G4Media.ro

Proiect – Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul realizării…

Proiect – Indemnizaţia pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul realizării de venituri din activităţi independente, agricole sau din drepturi de proprietate intelectuală

Un proiect de lege iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, şi depus marţi la Parlament prevede ca mamele care primesc indemnizaţii pentru creşterea copilului să poată beneficia şi de veniturile din desfăşurarea de activităţi independente, agricole sau din drepturi de proprietate intelectuală, transmite Agerpres.

Proiectul de lege modifică în acest sens art.16 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, fiind iniţiat, alături de Liviu Dragnea, şi de Lia Olguţa Vasilescu şi Alfred Simonis.

Potrivit proiectului, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită „realizează venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală şi din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, definite la articolul 67, articolul 70 şi articolul 103 din legea 227/2015, indiferent de nivelul acestora”.

„Activităţile independente, cele care privesc drepturile de proprietate intelectuală, precum şi cele din agricultură, silvicultură şi piscicultură sunt activităţi care, prin desfăşurarea lor, nu implică, de cele mai multe ori, absenţa părintelui de lângă copil în perioada concediului. Mai mult, prin suspendarea activităţii, pot fi generate şi alte consecinţe, cum ar fi pierderea unor locuri de muncă pentru angajaţii celor care desfăşoară astfel de activităţi, rezilieri de contracte încheiate cu terţi, limitarea accesului la fonduri europene destinate dezvoltării activităţilor întreprinderilor familiale sau a microfermelor”, au argumentat iniţiatorii proiectului de lege în expunere de motive.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Glontele de aur cu care poate fi răpus Dragnea este ștampila de vot!

 2. jupinul a hotarit sa arunce citeva oase, de la spate te fura cu 7 miini iar cu una din fata face o mica pomana sa se mai inalbeasca putin inainte de 26 mai

 3. Ne da inca 100 de lei la salar?

 4. daca merge pensia si salariul de ce sa nu mearga orice? liviule, vezi ca sunt discriminati si copiii cu pensia de urmas care sunt nevoiti sa lucreze la negru ca sa ia si pensia pe langa salariu! si mai stiu niste discriminati pe strada la mine care iau pensie pe caz de boala si care tot la negru lucreaza 8 ore pe zi de luni pana vineri! ei de ce nu pot sa cumukeze pensia cu salariul? :))

 5. Mda, am o veste proastă pentru mămici dacă PSD s-au uitat mai atent la voi după una caldă vin mai multe reci.

  La PSD stă cam aşa lucrurile:
  ——————————-
  Înainte de alegeri PSD DĂ, DAR DĂ CĂ NU ÎI DOARE GURA ŞI DACĂ NU AJUNGE VOR DA PÂNĂ AJUNGE DE TOŢI DE O SĂ STAŢI SURESCITAŢI CĂ LA UN MUMU CU DE TOATE apoi după ce primesc ce vor şi trec alegerile vin alea reci ŞI TOT CE AU DAT SE ÎNTOARCE ÎNAPOI PRIN MAI MULTE METODE Taxe – Inflaţie – Tăiem de undeva dăm altundeva – Soros e de vină că nu mai avem de unde da – ETC.
  Oare înţelegeţi că nu e greu că de 30 de ani fac asta şi nu ştiu astfel să lucreze pentru că pe lângă că sunt multe incompetenţa e pe primul loc aşa că dacă vă aşteptaţi să se schimbe ceva în felul cum vor acţiona e că le mai mor şi ăia de pe vremea lui Ceauşescu care au mai prins ceva scoală forţată în rest e acelaşi lucru cu tot mai puţini competenţi printre ei iar după cum vedeţi au cam murit toţi competenţii prin PSD dacă au găsit-o doar pe una ca Dăncilă şi ăia de prin guvern.
  Cam aşa stă treabă când te laşi de şcoală şi te ocupi numai de furtişaguri sau vă aşteptaţi la minuni din partea ăstora şi credeţi că va venii Isus şi îi va şcoli instantaneu şi se vor lăsa de furat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.