G4Media.ro

Procurorul general al SUA nu a găsit fraude electorale care ar putea…

Procurorul general al SUA nu a găsit fraude electorale care ar putea răsturna rezultatul alegerilor

Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a declarat marţi că nu a constatat suficiente „fraude” pentru a invalida victoria lui Joe Biden la prezidenţiale, contrar afirmaţiilor lui Donald Trump, potrivit unui interviu acordat agenţiei americane Associated Press, citat de AFP.

„În stadiul actual, nu am văzut o fraudă la o scară susceptibilă să schimbe rezultatul alegerilor”, a declarat Bill Barr, un susţinător fidel al preşedintelui american.

„Au fost afirmaţii despre fraude sistematice, potrivit cărora maşinile de vot au fost programate pentru a falsifica rezultatul alegerilor”, a spus el. Departamentul Securităţii Interne şi cel al Justiţiei „au desfăşurat anchete şi, până în prezent, nu au găsit nimic pentru a le dovedi”, a subliniat Bill Barr.

Marţi la prânz, Bill Barr a fost văzut la Casa Albă şi numeroşi comentatori au speculat asupra unei posibile plecări din guvern.

Donald Trump, care refuză să îşi recunoască înfrângerea, a reproşat duminică Departamentului Justiţiei şi poliţiei federale că nu îl ajută în lupta sa pentru a dovedi existenţa fraudelor, masive în opinia sa. „S-au dat dispăruţi”, a declarat el pentru canalul Fox News.

„Există o tendinţă tot mai mare de a folosi sistemul judiciar pentru a rezolva toate problemele şi, când oamenii sunt nemulţumiţi de ceva, ei se aşteaptă ca Departamentul Justiţiei să apară şi <să ancheteze>”, a ţinut să adauge Bill Barr.

Acest ministru conservator s-a ferit până acum să îl contrazică pe preşedintele Donald Trump.

La începutul lui noiembrie, el i-a autorizat pe procurorii federali să ancheteze asupra suspiciunilor de fraudă fără să aştepte certificare rezultatelor de către state, contrar obiceiului. Bill Barr i-a îndemnat să intervină însă numai în cazul unor acuzaţii „substanţiale” şi „credibile”.

sursa: Agerpres

sursa foto: AGERPRES/EPA/JUSTIN LANE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Tuie Mrump !

 2. Dacă nici sluga lui Trump, Barr nu găseşte dovezi, e clar că Trump minte.

  • Ministerul justitiei este corupt de swamp creatures la varf iar Barr nu stiu cata putere are in fata aparatului respectiv…s-a vazut in mai multe episoade cata are…inclusiv acum cu fraudarea masiva.

 3. Nu deloc…

  • 75% din republicani si 39% din democrati cred ca alegerile au fost fraudate…dar presa mainstream mucles pe acest subiect….

  • Mars ma la scoala! Mai scoate-ti capul din curul lui Trump, ca o sa ti se infunde urechile cu rahat.

 4. Incredibil ca vasta majoritate a Republicanilor nu au minim de curaj sa denunte imcercarea asta de lovitura de stat, iar multi chiar ii canta in struna lui Trump.
  Chris Christie e unul care a spus clar ca in justitie in 30 de procese echipa lui Trump nu a adus nici o dovada, pentru ca nu exista.

  Respect pentru institutiile democratice americane care rezista asaltului. Unul ca Trump in ro ar fi distrus deja fragila noastra democratie si ar fi Führer pe viata… Un rahatel ca Viktor Orban poate deja sa faca asta fara probleme…

  Amr 49 de zile pana cand il putem trimite in justitie pe Trump cu dovezi nu cu conspiratii