G4Media.ro

Procuroarea Adina Florea, fosta șefă a Secției Speciale, scapă de dosarul scurgerii…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procuroarea Adina Florea, fosta șefă a Secției Speciale, scapă de dosarul scurgerii de informații la Darius Vâlcov/ Înalta Curte de Casație și Justiție a infirmat redeschiderea speței

Procuroarea Adina Florea, fosta șefă a Secției Speciale, scapă de dosarul scurgerii de informații către fostul ministru Darius Vâlcov. Înalta Curte de Casație și Justiție a infirmat, joi, redeschiderea speței. Decizia Curții Supreme este definitivă.

 • ”În baza art.335 alin.4 Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Cabinet Procuror General, privind confirmarea ordonanţei nr.930/C/2022 din data de 6 aprilie 2022, emisă de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în lucrarea nr.160/II-2/2022 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Serviciul de îndrumare şi control, prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.91/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, privind pe intimata Florea Adina. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din Camera de consiliu, astăzi, 26 mai 2022”, se arată în soluția judecătorilor.

Context

Darius Vâlcov, pe vremea când era consilierul Vioricăi Dăncilă, a publicat pe pagina sa de Facebook protocolul încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) la data de 7 decembrie 2016. Documentul era însă unul clasificat, prin urmare SRI a făcut plângere penală la DIICOT.

Tot în august 2018, Parchetul general (PG), Secția de urmărire penală și criminalistică (SUPC), a deschis un al doilea dosar penal pentru a depista cine i-a dat protocolul lui Vâlcov. Parchetul General avea informaţii că protocolul a fost sustras din camera documentelor clasificate de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa. Adina Florea era adjunctul procurorul general al PCA Constanţa şi şefa structurii de securitate a acestui parchet, adică direct responsabilă cu documentele clasificate.

Procurorii PG au descoperit că o grefieră de la Parchetul de pe lângă Curtea de apel Constanţa a făcut o copie a protocolului secret, în mai anul trecut. La audieri, Nicoleta Ichim a declarat că Adina Florea i-a cerut să facă o copie xerox după protocolul SRI-Parchet din 2016, pe care i-a înmânat-o. Supusă detectorului de minciuni, grefiera a trecut testul, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare.

După octombrie 2018, odată cu operaţionalizarea Secției Speciale, toate dosarele cu magistraţi, inclusiv cel al Adinei Florea, au fost preluate de SIIJ. Prin urmare, dosarul privind-o pe Adina Florea a fost predat de DIICOT nou înființatei Secții de investigare a magistraților (SIIJ) tocmai pentru că, potrivit legilor Justiției PSD-ALDE, competența de a-i ancheta pe magistrați aparține acestei secții din cadrul Parchetului General.

Dosarul a fost clasat pe 15 mai 2019 în baza articolului 16 litera a din Codul de procedură penală, adică „fapta nu există”. Adina Florea era vizată pentru abuz în serviciu. Citește toate detaliile pe G4Media. 

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Țara lui Papura Vodă. Adina Florea e curata că lacrima, dar Danilet trebuie să sufere că și-a tăiat tufișurile in public. Țara de proști

  • Trist dar ce naiba sa mai facem ! Tot psd – pnl – aur vor vota ca le place circul nu munca ..

 2. Prostimea aplauda
  Sa traiti bineeeee !!!

 3. O salvează Corboaica! Bravo ,bravo o aleg mai departe ca mai sunt multe cozi de topor de salvat.

 4. O NOUA MUSMALIZARE! cei DIN „justitie” SUNT DOAR SIMPLI EXECUTANTI AI ORDINELOR PARTIDULUI !

  SINISTRA MARIONETA A VARANILOR A FACUT „jutitia” „INDEPENDENTA”.

  • IN ULTIMI 3-4 ANI CHELTUIELILE CU „justitia” AU CRECUT DE 3 ORI.

 5. Acestei creaturi ii vom plati pensie speciala…

 6. Prin comparație , o infractoare este albita de clanurile Savonea și Dorneanu .
  Danilet , care nu le aparține este exclus din magistratură de aceiași indivizi care fac (fărăde) legea in Romania .
  Este o discrepanță semnificativă , însă viața merge înainte , cu sau fara noi . Vine și timpul întrebărilor . Târziu , dar vine .
  Privită din afara justiția din România pare o ” Ucraina ” sfâșiată de orcile rusești ( cripto-comuniste).

  • Totuși ce este rău dacă se află cum secret sau confidențial SRI participa la actul de urmărire penală și implicit la actul de justiție!Când de fapt normele cuprinse în Protocol trebuiau să fie publice pentru că adăugau la Codul de proc.penală iar articolul din acest Cod ce se referea la efectuarea actelor de urmărire penală,inclusiv prin inegidtrsri audio video de ,,alte organe,,a fost declarat neconstituțional.

 7. Licu a început să-și facă datoria. Nu degeaba a fost pus președinte al CCR de Ciolanu.

 8. Să tot fii turnător în ziua de azi, dacă pupi poala potrivită a popii.