G4Media.ro

Producția de autoturisme în România a crescut spectaculos în iulie și august…

Sursa foto: Uzina Dacia-Mioveni / Imagine oficială

Producția de autoturisme în România a crescut spectaculos în iulie și august față de anul trecut

În lunile iulie și august 2022 au fost produse în România 61.634 autoturisme, ceea ce reprezintă o creștere de 24.82 % față de perioada similară din 2021, respectiv 49.375 unitati, transmite Asociația Constructorilor de Automobile (ACAROM).

Dintre acestea 34.153 de unități au fost produse în uzina DACIA de la Mioveni și 27.481 unități au fost produse de uzina FORD de la Craiova.

În ceea ce privește bilanțul primelor opt luni din 2022, producția de autoturisme în Romania a atins volumul de 330.393 unități (199.503 DACIA + 130.890 FORD), o creștere cu 15.5% față de perioada similară din 2021.

De remarcat că în 2021, producția auto a fost marcată de întreruperi provocate de măsurile sanitare din pandemie, dar și de perturbarea puternică a lanțurilor de furnizare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O crestere cu o unotate fata de 0 este o crestere spectaculoasa.

    Ce ne puteti spune despre cresterea preturilor fata de anul trecut, sunt incredibile ? Spectaculoase, senzationale?

  2. Asa o fi dar nu va bucurati !Guvernul nostru ar trebui sa se pregateasca de pe acum de somaj sau sa cumpere fabrica(insa nu stiu ce va face cu ea),ori altceva.Renault nu mai investeste in termice pt ca asa cum stiti devine actionar minoritar la uzinele mecanice,de motoare.In timp ce banii care sunt inca facuti de noi se duc masiv in modernizarea fabricilor din Franta (care vor face doar masini electrice) noi stam linistiti desi peste 10-15 ani noi nu o sa mai avem cui le vinde pe astea.A crescut pe moment pretul la curent dar mai vorbim in 15 ani cand vor fi panouri fotovoltaice si centrale nucleare peste tot in Europa .Si nu se vor mai vinde din cel putin trei motive :pt ca vor fi cu tehnologii invechite,pt ca noi nu vom face electrice ca sa le concuram pe cele din Franta(cum Sandero a concurat pe Clio) pt ca pana si Africa are uzinele ei Renault(Doar Maroc are doua,una langa alta).Sa nu mai zic ca in Asia nu vom avea clar loc(nu a fost niciodata o piata pt noi),in America latina e ca si in Africa(au uzine si in Brazilia si in Argentina si in Columbia).La rusi la fel,daca le rascumpara…Oricum rusii au boala pe noi si nu cumpara Dacii.Cine sa le mai cumpere ?SUA,Canada si Australia ?