G4Media.ro

Producătorii cehi de arme prosperă pe fondul războiului din Ucraina și tensiunilor…

Sursa foto: Rachel Yates/U.S. Air Force

Producătorii cehi de arme prosperă pe fondul războiului din Ucraina și tensiunilor globale

Producătorii cehi de arme prosperă și raportează vânzări record ca urmare a războiului din Ucraina și a tensiunilor globale sporite, relatează presa cehă, citată de Euractiv.

Unele dintre cele mai mari companii cehești din acest sector au raportat vânzări record anul trecut, cum ar fi Colt CZ, care a înregistrat un profit de aproape 600 de milioane de euro, potrivit Novinky.cz.

Omnipol și Czechoslovak Group (CSG) au înregistrat, de asemenea, rezultate foarte bune în 2023. Creșterea celui din urmă a fost determinată în principal de producția de muniție de calibru mare și de echipamente militare terestre. Cea mai mare parte a producției sale a mers către țările NATO și o parte semnificativă către Ucraina.

STV Arms Group continuă să își sporească producția de muniție, în special de muniție de calibru mare. În ultimii doi ani, volumul total al producției la unele dintre unitățile sale de producție a crescut de aproximativ zece ori. Majoritatea livrărilor merg către Ucraina, fie direct, fie prin programe guvernamentale europene și americane, precum și către armata cehă și alte armate NATO.

Dezvoltarea industriei cehe de armament ar trebui să fie ajutată și de cerința de anul trecut ca statul ceh să cheltuiască anual cel puțin 2% din PIB pentru apărare.

Iar companiile de armament cred că va exista interes pentru produsele lor chiar și după ce războiul din Ucraina se va încheia, pe măsură ce armatele NATO își vor goli depozitele și vor căuta să-și refacă stocurile.

Între timp, Cehia, care rămâne ferm pro-Ucraina, a fost acuzată de țara vecină, Slovacia, că are un „interes” în continuarea războiului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...