G4Media.ro

Proiecte de 370 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană pentru…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Proiecte de 370 de milioane de euro, aprobate de Comisia Europeană pentru apă și canalizare în România

Comisia Europeană a aprobat marți investiții de circa 370 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru proiecte de apă și canalizare în România, potrivit unui comunicat al executivului european. Proiectele vor fi implementate în șase județe: Constanta, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov și Brasov.

Elisa Ferreira, comisarul pentru Coeziune și reforme, a declarat că ”aceste proiecte vor moderniza infrastructura de aprovizionare cu apă și vor reduce poluarea râurilor și pânzei freatice, conform obiectivelor Pactului Verde european (Green Deal)”.

Proiectele derulate în cele șase județe vor permite reducerea substanțelor poluatoare prezente în apa potabilă și diminuarea riscurilor sanitare și vor stimula biodiversitatea.

În plus, vor stimula industria orizontală, contribuind cu 156 de locuri de muncă permanente. Proiectele vor fi operaționale din iulie 2023.

Foto: Stație de epurare a apelor / PressHub.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. in poza aia trebuiau sa fie 10 bazine ! 🙂

 2. Et en certaines parties d’Iasi et de Vaslui non?

  • Ce se-ntampla? ne imbatam cu apa rece? Sa curga banii si proiectele si bine ar fi sa se realizeze la timp, fara erori tehnice regretabile si cu maxim randament. Suma e frumusica, se poate chiar mai mult, balta are pesti, bla bla. Proiectele multe si dispersate, dar totusi un bun inceput pentru o mai buna gestiune a apei. Apa ce devine incet dar sigur un bun de mare valoare bursiera. Apa ce o vom lasa copiiilor nostri, curata sau … secata sau poluata ireversibil. Acum? la munca nene Iancule, nu la lins bericioace, dat pe gat o tuiculitî si baut butoaiele de vin.

 3. Articol pesedit de la agentiile de presa franceze/belgiene: „Ialomiţa et certaines parties d’Ilfov et de Brasov”:))

 4. Apa Nova este 73% a luui veolia. Cel mai mare actionar al Veoliei este CEC-ul francez. CEC-ul francez este bineinteles 10% al statului francez.

  CEC-ul francez este proprietar si pe 75% din Egis, daca va suna cunoscut.

  Mai pe scurt, Comisia Europeana a suplimentat pensia fanariotilor, dar vom auzi, ca si pana acum, de reteaua invechita etc.

 5. Si wc-ul pe spate in fundul curtii!

 6. Poate ajunge si pe la mine …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.