G4Media.ro

Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă din Bihor să meargă…

Sursa foto: Bihoreanul

Profesorii au făcut chetă ca o elevă romă din Bihor să meargă la olimpiada națională / S-a întors cu locul I / ”E prima din clasa ei”

Profesorii din comuna Dobrești, județul Bihor, au făcut o campanie de donații pentru ca eleva lor, Sena Moldovan (foto dreapta), să participe la olimpiada națională de limba rromani, iar aceasta s-a întors cu primul loc, notează Bihoreanul.

„Sena nu este pricepută doar la limba romani, este bună la învățătură în general, prima din clasa ei. De altfel, toți copiii care au fost la olimpiadă sunt buni la toate disciplinele”, a spus Inspectorul școlar Ionel Cordovan (foto centru).

Acesta a mărturisit că nu se aștepta ca delegația bihoreană să fie atât de performantă. „Sunt rezultate foarte bune, personal nu mă așteptam să ne clasăm atât de bine, ca județ. Cea mai mare surpriză este fetița de clasa a VII-a, pentru că este o copilă dintr-o familie modestă, cu părinți cu o posibilitate financiară destul de limitată”, a declarat Cordovan.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Buzău a 23-a ediție a Olimpiadei Naționale de Limba Rromani, iar dintre cei șase elevi bihoreni calificați, cinci s-au întors acasă cu premii, inclusiv două premii întâi.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Știrea este ca o eleva performantă dintr-o familie cu venituri modeste a primit ajutor de la comunitate? …Ceea ce ste lăudabil.

    ….Sau știrea este cu privire la apartenența etnică a copilului? …Ceea ce nu este deloc în regulă.

  2. Cine este în clasa a VII-a din poza aia?!?