G4Media.ro

Procesul Google: Motorul de căutare Bing a rămas mic din cauza acordurilor…

Sursa foto: unsplash.com

Procesul Google: Motorul de căutare Bing a rămas mic din cauza acordurilor făcute de Google cu producătorii de smartphone-uri

Un director executiv al Microsoft a declarat joi că Apple și alți producători de smartphone-uri au refuzat acorduri de împărțire a veniturilor care ar fi ajutat motorul de căutare Bing al companiei sale – menținând Google în poziția sa dominantă pe aceste dispozitive ca motor de căutare implicit, scrie Reuters.

Jonathan Tinter, un vicepreședinte al Microsoft a cărui sarcină a fost să ajute Bing să se dezvolte, a depus mărturie la procesul în cazul antitrust al Departamentului de Justiție al SUA împotriva Google, deținut de compania Alphabet.

Departamentul acuză Google că plătește 10 miliarde de dolari anual operatorilor de telefonie mobilă și producătorilor de smartphone-uri pentru a se asigura că motorul de căutare Google este cel setat ca implicit pe dispozitivele lor. Guvernul susține că Google a abuzat de monopolul său în domeniul căutărilor și al unor aspecte ale publicității în domeniul căutărilor.

Tinter a declarat că Bing s-a luptat să câștige statutul de căutare implicită pe smartphone-urile vândute în Statele Unite și că această scară mai mică s-a tradus printr-o calitate mai slabă a căutării.

La interogatoriul Departamentului de Justiție, Tinter a declarat că Bing nu a fost instalat în mod implicit pe niciun smartphone Android sau Apple vândut în Statele Unite în ultimul deceniu, chiar dacă Microsoft se oferea uneori să ofere mai mult de 100% din venituri – sau chiar mai mult – partenerului său.

„Eram doar suficient de mari pentru a juca, dar nu suficient de mari pentru a câștiga”, a spus Tinter.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Și îi dorim să rămână așijderea!