G4Media.ro

Pro România propune amânarea plății ratelor la bănci cu trei luni pentru…

Pro România propune amânarea plății ratelor la bănci cu trei luni pentru persoanele fizice

Parlamentarii Pro România vor să inițieze un proiect de lege prin care persoanele fizice vor putea beneficia de o amânare cu 90 de zile a plății ratelor la bănci. Măsura ar fi una de combatere a efectelor în plan economic a epidemiei de coronavirus.

“Pe durata epidemiei, cetățenii trebuie să beneficieze de o perioadă de grație de 90 de zile. În caz contrar, băncile se vor trezi cu mai bine de jumătate din debitori care nu-și vor mai putea plăti ratele. Trecem printr-o criză fără precedent, ale cărei consecințe economice vor fi mai dramatice decât ceea ce am văzut în 2009-2010. Este datoria sta-tului să sprijine categoriile vulnerabile”, a declarat președintele Pro România, Victor Ponta.

Tot astăzi, Pro România a anunțat că va iniția o propunere prin care companiile din sectorul turismului și industriei alimentare să beneficieze de sistarea plății impozitelor și contribuțiilor pentru salarii până la data de 1 septembrie.

”Fără intervenția statului, companiile din domeniu riscă blocarea activității, concedieri masive și chiar faliment”, susțin cei de la Pro România.

Joi, guvernul italian a anunțat că va elabora un proiect de lege prin care se suspendă temporar plata ratelor la creditele imobiliare, alături de un set de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Principalele măsuri anunțate de ministrul adjunct al Economiei, Laura Castelli:

– suspendarea plății ratelor la creditele imobiliare pentru cetățeni (în anumite condiții). Suspendarea nu înseamnă anulare ratelor, ea va veni la pachet cu prelungirea perioadei de rambursare
– suspendarea plății unor taxe și contribuții către bugetul de stat
– facilități speciale pentru companiile mici care au sub 6 angajați
– facilități pentru salariații care își pierd locurile de muncă din cauza crizei

Italia este țara europeană cea mai afectată de coronavirus, cu 9.172 de cazuri confirmate și 463 de decese. Țara este izolată complet ca urmare a unei decizii a guvernului italian.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Porcul asta vine cu masuri populiste, nu mai poate el de binele populatiei! Porc!

 2. Pro credit bank e-al lui Pro Romania?
  De la cine are credit mama lui?

 3. Inconștientul asta realizează că în a patra lună romanul va plati o rata de 4 ori mărită? Doar nu își imaginează că în alea 3 luni romanul va fabrica bani? Sau că romanul va economisii alea 3 luni și va investi că sa producă alți bani!

  • Eu am inteles altceva, suspendare inseamna ca se prelugeste perioada de rambursare cu cele trei luni, deci nu se vor plati patru rate deodata. Insa masura este doar populista pentru ca probabil majoritatea celor care au credite isi platesc ratele prin tranfer bancar sau bancile isi trag singure ratele din contul in care ii intra salariul omului. Deci impactul este foarte mic pentru ca cei care isi platesc ratele la banci sunt destul de putini.

  • Nu se vor platit toate 3 ratele in cea de-a 4-a luna, ci se va prelungi creditul cu 3 luni. Spre ex daca il terminai in ianuarie, daca se aproba legea il vei termina in aprilie. Eu asa am inteles… „‘– suspendarea plății ratelor la creditele imobiliare pentru cetățeni (în anumite condiții). Suspendarea nu înseamnă anulare ratelor, ea va veni la pachet cu prelungirea perioadei de rambursare”

 4. Bună! Sunt in aceași situație, am credit la Prima Casă, să înțeleg că abia in luna Iulie va fi urmatorea rată ??? Ce trebuie facut??? Va trebui să merg pentu a depune o cerere ceva??, sau intră automat această propunere
  ??????

  • Măsura este bună, se prelungește timpul nu ratele se suspendă 3 luni si se reia dupa 3 luni in acelasi condiția e buna masura..Sânt persoane afectate. Si chiar daca este automat banca nu va retrage de pe card in aceste 3 luni ,nu dezinformati .zi bună…

 5. ar fi bine dar sa fie pentru toata lumea si pentru care au popriri dela banci sau excutari