coleg si prieten cu vozganian).Malin Bot a verificat ,impreuna cu un reprezentent autentic si a constatat ca NU vorbesc limba NU au nume si nici macar rude a minoritati respective. MIZERIE marca lui rebencic Tilharul Rosu pesedist de a avea mereu cele 18 locuri pentru Borfasii pesede.

 5. Daca afirmi așa ceva,o sa poti argumenta cu doua exemple în care PMP a votat cu PSD și votul a fost împotriva principiilor declarate de PMP.?Și daca a votat cu PSD și ce a votat este bine ,care este problema.?Nu trebuie sa se voteze tot ce este bun pt Romania?Depinde de partid ,nu de ce se votează în Parlament.?c

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.