G4Media.ro

Procurorul general al Ucrainei denunță „creșterea drastică” a utilizării violenței sexuale ca…

captura twitter

Procurorul general al Ucrainei denunță „creșterea drastică” a utilizării violenței sexuale ca armă de război: Adesea violurile au loc în fața membrilor familiei și a copiilor

Procurorul general al Ucrainei, Andrei Kostin, a denunțat „creșterea drastică” a utilizării violenței sexuale ca armă de război în țară de către soldații ruși.

Kostin a acuzat armata rusă că a folosit în mod deliberat violența sexuală ca armă de război „pentru a-i umili pe ucraineni”, potrivit agenției dpa.

„În multe cazuri, oamenii sunt violați, torturați și apoi uciși de soldații ruși. Adesea violurile au loc în fața membrilor familiei și a copiilor”, a explicat procurorul general, care a detaliat că „sunt afectate toate genurile și grupele de vârstă”.

De asemenea, șeful Ministerului Public a adăugat că înșiși comandanții ruși ordonă sau susțin adesea astfel de acțiuni, relatează dpa.

Wenzel Michalski, directorul Human Rights Watch pentru Germania, a indicat că este o abordare sistematică în contextul violențelor care au avut loc încă de la începutul invaziei Ucrainei.

„Actele violente comise de soldați, inclusiv violurile, nu sunt pedepsite de conducerea militară și politică rusă. Dimpotrivă, forțele care acționează cu o brutalitate deosebită continuă să fie onorate”, a explicat Michalski.

Sursa: 20minutos/ Rador/ Traducerea: Rodezia Costea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Ucraina este noul teatru de operațiuni în care se testează cele mai moderne arme.

  2. Rușii au venit să violeze.