G4Media.ro

Procesul Ruby ter. Procurorul cere 6 ani pentru Silvio Berlusconi și 5…

sursa foto: Facebook/ Silvio Berlusconi

Procesul Ruby ter. Procurorul cere 6 ani pentru Silvio Berlusconi și 5 ani pentru Karima „Ruby” El Mahroug / Tânăra marocană este acuzată de mărturie mincinoasă în dosarul de corupere sexuală al fostului premier italian

Procuratura din Milano a cerut o pedeapsă de 6 ani pentru Silvio Berlusconi în cadrul procesului Ruby ter, la finalul celei de-a doua zile de prezentare a rechizitoriului în procesul împotriva fostului premier și altor 28 de inculpați, dintre care vreo douăzeci de tinere, foste invitate la serile de la Arcore care ar fi fost plătite să depună mărturie mincinoasă în procesele privind cazul lui Karima El Mahroug, tânăra marocană, pe-atunci în vârstă de 18 ani.

Liderul Forza Italia, judecat pentru extorcare şi prostituţie infantilă, a fost achitat definitiv pentru acele infracţiuni, scrie Il Fatto Quotidiano.

Din acea procedură s-a născut dosarul despre presupusa corupție a fetelor prezente la petreceri – inclusiv Ruby – vinovate de a fi susținut ascuns adevărul susţinând varianta „cinelor elegante”. Pentru tânără, procurorul a cerut o pedeapsă de 5 ani.

Procurorul adjunct, Tiziana Siciliano, și procurorul Luca Gaglio, au cerut în total 28 de sentințe. Printre cererile magistraţilor se afla şi condamnarea Mariei Rosaria Rossi, senatoare și fostă persoană de încredere a Cavalerului, la 1 an și 4 luni de închisoare pentru mărturie mincinoasă.

Aceeași acuzație este adusă și jurnalistului Carlo Rossella, pentru care s-au cerut 2 ani. De asemenea, au fost solicitate pedepse de până la 5 ani pentru douăzeci de fete, foste invitate ale seratelor vesele de la reşedinţa Cavalerului de la Arcore, a căror tăcere ar fi fost cumpărată de Berlusconi. Pentru Luca Risso, procurorii au cerut o pedeapsă de 6 ani și 6 luni, în timp ce au decis achitarea lui Luca Pedrini.

Procuratura a cerut confiscarea sumei de 5 milioane de euro de la Ruby și a celei de 10 milioane de la fostul premier. În total, a fost cerută confiscarea a 22 de milioane de euro: printre care se află şi cei circa 2,7 milioane de euro aparţinând celor douăzeci de fete, foste invitate ale petrecerilor de la Arcore.

De asemenea, procurorii au cerut confiscarea a patru proprietăți, printre care două vile din Bernareggio, aproape de Milano, în valoare de un milion de euro fiecare, pe care fostul premier le pusese la dispoziția Barbarei Guerra și Alessandrei Sorcinelli şi au cerut judecătorilor să aplice sechestru preventiv asupra tuturor sumelor și bunurilor pe care au cerut să le confisce.

Karima El Mahroug, sau Ruby Rubacuori, a fost plătită de liderul Forza Italia. Tânăra marocană de 18 ani, prezentată în lume ca fiind nepoata fostului președinte egiptean Mubarak, a cheltuit „sute de mii de euro care… bani care i-au fost daţi, prin avocatul ei Luca Giuliante, de Berlusconi; mai mult de atât nu putea cheltui.

În acel moment era afectată de o adevărată febră a cheltuielilor”. Procurorul Luca Gaglio a amintit multe dintre probele deja depuse la dosar privind ritmul de a cheltui al lui Ruby, inclusiv călătoriile cu „taxiul de la Genova la Milano, restaurante și hoteluri de lux, unde a cheltuit și 1.400 de euro într-o singură noapte, cele mai scumpe mărci de șampanie”.

În acea perioadă, potrivit procurorului, Karima El Mahroug „se comporta ca persoanele care câștigă la loterie și mai întâi cheltuiesc, cheltuiesc, apoi intră în depresie și riscă să se sinucidă. Karima nu era de încredere – a spus Gaglio – iar planul era să nu fie lăsată să depună mărturie și de altfel a fost îndepărtată pentru a nu fi lăsată să depună mărturie”.

În special, în perioda cuprinsă între decembrie 2012 și ianuarie 2013, când trebuia să depună mărturie în procesul Ruby 1 (în care Berlusconi a fost achitat ulterior definitiv), Ruby, a explicat procurorul, „s-a întâlnit cu Maria Rosaria Rossi”, senatoare, persoană de încredere a Cavalerului și ea inculpată, „și a primit bani pentru a se duce în Mexic”, împreună cu iubitul ei de atunci, Luca Risso, care, în data de 30 martie a spus în sala de judecată că nu a primit niciodată bani nici de la Berlusconi, nici de la fosta sa parteneră.

Sura: Il Fatto Quotidiano/ Rador/ Traducerea Cătălina Păunel

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. condoleante

  2. din articol se intelege ca valiza care a fost gasita langa el valoreaza 9000 de euro, nu ca ar fi continut 9000 de euro. ”a fost găsită și o valiză de 9.000 de euro”

    • Fiti si d-voastra mai intelegator ! Goagl are probleme cu traducerea din Italiana !

    • „hanno trovato anche 9000 euro in contanti” inseamna „au găsit și 9000 de euro în numerar” dar asta doar pentru un absolvent de Limba Italiana nu si pentru „Redactia” !