G4Media.ro

SUA: Concluziile Raportului Mueller constată că nu a existat o înţelegere secretă…

SUA: Concluziile Raportului Mueller constată că nu a existat o înţelegere secretă între Donald Trump şi Moscova

Concluziile anchetei desfăşurate timp de aproape doi ani de echipa procurorului special Robert Mueller, descrisă în mod repetat de preşedintele Trump ca o „vânătoare de vrăjitoare”, constată absenţa unor elemente care să dovedească existenţa unei înţelegeri sau a unei coordonări între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Moscova în scrutinul prezidenţial din 2016, transmit duminică agenţiile de presă internaţionale, potrivit Agerpres.

Principalele rezultate ale investigaţiei sunt cuprinse într-o scrisoare de patru pagini adresată duminică Congresului de Procurorul general William Barr, care a primit vineri raportul.

„Consilierul special nu a descoperit că echipa de campanie a lui Trump sau oricine a avut legătură cu aceasta, a conspirat sau s-a coordonat cu guvernul rus în aceste eforturi, în pofida ofertelor multiple ale unor persoane afiliate părţii ruse de a sprijini campania lui Trump”, potrivit documentului citat de dpa.

În scrisoare, Procurorul general Barr citează inclusiv din raportul Mueller: „Deşi acest raport nu conchide că preşedintele a comis o infracţiune, nici nu îl exonerează în legătură cu o infracţiune separată de obstrucţionare a justiţiei”. Aşadar, în privinţa celei de-a doua chestiuni importante a dosarului, cea privind o presupusă obstrucţionarea a justiţiei de către preşedintele american, Robert Mueller nu a ajuns la o concluzie definitivă, notează AFP.

Barr a mai scris că, după examinarea constatărilor lui Mueller, probele „nu sunt suficiente pentru a stabili că preşedintele a comis un delict de obstrucţionare a justiţiei”, conform dpa.

Ancheta echipei procurorului special Robert Mueller a durat 675 de zile, perioadă în care s-au scurs public foarte puţine informaţii. Investigaţia a ţinut însă Statele Unite în suspans, situaţie ce aminteşte de afacerea Watergate care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în august 1974.

Concluziile făcute publice duminică reprezintă o adevărată victorie pentru preşedintele american care a repetat constant că nu a existat nicio înţelegere secretă cu Rusia şi îi clarifică acestuia orizontul în perspectiva alegerilor din 2020.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Mult zgomot democrat ptr absolut nimic ! Muntele (Muller +mass media progresista ) s-a scremut (si cu niste cheltieli enorme si o pierde de timp si de energie colosala ) si-a nascut un soricel mititel sau chiar un purice !

  • Ce se mai activează fanii trumpetei, de fapt postaci penali ai mafiei PSD-ALDE care au pe punctajul dat de stăpânii lor interlopi chestia asta cu trump, rusia, zidul , migrantii ca sa susțină mizerii gen: antiliberalismul, excluziunea, ura, intoleranța, rasismul, xenofobia, șovinismul. Poveștile astea pe care sunt pusi trolii ăștia dobitoci să le flatuleze p-aicea nasc pasiuni, duc la conflicte, țin lumea ocupată, să poată fura nestingheriți borfașii, să comită abuzuri, să dispună de resursele societății si de oameni, pe care vor să-i țină săraci, needucați, speriați, bolnavi ca sa-i poata stăpâni mai bine. Sunt și o grămadă de naivi care pun botul la ce spun postacii infecți.

  • @ BAD

   :)))

   e jale mare, nu ?

   ceilalti „meseriasi”, colegi de-ai tai, pe unde sunt ?

   ai ramas ultimul sa aperi retragerea voastra in dezordine ?

 2. Altfel spus, Trump s-a lasat conspirat tacit.

  • Corect. A tacut si a profitat de ce a facut Rusia ca sa-l ajute in campanie, fiindca Trump e un cacat ticalos.

 3. Cum sa nu-l exonereze pe Trump? Mueller nu a găsit nimic și a avut putere si resurse nelimitate.
  Ce nu înțeleg este motivul pentru care o parte a presei din România pare subordonata celei de stânga din SUA si le răspândește toate mesajele fără să știe despre ce e vorba unui public care nici nu e interesant de subiect.

  • Subscriu!

  • Postacul ăsta care-si zice gargară sau cum i-au spus stăpânii lui să scrie el acolo că-l cheamă, nu înțelege dar mai grav pentru el este că nu-și dă seama de ce nu înțelege: pentru că e cretin, acesta e motivul. Știe el, trolul dobitoc ce resurse a avut ăla, ce putere, cine pe cine exonerează, ce subiecte interesează pe cine, ce face presa, ca un om mare care-și dă cu părerea, când el e un idiot, dovedit în atâtea postări că aberează. Iar vorbește de „stânga”ca si cum ar ști ce e aia. Dacă ar cunoaște, ar explica dar de fiecare dată evită. Pentru că nu știe. Pentru că e doar un trol penal al mafiei PSD-ALDE.

 4. Gata, ati amutit acum?

 5. Unde sunt trolii ruși care lătrau pe aici ca Trump e vinovat și ca democrații sunt băieți buni? Hai bai, ca va știți aia care “știau” ei sigur de la CNN ca președintele SUA este spion rus…

 6. G4media….ne-a intoxicat zi de zi cu titluri (si articole) ale legaturilor dintre Trump si Rusia (Putin)….
  Azi subiectul se incheie fara a mai prelua „analizele” din New York Times sau CNN.
  De subiectul zidului cu Mexicul cand va reapucati?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.