G4Media.ro

Procesul intentat de Dan Diaconescu mai multor publicații, printre care G4Media.ro, și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Procesul intentat de Dan Diaconescu mai multor publicații, printre care G4Media.ro, și televiziuni se suspendă / Decizia nu este definitivă

Procesul deschis de Dan Diaconescu presei din România după ce a relatat despre procedurile penale care îl vizează a fost suspendat de Judecătoria Sectorului 1 pe motiv de „neîndeplinirea a obligațiilor”, se arată în minuta instanței. Diaconescu ar fi trebuit să arate pentru fiecare articol publicat care sunt paragrafele vătămătoare și în ce anume constă paguba, iar avocații jurnaliștilor să poată formula apărări.

Diaconescu nu a depus decât sute de articole și capturi de imagine de pe zeci de site-uri. Or, instanța i-a pus în vedere să facă precizari, nu să depună articole.

Instanța a apreciat că Dan Diaconescu nu a formulat precizările solicitate de instanță privind indicarea exactă a presupuselor fapte ilicite ale publicațiilor.

Obiectul acțiunii este ceea ce a apărut în mai multe titluri de presă în perioada 6-13 aprilie. În acea perioadă, G4Media a relatat despre perchezițiile făcute de procurori, reținerea lui Dan Diaconescu și arestul la domiciliu decis de instanță.

Încheierea de ședință prin care judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Constanța a decis plasarea lui Dan Diaconescu în arest la domiciliu include stenograme puse la dosar de procurori cu discuții între fostul politician și fete cu care ar fi întreținut raporturi sexuale.

Încheierea de ședință prin care judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Constanța a decis plasarea lui Dan Diaconescu în arest la domiciliu include stenograme puse la dosar de procurori. Într-una din acestea, Dan Diaconescu apare cerând o fată virgină. Persoana cu care vorbea la telefon îi transmite lui Diaconescu că are o prietenă virgină, dar îl avertizează că are 15 ani. Răspunsul lui Dan Diaconescu este: ”Păi da…legal, știi cum se zice”.

Din încheierea de ședință reiese faptul că Dan Diaconescu ar fi fost filmat de prieteni ai unor prostituate cu un telefon ascuns pe un raft printre animale de pluș, în dreptul unui iepuraș roz din pluș.

Potrivit rechizitoriului, Diaconescu este acuzat de două prostituate minore că a făcut sex cu ele pentru sume derizorii (300-400 de lei), în camere de hotel la București și Constanța, și că a cerut în mod explicit virgine după ce s-a plictistit de una dintre gemene. Le-ar fi chemat la București în câteva rânduri între 2020 și 2021 unde le-ar fi cazat la hotel pentru a face sex, le-ar fi luat cu limuzina sa de la gară și le-ar fi promis că le duce la mall sa-și cumpere haine.

În versiunea procurorilor, Dan Diaconescu le-a cunoscut pe cele două minore gemene în septembrie 2020, în stațiunea Olimp, când cele două aveau 15 ani și 2 luni. Cele două au cântat pe scenă, cu ocazia alegerilor locale, o piesă în turcă iar la finalul spectacolului fostul patron OTV le-ar fi abordat pentru a le felicita. Ar fi invitat-o apoi pe una dintre ele în camera unui hotel, după ce a aflat că are 15 ani, și ar fi făcut sex.

”Conform declaraţiei, după ce a fost felicitată, persoana respectivă a invitat-o pe victimă pe terasa hotelului Belvedere-Panoramic la un pahar de vin, iar aceasta a acceptat, s-au așezat la masă și acesta a întrebat-o câţi ani are, de unde este, cu ce se ocupă, persoana vătămată răspunzând că are 15 ani, este din Techirghiol și vinde cremele firmei Puterea calului”, se arată în încheierea judecătorului.

În versiunea lui Dan Diaconescu, așa cum apare consemnată la dosar, fostul patron ar fi fost abordat de cele două gemene după un concert pentru a face un selfie. Diaconescu susține că ar fi acceptat să facă poze așa cum a făcut de-a lungul carierei sale de jurnalist cu mai multe persoane. Diaconescu pretinde că cele două i-ar fi cerut să le ajute cu un loc de cazare, deoarece nu au unde să stea, așa că le-ar fi trimis la un hotel unde avea rezervată o cameră de protocol.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Tolea sa bage gunoiul caracalean la publela.

  2. Tocmai am iesit dintr-o pandemie care a ucis milioane de oameni, suntem contemporani cu un razboi care a ucis sute de mii de oameni nevinovati( ucrainieni sau rusi) pentru ambitiile unui nebun,asta ne mai lipsea: o stire despere gunoiul national Diaconescu.