G4Media.ro

Prințul William: Luptele din Gaza trebuie să înceteze „cât mai curând posibil”…

sursa foto: captura video

Prințul William: Luptele din Gaza trebuie să înceteze „cât mai curând posibil” / Intervenție rară a moștenitorului tronului britanic, în cadrul unei vizite în Orientul Mijlociu

Prințul William a declarat că luptele din Gaza trebuie să înceteze „cât mai curând posibil”, marcând o intervenție rară a unui membru al familiei regale britanice într-o problemă globală fierbinte, relatează Politico.

Într-o declarație emisă luni, moștenitorul tronului a spus că este „profund îngrijorat de costul uman teribil al conflictului din Orientul Mijlociu”.

„La fel ca mulți alții, vreau să văd sfârșitul luptelor cât mai curând posibil”, se arată în declarația de marți a fiului cel mare al regelui Carol al III-lea. „Există o nevoie disperată de un sprijin umanitar sporit pentru Gaza. Este esențial ca ajutorul să ajungă și ca ostaticii să fie eliberați”.

Declarația vine în timp ce William – al cărui tată urmează un tratament pentru cancer – efectuează prima din cele două vizite pe care biroul său, Palatul Kensington, a declarat că are ca scop o mai bună înțelegere a „impactului uman al conflictului în desfășurare din Orientul Mijlociu”.

Marți, William s-a întâlnit cu lucrătorii umanitari implicați în eforturile de ajutor umanitar din regiune, care a fost afectată de un nou conflict de la atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie. Săptămâna viitoare, el urmează să viziteze o sinagogă pentru a discuta despre o creștere bruscă a incidentelor antisemite în Marea Britanie.

„Uneori, doar atunci când ne confruntăm cu amploarea suferinței umane, ne dăm seama de importanța unei păci permanente”, a adăugat William în declarația sa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Bravo lui!