G4Media.ro

Producătorii auto au anunțat investiții de peste 500 de miliarde euro în…

Producătorii auto au anunțat investiții de peste 500 de miliarde euro în dezvoltarea de vehicule electrice și baterii până în 2030

Producătorii auto globali plănuiesc să cheltuiască mai mult de 500 de miliarde de dolari pe vehicule electrice și baterii până în 2030, potrivit unei analize Reuters, intensificând investițiile care vizează îndepărtarea cumpărătorilor de mașini de combustibilii fosili și îndeplinirea țintelor de decarbonizare din ce în ce mai dure.

Cu mai puțin de trei ani în urmă, o analiză similară a constatat că companiile de mașini plănuiau să cheltuiască 300 de miliarde de dolari pe vehicule electrice și tehnologii aferente. Dar mandatele care se profilează cu zero emisii de dioxid de carbon în orașe precum Londra și Paris și țări din Norvegia până în China au urgentat angajamentele de investiții ale industriei legate de vehiculele electrice.

Cea mai recentă analiză arată că producătorii de mașini plănuiesc să cheltuiască aproximativ 515 miliarde de dolari în următorii cinci până la 10 ani pentru a dezvolta și construi noi vehicule alimentate cu baterii și pentru a se îndepărta de motoarele cu ardere. Dar directorii din industrie și analiștii rămân îngrijorați de faptul că cererea de vehicule electrice a consumatorilor ar putea să nu atingă obiectivele producătorilor fără stimulente suplimentare substanțiale și cheltuieli și mai mari pentru infrastructura de încărcare și capacitatea rețelei.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter