G4Media.ro

Probleme pentru Joe Biden? Documente publicate de New York Post par să…

Foto: Hunter Biden și Joe Biden / Twitter

Probleme pentru Joe Biden? Documente publicate de New York Post par să confirme actele de corupție în care a fost implicat fiul său în Ucraina și China

Mai multe e-mailuri publicate de către ziarul New York Post par să confirme că Hunter Biden, fiul candidatului democrat la președenția Statelor Unite, ar fi încasat bani de la o companie energetică ucraineană – condusă de un oligarh corupt – pentru a facilita accesul unor personaje controversate la tatăl său, care în acel moment era vicepreședintele Americii.

Dezvăluirile au venit la doar câteva săptămâni după ce un raport realizat de două comisii conduse de republicani din Senatul de la Washington a vorbit de rolul „impropriu” și „problematic” al lui Hunter Biden în consiliul de administrație al companiei Burisma, sugerând un conflict de interese în acest caz, precum și de posibilele legături ale fiului lui Biden cu traficul de persoane și prostituția în estul Europei. Noile acuzații la adresa lui Hunter Biden și ale tatălui său, care a negat constant vreo implicare în afacerile fiului său, au provocat un scandal pe scena politică americană, mai ales că, într-un gest fără precedent, Facebook și Twitter au decis să cenzureze distribuția materialului publicat de New York Post.

Miercuri dimineața, ziarul conservator a publicat mai multe emailuri și fotografii despre care a susținut că provin de pe hard disk-ul laptopului lui Hunter. New York Post a precizat că a obținut documentele în mod legal după ce fiul fostului vicepreședinte democrat l-a abandonat la un atelier de reparații de computere din Delaware. (Computerul a fost confiscat de FBI, iar o copie a conținutului acestuia – făcută de proprietarul magazinului – a fost dată ziarului de fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui Donald Trump).

Mesajele elctronice prezintă o imagine cel puțin suspectă a modului în care familia Biden s-a îmbogățit în afaceri realizate în Europa de Est și China, inclusiv în Ucraina, pe vremea când Joe era vicepreședintele SUA și responsabil de interesele Americii în cele două regiuni. Mai mult, e-mailurile publicate de New York Post par să contrazică afirmațiile repetate făcute de Joe Biden că nu știa nimic despre afacerile din străinătate ale fiului său.

Dimpotrivă, documentele arată existența unei legături între Joe Biden și Burisma, compania ucraineană care îi plătea lui Hunter până la 83.000 de dolari pe lună, deși acesta nu avea niciun fel de experiență relevantă în domeniu. Potrivit ziarului New York Post, singurul motiv distinct pentru acești bani ar fi fost „influența politică” pe care o putea avea Joe Biden.

De exemplu, un e-mail publicat de ziar a arătat că, în 2015, un oficial de rang înalt al companiei Burisma i-a mulțumit lui Hunter „pentru oportunitatea de a-i cunoaște” tatăl, pe atunci vicepreședintele Statelor Unite.

„Dragă Hunter, îți mulțumesc că m-ai invitat în DC și mi-ai dat ocazia să-l cunosc pe tatăl tău și să petrecut [sic!] ceva timp împreună. Este realitate [sic!] o onoare și o plăcere,” se arată în e-mailul scris de Vadim Pojarski, pe 17 aprilie 2015, la aproximativ un an după ce Hunter s-a alăturat consiliului de administrație al Burisma.

Un e-mail anterior, din mai 2014, arată cum Pozharskyi, care era directorul executiv numărul 3 al Burisma, îi cere lui Hunter „sfaturi cu privire la modul în care ți-ai putea folosi influența” în numele companiei.

La câteva luni după presupusa întâlnire din 2015, Joe Biden a amenințat că va reține ajutoare în valoare de un miliard de dolari dacă guvernul ucrainean nu îl concediează pe procurorul Viktor Șokin, care susținea că anchetează Burisma pentru presupuse acte corupție. Compania era deținută de Mikola Zloșevski, considerat un oligarh corupt.

De asemenea, Hunter Biden a discutat despre valorificarea legăturii sale cu tatăl său într-o încercare de a-și crește salariul de la Burisma, potrivit unui e-mail trimis în perioada în care s-a alăturat consiliului de administrație al firmei. Într-o notă adresată partenerului său de afaceri de atunci, Devon Archer, care se afla deja în consiliul de administrație al Burisma, Biden a menționat în repetate rânduri „tipul meu,” în ceea ce pare că e o referință la vicepreședintele de atunci al Americii, Joe Biden.

Reamintim că afacerea Burisma a fost unul dintre cele mai controversate subiecte pe scena politică americană din ultimii ani și motivul punerii sub acuzare a președintelui Trump în 2019. În toamna trecută, liderul republican a fost acuzat că ar fi ordonat blocarea unor fonduri militare de 400 de milioane de dolari către guvernul de la Kiev până când acesta nu ar fi declanșat o anchetă împotriva posibilelor acte de corupție în care au fost implicați Joe Biden și fiul său.

Trump a negat constant acuzațiile aduse de democrați că ar fi făcut ceva ilegal și a susținut că fostul vicepreședinte democrat a intervenit pentru eliminarea lui Șokin, procurorul ucrainean ce îl investiga pe fiul său, deși Biden a susținut că a cerut demiterea procurorului pe motivul slabelor rezultate în lupta împotriva corupţiei. Dar Trump a afirmat constant că motivul real al acestei cereri a fost de fapt investigaţia condusă de procurorul ucrainean împotriva fiului vicepreşedintelui şi, într-o convorbire telefonică desfășurată la 25 iulie 2019, i-a sugerat actualului preşedinte ucrainean, Volodimir Zelenski, să acţioneze în privinţa acelei anchete.

Pus sub acuzare de către democrații din Camera Reprezentanților, Trump a ieșit victorios la începutul lunii februarie a acestui an, fiind achitat de Senatul american de acuzațiile de abuz de putere și obstrucție a Congresului.

Liderul de la Casa Albă a fost declarat nevinovat cu 52 de voturi la 48 pentru acuzația de abuz de putere și cu 53 de voturi la 47 pentru acuzația de obstrucționare a Congresului.

Legătura cu China

Dar nu doar legăturile familiei Biden cu compania energetică Burisma ridică semne de întrebare legate de posibile acte de corupție. Potrivit celor rezultate din documentele publicate de New York Post, implicarea lui Hunter Biden în China are cel mai mare potențial de a afecta interesele de securitate ale Americii.

Astfel, la câteva luni după ce Hunter l-a însoțit pe tatăl său într-o călătorie în China în decembrie 2013, pentru o vizită de opt zile în care a avut întâlniri cu liderii Partidului Comunist de la Beijing, fiul vicepreședintelui democrat a obținut un acord de investiții în valoare de până la 1,5 miliarde de dolari cu o filială a Bank of China.

Aceasta în condițiile în care Biden era oficialul american desemnat de Administrația Obama pentru a se ocupa de China. New York Post a reamintit, în acest context, că Joe Biden s-ar fi lăudat constant cu întâlnirile directe pe care le-a avut cu președintele chinez Xi Jinping. „Am petrecut mai mult timp în întâlniri private cu Xi Jinping decât orice alt lider mondial,” a declarat Biden în fața Council on Foregin relations în 2018. „Am 25 de ore de mese private cu el, doar el și eu, și un singur interpret,” a afirmat fostul vicepreședinte american.

Joe Biden a fost trimis în China în 2013 pentru o serie de misiuni oficiale, inclusiv pentru a-l convinge pe Xi să oprească militarizarea Mării Chinei de Sud prin construirea de insule și instalarea de baze militare. (Eforturile oficialului american nu au reușit să modifice planurile Beijingului.)

În plus, mai multe e-mailuri arată că Hunter Biden ar fi încheiat acorduri lucrative care au implicat cea mai mare companie privată de energie din China – inclusiv unul despre care el a susținut că ar fi „interesant pentru mine și familia mea.” De exemplu, un mesaj electronic trimis către Biden pe 13 mai 2017, cu subiectul „Așteptări,” a inclus detalii despre „pachetele de remunerare” pentru șase persoane implicate într-o afacere nespecificată.

Un alt e-mail – trimis de Hunter Biden pe 2 august 2017 – a implicat un acord pe care el l-a încheiat cu președintele CEFC China Energy Co., Ye Jianming, pentru jumătate de proprietate a unui holding care era de așteptat să-i ofere lui Biden peste 10 milioane de dolari pe an. Ye, care avea legături cu serviciile militare și de informații chineze, nu a mai fost văzut de când a fost luat în custodie de autoritățile chineze la începutul anului 2018. CEFC a dat faliment la începutul acestui an.

Acuzații de cenzură

Documentele și fotografiile prezentate de New York Post au fost publicate la doar câteva săptămâni după ce un raport de 87 de pagini realizat de către Homeland Security and Governmental Affairs Committee și Finance Committee din Senatul de la Washington a descris modul în care Hunter Biden a profitat de poziția și influența tatălui său pentru a se îmbogăți.

Legăturile sale de afaceri în Ucraina, China și Rusia au ridicat semne de întrebare mari legate de rolul tatălui său în aceste afaceri, deși tabăra democrată a respins raportul ca „un efort motivat politic” ce încearcă să saboteze campania lui Biden în cursa pentru Casa Albă.

Noile dezvăluiri au provocat o furtună politică la Washington, după ce Facebook și Twitter au fost acuzate de „partizanat politic” deoarece au cenzurat articolele din New York Post despre Hunter Biden. Giganții din domeniul media socială au fost criticați că au intervenit pentru a oferi protecție candidatului democrat la președinția Americii, încercând să limiteze impactul pe care dezvăluirile le au asupra lui Joe Biden.

De exemplu, Facebook a anunțat că va cenzura povestea prin „reducerea distribuției sale pe platforma noastră.” La rândul său, Twitter a blocat contul New York  Post, @nypost, susținând că povestea încalcă regulile sale împotriva „distribuției materialelor piratate.”

Linkurile către povestea din NY Post au fost însoțite pe Twitter cu un mesaj de avertizare: „Acest link a fost identificat de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial dăunător.” Ulterior, Twitter a atașat un nou avertisment la materialul despre Hunter Biden: „Link-ul pe care încercați să îl accesați a fost identificat de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial spam sau nesigur.”

Mai mult, Twitter a blocat conturile purtătoarei de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, și ale echipei de campanie a lui Trump, deși șeful companiei, Jack Dorsey, a recunoscut că modul în care Twitter a comunicat felul în care a gestionat articolul despre Biden ca fiind „inacceptabil.” Dorsey a fost de altfel citat să se prezinte în fața Comitetului Juridic al Senatului american pentru a da explicații legate de cenzurarea articolul din New York Post și de faptul că, așa cum s-a exprimat un senator republican, „cele mai puternice monopoluri din istoria americană încearcă să controleze știrile și să intervină în alegerile federale.”

Câteva concluzii

 • Joe Biden a negat întotdeauna că afacerile fiului său au influențat vreodată politica Statelor Unite în Ucraina, China sau Rusia. Dacă se confirmă, dezvăluirile din New York Post indică încălcări serioase – cel puțin de natură etică: fiul unui vicepreședinte american, candidat de două ori la funcția de președinte, se angajează în tranzacții financiare suspecte cu guvernele străine, în special cu China, cel mai important rival strategic al Statelor Unite.
 • Dezvăluirile despre Hunter Biden, însoțite de e-mailurile sale personale și de fotografii compromițătoare (inclusiv de unele în care apare că folosește cocaină) arată că bătălia electorală este aproape să atingă apogeul și nicio tabără nu pare dispusă să mai respecte vreo regulă. După articolele din New York Times despre situația financiară a președintelui Trump și a „mlaștinii financiare” pe care el ar fi creat-o după ce a ajuns la Casa Albă, a venit rândul conservatorilor americani să puncteze și să dezvăluie afacerile oneroase în care a fost implicată familia Biden. Având în vedere încrâncenarea și înverșunarea cu care democrații și republicanii se duelează în această perioadă, analiștii se așteaptă ca restul de două săptămâni și jumătate rămase până la scrutinul din 3 noiembrie să fie martorele și altor dezvăluiri incomode. Cât de mare este impactul lor electoral, aceasta este o altă discuție.
  • Implicarea platformelor Facebook și Twitter în cenzurarea unui articol de presă este extrem de controversată. Republicanii au acuzat cei doi giganți din domeniul tehnologic că au intervenit pentru a suprima informații ce sunt potențial dăunătoare campaniei lui Biden, acționând în acest sens ca o mașină de propagandă a Partidului Democrat. Trump și aliații săi au vorbit despre măsurile de cenzură luate de Twitter și Facebook pentru a cere, din nou, reformarea așa-numitei Section 230 din Communications Decency Act (Legea privind decența în comunicații), prin care giganții media sunt protejați de răspundere în ceea ce privește conținutul de la terți. Susținătorii reformării articolului 230 spun că giganții tehnologici ar trebui să-și piardă protecția dacă acționează ca editor al unor materiale și nu ca platforme neutre.
 • Așa cum s-a întâmplat și în cazul raportului despre Hunter Biden prezentat recent de către cele două comitete republicane din Senat, presa de peste ocean, în majoritatea ei favorabilă stângii americane, a tratat cu superficialitate dezvăluirile din New York Post despre afacerile controversate ale fiului candidatului democrat. Acest lucru a făcut ca republicanii să acuze din nou media că încearcă să îl protejeze pe Joe Biden, că nu îl chestionează pe candidatul democrat în legătură cu implicarea sa și a fiului său cu companii și personaje controversate din Ucraina și China, și că este în general vădit partizană în prezentarea materialelor sale.

Surse: New York Post, Wall Street Journal, BBC, The Federalist, The Guardian, FoxNews, New York Times

Foto: Joe Biden, alături de fiul său Hunter / Sursa: Twitter

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

62 comentarii

 1. N-ar strica sa va documentati ceva mai bine despre sursele celor de la NY Post inainte sa scrieti atata. Mai exact, scrieti despre proprietarul atelierului de reparatii si backgroundul lui.

  • in sfarsit un articol echilibrat (pt ca e tradus ?!)

  • in sfarsit un articol echibrat !

   oare pr ca e tradus ?!

  • O simpla intrebare: Ar mai fi fost angajat Hunter la Burisma si platit regeste desi nu avea nici un fel de expertiza in domeniu, daca nu ar fi fost fiul lui Joe, vicepresedintele SUA?
   Si o constatare: dupa demiterea procurorului ucrainean, Burisma nu a mai fost in vizorul procuraturii. Ghiciti de ce……

  • Trebuie sa fii naiv ca sa crezi alegatiile stangistilor.
   Rudy nu era prost sa-si deconspire sursa de informatii privind coruptia din familia Biden. Astfel, se explica varianta cu laptopul uitat….
   De remarcat ca nici Joe, nici vanatorul de venituri nemeritate, aka Hunter, n-au contestat autenticitatea continutului email-urilor incriminate.
   Doar se gandesc cu groaza la ce ar mai putea sa apara zilele viitoare….
   Rusinica, rusinica lui Facebook si Tweeter pentru cenzura aplicata, ca sa-l apere pe mos Joe.
   Dar de ce le e lor frica, nu vor scapa!

  • Scimbati ba canalul ca sunteti unu si unu. Apropo pentru romanasii din USA care s-au rezolvat de cetatenie prin casatorie sau alte smecherii, si acum se dau mai republicani decat republicanii : aveti grija cu cine votati sa nu vi se usuce mana de ipocrizie, ca daca erau timpurile cand inca nu erati rezolvati si cu trumpete presedinte, va tremurau izmenele si mai prindeati voi vize la pastele vitelor (sau cailor, dupa preferinta).

   De fapt trumpete a invatat direct de la sursa (de la sotia lui curenta, nu de la celelate doua dinaintea ei), cum sta treaba cu cetatenia prin casatorie si alte smecherii ale imigrantilor care au ramas pe aici peste viza. Distinsa doamna trumpete cu moaca permanent de vita incruntata, de fapt o kurveta ordinara care a pozat cu picioarele desfacute in revistele pentru adulti in tinerete, a venit in USA cu o viza temporara si a ramas ilegal acolo peste termen pana cand s-a… casatorit („din dragoste”, sic).

   Intre timp niste bezmetici spalati pe creier (ca voi), masa lui de manipulare, o adunare groteasca de sarantoci gretosi dar periculosi cu arme la dispozitie bat din palme frenetic si urla ca nebunii cand vad acest cuplu cu moralitate indoielnica, bolnavi dupa avere si putere. Pe scurt doi escroci. Deunazi niste retarzi suporteri infocati de-a lui trumpete au fost prinsi ca au planuit sa o rapeasca pe guvernatorea statului Michigan si sa o „judece” pentru ca dispus masuri sanitare, foarte binevenite si utile, insa care au deranjat pe acesti deranjati mintali, dar repet periculosi, niste grasani unsurosi nespalati cu arme, ca daca le iei jucariile si le tragi cate una in koaie se tavalesc de durere ca niste iepuri ce ii belesti de vii. Suportul lui trumpete pentru militiile si organizatiile extremiste nu e nou (doar el indemna prosteste „Liberate Michigan”), dar acum se vede ca multumita lui s-a ajuns la alt nivel, foarte periculos care divizeaza si mai mult societatea americana si o impinge in zona extremismului, a urii si a dezbinarii (vezi si cazurile unde trumpete il apara pe extremistul Kyle Rittenhouse dupa ce acesta impuscase doi oameni sau cand incurajeaza extremistii de dreapta sa „pazeasca” voturile).

   Periculos mai este faptul ca el nu realizeaza asta si persista in prostia si marlania lui, un individ cu vocabular redus care face numai ce crede el, un dictator in devenire, periculos pentru democratia adevarata americana. Mai vine si ca un imputit ce e sa spuna oamenilor sa nu le fie frica de covid, el care beneficiaza de zeci de doctori 24 de ore pe zi si acces la tratament de top. Adevarul ca trumpete si-a abandonat propriul popor, il doare pe el undeva de adversarii sau pana si de suporterii lui (si de voi), in schimb il doare inima ca bunul lui prieten Putin poate fi presedinte pe viata si el nu. Ar trebui adus in fata unui tribunal federal si judecat pentru genocid impotriva propiului popor (vezi proasta gestionare a pandemiei si mintirea americanilor care au rezultat in cazurile si decesele enorme de covid si au adus America in randul tarilor din lumea a treia langa India si Brazilia, avand pe deasupra ca rezultat decimarea economiei). MAGA my ass.

  • Ia un distonocalm vipero ca deja bati campii 🤣🤣

  • @sapra, campii a batut matta cand si-a tras-o cu prostanul de tactu de a iesit un derbedeu asa ca tine.

  • Esti penibila 🥱

  • Wow ce inteligent esti mai capra. Puti de inteli… Penibil e faptul ca te-a facut matta pe camp si te-a nascut in buda. Pe deasupra te-a facut si prost.

  • Ai nimerit-o, de la inceputul vietii a trebuit sa navighez printre cacati ca tine😉

  • Lol… Vezi sa nu te ineci de atata kacat cat mananci in fiecare zi. Prostalaule.

 2. Culmea, Facebook si Twitter cenzureaza aceste stiri despre Biden. La fel si Google.
  Twitter a blocat siteul oficial de campanie a lui Trump pentru ca intr-o postare l-au facut mincinos pe Biden publicand si un link cu care dovedesc aceasta afirmatie. (Acuzatie negata de Biden, dar care este sustinuta de declaratiile lui cenzurate, ascunse de siteurile sociale). In SUA institutii ale statului s-au implicat in mod nelegal in campania electorala, magariile abia acum ies la iveala.
  Stanga liberala globalista cenzureaza la fel ca URSS si tot blocul sovietic in epoca de glorie.
  Si nimeni nu ia nicio masura, nimeni nu urla acuzand incalcarea normelor statului de drept, nimeni nu striga santaj, manipulare, dubla masura, dictatura ideologica de stanga e ca un tavalug peste planeta.

  • Nu e vorba de cenzura, e vorba a stopa fake news. De la voi, trompetistii, care parca sunteti toti spalati pe creier si programati sa spuna aceleasi lucruri, numai asta aud: stanga liberala, stanga radicala, manipulare de stanga, aia sunt rai, sunt corupti, numai voi sunteti buni, drepti si cinstiti, si alte bazaconii. Neghiobilor.

  • @vipera acra, ai sa te otravesti de tot, draguta, cand vei vedea ca Trump obtine si al doilea mandat, si nu zaharisitul si coruptul biden!

  • @ „Gabi” (80% barbat, 20& femeie) pe mine ma doare la doi metri de fund cine iasa presedinte in state. E totusi funny sa vezi incranceneala dotarzilor ca tine. Voi lasati pe trumpete sa locuiasca in creierul vostru zilnic fara sa va va plateasca chirie. Niste spalati pe creier cu aceleasi texte. Mai schimbati canalul poate ajuta. Daca nu sanatate buna, persistati in in prostie, mizerie si intuneric. Jalnicilor.

  • @vipera saraca
   Singura persoana jalnica de aici esti tu. Dai cu injurii in toti care tin cu Trump dar pe tine te doare undeva cine iese presedinte in SUA. Atunci lasa-te de comentat la articolele legate de subiectul asta. In afara de a ii insulta pe cei care sunt impotriva lui Biden nu aduci nimic nou. Du-te bate-ti coasa la alte articole si nu te mai da nepasatoare cu atata patos pe aici

  • Bai sapra du-te si stai capra, nu-ti convine adevarul. prostovanule. Poate asa te mai linisteste careva sa nu te mai agiti pe aici, saracule cu duhul.

  • Dupa cum spuneam, atat te duce capul, vai de el 🤣🤣🤣
   Adevarul ca esti o persoana jalnica te supara? Jenibil limbaj la fel ca personajul😅

  • Atata poti, vocabular din trei cuvinte? LOL. Adevarul e ca ca esti un prostalau mai mare decat idolu tau trompete. Toata lumea stie asta numai tu nu. Totusi diferenta dintre el si tine este ca are bani multi, dar tu esti un rupt in kur. Dar prostu nu-i prost destul daca nu e si fudul, asa ca da-i inainte. Prostalaule.

 3. Acum Biden se gândește dacă nu cumva o fi prea târziu să încerce să candideze ca senator.

 4. Gata, nu mai e nevoie sa intervina Rusia in alegerile US, ca intervin Twiter si Facebook :-)!
  in Romania, resperctivii ar fi aproape sigur saltati de procurori (dupa ce li se da ok-ul).

 5. Haha, trump incearca sa mai tranteasca o „hillary” cu 3 saptamani inainte de alegeri.
  Ce a mers in 2016 nu prea mai functioneaza in 2020, ghinion cu covidul pentru maimuta portocalie, chiar daca spionii rusi sunt in continuare eficienti pe teritoriul SUA.
  Dupa conturi sparte in 2016 vin calculatoare furate in 2020, dar parca cu niste noviciok rezolvau mai eficient problema.

  • Aaa, pai dacă ne-ai dar linkuri CNN și wapo, gata e clar. Ne-am liniștit. Biden e lacrima.

  • CNN si NYT ?? Pai astea sunt antena 3 a americii, iar presa in proportie de 95 % e de stanga.
   Simplul fapt ca e de stanga 95 %, nu iti ridica niciun semn de intrebare, cum ca de fapt e detinuta in totalitate de 1-2-10 oameni ???

   Fox este un canal clar inclinat spre conservatori, dar nu au fost prinsi cu minciuni sfruntate de 2 ori pe saptamana. Te rog sa vii cu contraexemple.
   Cat despre russia today, te rog, fa ordine in cap, nu are nicio legatura cu mediul de dreapta american. Dupa cum se vede, primarul moskovei i-a dat lui Biden niscaiva milioane, care sunt gasite cu acte si parafe in registrele bancii.

   De unde puii mei a aparut ineptia asta ca rusii ii controleaza pe conservatori, cand este evident, se vede de pe luna din gura candidatilor insisi, ca democratii au mare amicitie cu china si cu comunismul in general.

  • @Cristi Marin Tu realizezi ca aruncand o pleiada de articole din presa stangista despre aceste dezvaluiri nu faci decat sa confirmi ce scrie in articol?!
   „Presa de peste ocean, în majoritatea ei favorabilă stângii americane, a tratat cu superficialitate dezvăluirile din New York Post”. Tocmai ai demonstrat aceasta fraza din ultimul paragraf.
   Dar ma tem ca esti prea dens sa intelegi.

  • @Cristi,
   Fii atent aici:
   1)”Bombele” trebuie amplasate astfel incat sa explodeze la timp, nici prea devreme nici prea tarziu;
   2) New York Post nu este obligat nici prin lege sa-si dezvaluie sursele de informare, asa ca pot spune ce vor in acest sens(par example, ar fi de bon ton sa le spuna ca le-au primit de la niste extraterestri);
   3) Rudy i-a ironizat pe stangisti in problema cu email-urile, dar Hunter deja tremura de frica daca babacul pierde, el va fi unul dintre factorii pierzaniei. Old Joe i-a promis o bataie ca pe vremuri fiimdca nu s-a pazit de dusmani…
   4) Hackerii care i-au spart conturile Hilarei in 2016, au intrat si in conturile oficialilor de la Burisma si de acolo au copiat emailurile care il incrimineaza si pe Hunter si pe senilul de taica-sau;
   5) Uneori istoria se repeta. Exista si o zicala pe tema asta.

  • Ce plm sunt linkurile alea paniri? Unde sunt minciuni? Ca ii pupa fundul lui Trump si nu il critica la fel ca majoritatea presei ii descalifica?
   Have fun-ul tau a fost ca una din multele „bombe” de la a3 legate de Nicusor(niste partaieli obosite)

 6. Cainele nu se mai joaca.

  Daca vreti ceva

  Veniti vorbiti.

 7. Aceste doua probleme, scandalul si dovezile in care a fost implicat Biden, precum si blocarea stirilor legate de Biden pe Facebook si Twitter, nu vor da bine in ochii americanilor si totul se va intoarce precum un bumerang impotriva democratilor. Deja asistam la dictatura corporatiilor, a caror putere o poate depasi chiar si pe cea a institutiilor americane. Oricum, este prea tarziu pentru Biden, iar stirea a facut inconjurul lumii. Pensionare usoara nenea Biden!

 8. Mai frate si cu vine abasadorul american si tot felul de politieni americani si ne dau lecti de corectitudine..si ei fura de rup de prin toate tarile..de fapt ei patroneaza coruptia in toate tarile…

  • Adica ,bag de seama ca alegerile americane sunt despre cine isi planteaza maimuta la Casa Alba,China(Biden) sau Rusia(Trump).

 9. Doctore MAPN de la Cluj, cum te-ai simtit folosit si ca om de litere, dar si de oameni, cand ai fost doar folosit, iat echipa mixta MAPN a plecat si a salvat toate Americile?

 10. Gurau este prostalaul de lili radulescu si altii.

 11. New York Post este un ziar de scandal care nu obișnuiește să verifice sursele sale. În plus, proprietarul este australianul Rupert Murdoch care are este în relații prietenești cu Trump. Materialul, trâmbițat cu mult timp înainte ca ceva care va fi o știre bombă – prin intermediul unor persoane ”de încredere” ca Giuliani și Steve Bannon – apare după ce o comisie majoritar republicană a Senatului, care a examinat implicarea familiei Biden în afaceri ucrainene, nu a putut prezenta dovezi . Rămân numai bănuielile care consideră nu tocmai în ordine implicarea fiului lui Biden în afaceri oneroase ucrainene, în timp ce tatăl său era vicepreședinte. Dar toate aceste bănuieli pot fi la fel de bine ridicate și în legătură cu participarea fiului și ginerelui lui Trump în ”afaceri externe”.
  Materialul – care a ajuns la Giuliani în împrejurări dubioase și le-a ținut la el cel mai multe luni, fără să le prezinte comisiei senatoriale republicane care a examinat cazul – este prea străvezie și nu se leagă în multe puncte. În plus, s-a dovedit de experți IT că mailurile în cauză, au fost ”doctorite”. Nu cred că aceste ”dovezi” vor aduce modificări în rândul acelor americani care încă nu au o preferință de candidat.
  Am spus toate acestea pentru că autorul articolului a omis să fie nepărtinitor și a prezentat numai argumente trumpiste, deși nu mă îndoiesc că are surse din ambele tabere. Să păstrăm echilibrul.

  • Păi dacă scrii că autorul a omis să fie nepărtinitor înseamnă că NU îl cunoști pe celebrul domn Novac :)))), care umple tastatura de pudră portocalie când tastează, nimeni nu știe de ce :))). Iată câteva servite de anul acesta ale domnului Novac: democrații ”au pierdut” că l-au împiersicat pe oranjgutan (Lindsey demonstrează seară de seară la Fox News prin bocete și tânguiri că de fapt a pariat pe un cal mort, și că interesul lui era să scape de trump pe 5 februarie, deci pe scurt REPUBLICANII au pierdut), apoi cică prin candidatura lui, Kanye West cauzează probleme reale lui Biden, pentru că oamenii de culoare sunt idioți să se ducă după fenta cu un bipolar schizofrenic doar ca să mai râmână rasistul in chief la casa albă încă 4 ani, :))), apoi la democratic primaries dl Novac aici de față pocnea de fericire că cică Berny Sanders a câștigat primele două primaries, și există șanse să devină candidatul democrat la casa albă, practic făcându-l automat președinte pe Trump, făcându-se că uită (dl Novac) că acele două state au o demografie specială ceea ce le face complet irelevante (am și comentat la articolul acela că Biden este absolut garantat candidatul democraților, cum se face că un comentac oarecare știe mai bine decât autorul ce se întâmplă?), apoi să nu uităm de articolul domnului Novac în care ne explica de ce Trump NU se va infecta cu Covid :))))))…. Dl Novac este un scriitoraș de campanie vai de capul lui, genul acela de propagandist care va trebui să-și șteargă articolele după 3 noiembrie :)))

  • Scopul intregului scandal este doar sa scada numarul de voturi democrat la alegeri, de asta a tinut giuliani la sertar „secretul”.
   La fel ca in scandalul hillary se vor dovedi false dupa alegeri, dar cui ii va mai pasa dupa ce a castigat trump alegerile?
   Miza e mult mai mare decat maimuta portocalie, republicatii sunt pe cale sa piarda Senatul, iar daca asta se intampla democratii nu vor mai putea fi scosi usor de acolo. Redesenarea colegiilor electorale ca sa ramana la putere, practicata cu asiduitate de republicani, se va dovedi fatala daca ajunge pe mana democratilor.

  • Rupert Murdoch e prieten cu Trump?? Nu zau? De asta zice ca Biden va castiga la scor? De asta i-a sustinut candidatura amicului sau Michael Bloomberg?
   https://www.thedailybeast.com/fox-news-owner-rupert-murdoch-predicts-a-landslide-win-for-biden?ref=home
   „Materialul … este prea stravezie. În plus, s-a dovedit de experți IT că mailurile în cauză, au fost ”doctorite”.” Trecand peste jalnicul dezacord gramatical, si peste cliche-ul cu „cercetatorii britanici”, ma rog „experti IT”, ceva dovezi, link-uri la afirmatiile astea ai?
   Te-ai uitat macar sa vezi care a fost reactia purtatorului de cuvant al campaniei lui Joe Biden, Andrew Bates? „We have reviewed Joe Biden’s official schedules from the time and no meeting, as alleged by the New York Post, ever took place.”
   Iar Politico (ziar stangist btw) a scris ca „Biden’s campaign would not rule out the possibility that the former VP had some kind of informal interaction with Pozharskyi, which wouldn’t appear on Biden’s official schedule.”
   Uite si sursa, ca asa se face, nu doar arunci cu afirmatii: https://www.politico.com/news/2020/10/14/biden-campaign-lashes-out-new-york-post-429486
   In concluzie, intalnirea lui Joe Biden si a executivului din Burisma, de care spune emailul, nu apare in calendarul oficial al lui Joe Biden, ca Vice-presedinte SUA la acea data. Dar se poate sa fi avut loc o intalnire informala.
   Te rog sa ne arati unde Joe Biden, purtatorul lui de cuvant, Hunter Biden, avocatul lui Biden, senior sau junior, catelul familiei Biden, sau oricine din familia aia, sa fi afirmat ca acele emailuri sunt false!

  • Asta cam asa e, cititi cateva articole la intamplare scrise de dl. Novac si veti vedea cum impartialitatea sa jurnalistica se dilueaza pana ajunge stravezie atunci cand vine vorba de Trump, Biden, Black Lives Matter sau orice are de-a face cu afacerile interne ale SUA. Dac-ar fi fost jurnalist in America isi gasea usor un locsor confortabil pe la Fox & co.

  • Ralph : Citat prin omisiune. Ca să ne jucăm a cherry picking, iată fraza precedentă din articolul Politico, pe care ai omis s-o citezi :

   Despite Trump-driven allegations of self-dealing and corruption, multiple investigations by Republicans and Democrats have shown no evidence that Biden — the Obama administration’s point-man on diplomacy with Ukraine — took actions counter to official U.S. policy. In fact, multiple senior officials testified during the House impeachment inquiry last year that Biden’s work made it more likely that Burisma would face a robust corruption investigation, his son’s position on the board notwithstanding. Though some officials indicated Hunter Biden’s board position created the “appearance” of a conflict, they said it never affected official U.S. policy.” – )))))

 12. La modul cel mai serios, in loc sa preluati aiurea informatiile pe bucatele, de ce nu prezentati voi informatiile care pot fi verificate drept reale si anume: sursa documentelor
  * un laptop neidentificat (ca nu e verificat cui a apartinut)
  * un cont de e-mail neverificat – din nou, nu e clar a cui este
  * venite de la Rudy Giuliani – avocatul lui Trump, audiat pt coruptie si care a afirmat in mod public ca totul merge in campanii electorale, care a folosit agenti straini pt a pune presiune pe Ucraina si a incerca ca inventeze un caz impotriva fam Biden
  * publicate in presa subordonata politic/financiar republicanilor.

  Si atunci lumea intelege de ce a fost clasificat articolul drept manipular/dezinformare si ne-preluat de agentiile de stiri. E ca si cum A3 ar scrie despre marea conspiratie USR+ sa faca trafic de organe. Nu e stire!

  Din perspectiva cuiva care va citeste si a locuit 10 ani in SUA, daca vreti sa preluati stiri din State, puneti mana si faceti analiza ok, ca de cateva luni numai pe langa e coverage-ul!

  • @Anca Lasa gargara. Tot asa te-ai intrebat si de sursa care a „transpirat”, in mod ilegal, taxele lui Trump? Ma indoiesc.
   Reactia purtatorului de cuvant al campaniei lui Joe Biden, Andrew Bates: „We have reviewed Joe Biden’s official schedules from the time and no meeting, as alleged by the New York Post, ever took place.”
   Politico (ziar stangist): „Biden’s campaign would not rule out the possibility that the former VP had some kind of informal interaction with Pozharskyi, which wouldn’t appear on Biden’s official schedule.”
   https://www.politico.com/news/2020/10/14/biden-campaign-lashes-out-new-york-post-429486
   Intalnirea lui Joe Biden si a executivului din Burisma, de care spune emailul, nu apare in calendarul oficial al lui Joe Biden, ca Vice-presedinte SUA la acea data. Dar se poate sa fi avut loc o intalnire informala.
   Te rog sa ne arati unde Joe Biden, purtatorul lui de cuvant, Hunter Biden, avocatul lui Biden, senior sau junior, sau oricine din familia aia, sa fi afirmat ca acele emailuri sunt false!

  • puiule, degeaba vă strofocați cu stropi, dacă vii cu o ”nucleară” fâsâită care miroase a fasole second hand nu are NIMENI obligația să te bage în seamă :))). Și uite, îți dau un exemplu, ca să pricepi până chiar și însuți tu: dacă eu fac niște afirmații despre tine că ai fi fost scăpat în cap de la etaj și că acum îți curge salivă din gură în timp ce tastezi din subsol pentru 50 de bani comentariul, și apoi dau sursă un laptop pe care l-am găsit la brutărie… întrebare: de ce mămica ta nu dezminte dezvăluirile mele? :)))))

  • @Anca,
   Esti naiva sau faci pe naiva?
   Sursele de informare nu sunt dezvaluite de nici un jurnalist care se respecta.
   Asa ca pe aceasta tema pot fi avansate cele mai nastrusnice explicatii.
   Dar, ceea ce este interesant, este faptul ca Joe si Hunter stiu ca informatia este reala insa nu pricep inca dar banuiesc pe cale au ajuns emailurile la adversari
   Cea mai clara dovada in acest sens este ca nici unul dintre Bideni n-a iesit pe post sa declare ca emailurile ar fi vreo facatura. Tacerea lor spune multe….
   De aici trage tu concluzia cu cenzura instituita de Facebook si Tweeter pentru a limita raspandirea informatiilor in intreaga USA.
   Biden este terminat deja.

  • @John Paul – o minciună repetată de vreo 87 de ori în commenturi nu devine adevăr, ci din contra, arată că trumpiștii sunteți disperați :D. MIERCURI 14 octombrie 2020 Joseph R. Biden a respins categoric povestea din New York Post, și a adus dovezi că povestea este în întregime inventată. Exact exact opusul la ce susțineți voi, că Biden nu ar fi negat niciodată autenticitatea mailurilor. Deci miercuri 14 oct, da? Comentariul tău e din 16 oct. Foarte penibil :))))

   10/14/2020 05:43 PM EDT

   Updated: 10/14/2020 08:29 PM EDT
   Joe Biden’s campaign is punching back at a New York Post story that alleged a direct link between the Democratic presidential nominee and his son’s business dealings.

   Top Biden advisers who staffed him during his vice presidency, citing their own recollections as well as a review of Biden’s official schedules, sharply rejected the Post’s suggestion that Biden met with a representative of Ukrainian energy company Burisma Holdings in 2015.

   Joseph R. Biden’s presidential campaign pushed back Wednesday against a report in The New York Post that alleges he knew more than he let on about his son Hunter’s foreign business dealings while he served as vice president.

   Biden spokesman Andrew Bates said the alleged 2015 meeting between Mr. Biden and Vadym Pozharskyi, an adviser to the board of Burisma, that is at the heart of the report never happened.

  • Johnny nu-ti bate capul cu un natarau ca jean paul (asa isi zicea pana l-am iluminat ca numele ala e al unei firme care produce trompete, si nu i-a mai dat bine, ca el e trumpetist covins si sufera de sindromul obsedatdetrump). Astia, trompetistii is niste spalati pe creier, niste slabuti mintali, care nu-i prea duce mintea, programati sa spuna aceleasi fraze in fiecare zi. Iti vine sa razi daca nu te-ar apuca mila cand ii vezi asa dotarzi. Niste prostalai.

 13. Dar laptopul abondonat la laboratorul de paine Onix, unde este copia, dar originalul?

 14. Magariile clanului Biden au ajuns la New York Post dupa ce alte ziare au refuzat sa le publice.
  Asta nu inseamna ca informatiile nu sunt adevarate.
  Cred ca in SUA orice ziar se gandeste de 2 ori inainte sa publice acuzatii de coruptie, mai ales la un nivel atat de inalt. Pentru ca poate fi dat in judecata cu urmari extrem de grave in cazul in care minte sau calomniaza.
  Dar stai sa vezi publicarea promisa a emailurilor.

  Cred ca incet, incet or sa iasa la iveala si dedesubturile Maidanului ucrainean.
  O alta problema este senilitatea lui Biden. Acum cateva zile intr-o aparitie televizata omul credea ca, candideaza pentru Senat. In situatia data este clar e o marioneta.

 15. @Daddy Rupert Murdoch e prieten cu Trump?? Nu zau? De asta zice ca Biden va castiga la scor? De asta i-a sustinut candidatura amicului sau Michael Bloomberg?
  https://www.thedailybeast.com/fox-news-owner-rupert-murdoch-predicts-a-landslide-win-for-biden?ref=home
  „Materialul … este prea stravezie. În plus, s-a dovedit de experți IT că mailurile în cauză, au fost ”doctorite”.” Trecand peste jalnicul dezacord gramatical, si peste cliche-ul cu „cercetatorii britanici”, ma rog „experti IT”, ceva dovezi, link-uri la afirmatiile astea ai?
  Te-ai uitat macar sa vezi care a fost reactia purtatorului de cuvant al campaniei lui Joe Biden, Andrew Bates? „We have reviewed Joe Biden’s official schedules from the time and no meeting, as alleged by the New York Post, ever took place.”
  Iar Politico (ziar stangist btw) a scris ca „Biden’s campaign would not rule out the possibility that the former VP had some kind of informal interaction with Pozharskyi, which wouldn’t appear on Biden’s official schedule.”
  Uite si sursa, ca asa se face, nu doar arunci cu afirmatii: https://www.politico.com/news/2020/10/14/biden-campaign-lashes-out-new-york-post-429486
  In concluzie, intalnirea lui Joe Biden si a executivului din Burisma, de care spune emailul, nu apare in calendarul oficial al lui Joe Biden, ca Vice-presedinte SUA la acea data. Dar se poate sa fi avut loc o intalnire informala.
  Te rog sa ne arati unde Joe Biden, purtatorul lui de cuvant, Hunter Biden, avocatul lui Biden, senior sau junior, catelul familiei Biden, sau oricine din familia aia, sa fi afirmat ca acele emailuri sunt false!

 16. @Anca Lasa gargara. Tot asa te-ai intrebat si de sursa care a „transpirat”, in mod ilegal, taxele lui Trump? Ma indoiesc.
  Reactia purtatorului de cuvant al campaniei lui Joe Biden, Andrew Bates: „We have reviewed Joe Biden’s official schedules from the time and no meeting, as alleged by the New York Post, ever took place.”
  Politico (ziar stangist): „Biden’s campaign would not rule out the possibility that the former VP had some kind of informal interaction with Pozharskyi, which wouldn’t appear on Biden’s official schedule.”
  https://www.politico.com/news/2020/10/14/biden-campaign-lashes-out-new-york-post-429486
  Intalnirea lui Joe Biden si a executivului din Burisma, de care spune emailul, nu apare in calendarul oficial al lui Joe Biden, ca Vice-presedinte SUA la acea data. Dar se poate sa fi avut loc o intalnire informala.
  Te rog sa ne arati unde Joe Biden, purtatorul lui de cuvant, Hunter Biden, avocatul lui Biden, senior sau junior, sau oricine din familia aia, sa fi afirmat ca acele emailuri sunt false!

 17. Bine, noi aici, ar trebui să ne păstrăm pe cât se poate nepărtinirea – cu excepția cazului în care nu suntem ”implanturi” partizane, cu un scop – și să acceptăm faptul că, de când sunt alegeri cu miză așa de mare, o bună parte a activităților din campania ambelor tabere constă din adunarea dovezilor incriminante, iar de multe ori se uită ca acest ”incriminating evidence” să fie dovedit. Pentru neinformați, sau nehotărâți, chiar și fluturarea unor îndoieli poate fi hotărâtor, iar pentru cei fideli efectul de cimentare este reconfortant. Mijloacele folosite în ultimele decenii sunt din ce în ce mai neetice. Ambele tabere au abandonat două principii politice vechi americane : respectul reciproc ( mutual respect) și abținerea ( forbearance ) de la mijloace murdare. În trecut,ambele partide au funcționat, de asemenea – prin elita lor din umbră – ca niște filtre, baraje (gatekeepers ) astfel ca să împiedice ca personaje cu agende ascunse sau cu calități slabe să ajungă la candidatură ( ex. Henry Ford sau Charles Lindhberg ) Toate acestea fac parte din trecut.

 18. Ma amuza teribil ca useristi die-hard cu aceeasi rasuflare cu care spun „Fara penali in functiile publice” sar sa-i ia apararea unui politician corupt (acum dovedit), care e de-o viata in Congres (47 de ani!).
  Ca „sursa nu-i credibila”. Ca „date plantate”. Ca „materialul este prea stravezie. „Ca „esperti IT au zis ca-s doctorite emailurile”. . Ca „dl Novac este trumpist”.
  Absolut jenant cum se dau peste cap ipocritii sa-l apere pe acest Tariceanu al SUA.
  Nici Biden, nici fiu-su, nici un purtator de cuvant sau vreun avocat de-al lor nu a contestat veridicitatea datelor, a emailurilor.
  Dar o fac usereii luptatori impotriva penalilor in functii publice. A celor proveniti dintre adversarii lor politici sau ideologici. Daca e unul de-al lor nu se aplica.

 19. PSD America. Nu inteleg de ce sustineti acesti pesedisti de peste ocean. La noi e cum e, dar la ei psdul e raiul pe pamant.

 20. Mvai, cât tumult se iscă în tabăra portocalie, că a dat Rudy Giuliani o bombă de caca, și efectul a fost zero :))). Trecem cu grație peste disonanța (schizofrenia?) suporterilor maimuței portocalii care SIMULTAN ÎN ACELAȘI TIMP :))) produc următoarele două enunțuri:
  1. presa de peste ocean este stângistă, mincinoasă necredibilă și fără bască
  2. DE CE NU PUBLICĂ PRESA STÂNGISTĂ MINCINOASĂ DEZVĂLUIRILEEEEE AICI DE FAȚĂĂĂĂĂĂ? CUI NE LAȘI TU PE NOI, PRESO STÂNGISTĂĂĂĂ? ESTE BOICOT PRIN CENZURĂĂĂĂ AJUTOR CINEVA SĂ FACĂ CEVAAAA! :))))
  Bun. Respiracii pe gură de mai sus nu sunt în stare să răspundă la o întrebare simplă: ce valoare au niște ”dezvăluiri” chipurile GĂSITE PE UN LAPTOP uitat la brutărie, laptop despre care Rudy Giuliani spune că nu se știe al cui a fost? Trebuia și voi să vă scremeți mai tare, să inventați mai mult, să spuneți că laptopul a aparținut lui Joe Doe, de exemplu, că are sticker! :))) Cine e Joe Doe? Nu se știe nici asta, dar orișicât, măcar ar fi existat un nume :)))
  Întrebare simplă 2: emailul ăla gmail, la fel, nu este autentificat în niciun fel. E un cont gmail ca orice gmail, pe care îl pot face și eu în 3 minute. Este un cont făcut la repezeală. Ce demonstrează contul ăla? NIMIC :)))
  Întrebare simplă 3: comisia parlamentară BIPARTIZANĂ (explicație ca pentru un suporter trumpist: adică au semnat și republicanii concluziile comisiei) de anchetare a implicării lui Biden în acte ilegale sau greșite sau neetice în Ucraina, după un an de anchetă a ajuns la concluzia că nu există niciun indiciu că Biden ar fi făcut ceva greșit, sau ilegal, sau neetic. Semnat de republicani, repet.
  Întrebare simplă 4: echipa Biden a răspuns deja că ”dezvăluirile” de pe laptopul fabricat de republicani… asta… ”găsit” de republicani la brutărie :))))) NU SE POTRIVESC cu programul lui Joe Biden. Cu alte cuvinte chipurile Joe Biden se întâlnea cu un ucrainian la Washington, în timp ce în realitate Joe Biden era la pescuit în Wisconsin. Păi mă nenilor, asta este DOVADĂ aritmetică că dezvăluirile sunt BS și că voi sunteți idioți :))).. când te apuci să inventezi dezvăluiri le inventezi în așa fel încât să nu poată fi desființate din prima :)))

  • @johnny, las-o jos ca macane! Doar de-o proba : de 47 de ani bugetar cumatrul Biden, si familia e putred de bogata, ia vezi daca nu e frate bun cu oprisan, cosma, nastase de pe la noi! A doua faza : cum devine Biden senior responsabil cu relatia Sua-Ucraina, cum fi-su intra in afaceri cu o firma ucraineana pe zona de energie, fara sa aiba vreo expertiza in domeniu, iar firma e detinuta de un oligarh ucrainean. Bun, cum devine Biden senior responsabil cu relatia Sua-China, cum hop si fi-su la afaceri cu o firma chineza etc, etc. Daca era doar o data, ziceam ca e coincidenta, dar de doua ori, tampit sa fii sa nu vezi ca ceva e putred in Danemarca!

 21. Ooo, dar ce avem noi aici? O grămadă de trolli cu ochi albaștri. Bravo băieți, combateți frumos, ordinul se execută nu se discută. Patria a posteriori. În loc de steag budist. Nuuu ne mai facem bine…

 22. Luati de pe NBC News, 24 oct 2019:

  The case against Popoviciu was set in motion in 2005 when a businessman lodged a criminal complaint against him and the rector of a Romanian university relating to the sale of a 550-acre plot of land near Bucharest, according to documents from the European Court of Human Rights.

  Romanian prosecutors initially declined to investigate citing a lack of evidence. But in July 2008, the country’s National Anti-Corruption Protection Service took over the case.

  The university rector was charged in March 2009 with abusing his position and Popoviciu was charged with “complicity in abuse of position,” the documents show. Two months later, Popoviciu was hit with a bribery charge.

  Popoviciu was convicted in 2016 but launched an appeal. He assembled a high profile legal team to fight the conviction, which included former FBI director Louis Freeh, according to a release from Freeh’s firm.

  That same year, Hunter Biden traveled to Romania to assist Popoviciu, according to two people familiar with the matter. The New York Times was first to report on the younger Biden’s involvement in Popoviciu’s case.

  At the time he was brought in, Hunter Biden was performing work for the law firm Boies Schiller Flexner LLP where he was “of counsel.” The firm did not respond to a request for comment.

  Romania was by then a familiar place to the Biden family. A close friend and former staffer of Joe Biden, Mark Gitenstein, held the position of U.S. ambassador to Romania from August 2009 to December 2012. In March 2012, Hunter’s brother, Beau, was asked to do the ribbon-cutting at the new U.S. embassy in Bucharest.

  Vice President Biden visited Romania in 2014 and delivered a forceful speech against graft. “Corruption is a cancer, a cancer that eats away at a citizen’s faith in democracy,” he said. “Corruption is just another form of tyranny.”

 23. Mue Biden!
  HAI Trump!