G4Media.ro

Procurorul general din New York a intentat un proces civil împotriva lui…

Sursa foto: JIM WATSON / AFP

Procurorul general din New York a intentat un proces civil împotriva lui Trump și a familiei sale: „Și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a se îmbogăți pe nedrept și pentru a înșela sistemul”

Procurorul general al statului New York a intentat un proces civil împotriva lui Donald Trump și a membrilor familiei sale, punctul culminant al unei investigații de ani de zile privind practicile financiare ale Organizației Trump, relatează The Guardian.

Letitia James a anunțat miercuri, la New York, intentarea procesului.

Într-un comunicat, procurorul general a precizat că procesul a fost intentat „împotriva lui Donald Trump, a Organizației Trump, a conducerii superioare și a entităților implicate pentru că s-au angajat în ani de zile în fraude financiare pentru a obține o serie de beneficii economice.

„Procesul susține că Donald Trump, cu ajutorul copiilor săi Donald Trump Jr, Ivanka Trump și Eric Trump, precum și al cadrelor de conducere ale Organizației Trump, și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a determina băncile să împrumute bani Organizației Trump în condiții mai favorabile decât ar fi fost disponibile pentru companie, pentru a satisface clauzele continue ale împrumuturilor, pentru a determina asigurătorii să ofere acoperire de asigurare pentru limite mai mari și prime mai mici și pentru a obține beneficii fiscale, printre altele”.

Trump, Donald Trump Jr, Ivanka Trump și Eric Trump au depus mărturie în timpul anchetei de stat.

Anunțând procesul, James a declarat: „Plângerea demonstrează că Donald Trump și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a se îmbogăți pe nedrept și pentru a înșela sistemul, înșelându-ne astfel pe toți. El a făcut acest lucru cu ajutorul celorlalți inculpați”.

Fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, și controlorul Trump Organization, Jeffrey McConney, au fost, de asemenea, citați.

James a mai spus că anchetatorii cred că „comportamentul invocat în această acțiune încalcă, de asemenea, legislația penală federală, inclusiv emiterea de declarații false către instituții financiare și fraudă bancară”.

Ea a spus: „Trimitem aceste încălcări penale pe care le-am descoperit către procurorul Statelor Unite pentru districtul sudic din New York și către Serviciul de venituri interne”.

Înainte de anunțul lui James, Bloomberg News a relatat că „membri ai cercului intim al lui Trump” se așteptau la acest proces, unul dintre ei caracterizându-l ca fiind „o oportunitate de strângere de fonduri pentru James, o democrată care urmează să fie realeasă în noiembrie”.

Trump a acuzat-o în mod constant pe James că este motivată politic. De asemenea, el a mai susținut că procurorul general, care este de culoare, este rasist.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Nu se poate, americani nu fac asa ceva!

 2. @Gigi, lasa “americani” si termina scoala aia obligatorie macar

 3. @anti FSN
  Ce tastă apăs pentru limba romana????

  • Apasă tasta ai pe care scrie „fast dial mama Rak”! Și o să primești acea mult dorită limbă.

 4. Se mai urca și la ei câte o maimuță în copac dar scutura repede copacul! Asta i democrația!

  • @Dani, nu exista nici o legatura intre trump si „democratia”!

 5. Game over! Aleluia!…

 6. frumusetea statului de drept cu institutii independente, a democratiei etc, lucruri pe care nu le mai suporta trump, personajul care se crede unic in univers, detinator al adevarul absolut … bla bla … , este aceia ca da, putem avea orice opinie in legatura cu oricine, dar o institutie independenta care se numeste justitie, trage la raspundere infractorii pe baza lucrurilor pe care le demonstreaza.

 7. Statul de drept care a băgat un om mai mult sau foarte puțin treaba și înfundă pușcăria 40 de ani? Sau 3 oameni toată viața că au oprit un infractor care i-a atacat, btw, unul dintre ei, doar filma. Și apropo, răspunde la ce a zis mai sus monica, nu gargara ieftină.

 8. de parca monica site altceva decat propaganda rusa anti-occidentala… auzi cica raspunde-i de parca ea a facut investigatii financiare si i-a dat cu minus lui Trump, fara ca ea sa adreseze insa acuzatiile ridicate in articol!! Vorbind despre gargara ieftina, mai mergeti si voi sa va spalati pe dinti ca va pute gura, desi nu e de la gingii putoarea ci vine de la creierul pane putregait..dar macar asa aveti o sansa sa bruiati duhoarea!!

 9. @M-onan-ica
  Hai nu zau, de unde stii tu toate astea? Te plateste stalputin sa-ii tii contabilitatea lu’ trumpski, pudelu’ lui?