G4Media.ro

Prinţii William şi Harry spun că înşelătoria şi practicile lipsite de etică…

Sursa Foto: Captură Youtube

Prinţii William şi Harry spun că înşelătoria şi practicile lipsite de etică ale BBC au înrăutăţit relaţia dintre părinţii lor

Prinţii William şi Harry spun că înşelătoria în cazul interviului acordat de prinţesa Diana în 1995 pentru BBC şi practicile lipsite de etică ale postului de televiziune au înrăutăţit relaţia dintre părinţii lor şi au alimentat paranoia mamei lor, transmite News.ro.

Ducele de Cambridge a învinuit deficienţele interviului pentru înrăutăţirea relaţiei dintre părinţii săi şi a spus că acesta a contribuit la paranoia ei, scrie BBC.

BBC „nu a reuşit să se ridice la standardele sale de integritate şi transparenţă” privitor la interviul realizat de jurnalistul Martin Bashir cu prinţesa Diana, arată rezultatele unei anchete independente anunţate joi.

La scurt timp, prinţul William a spus că cel mai mult îl întristează faptul că mama lui nu a aflat vreodată că a fost păcălită.

El a adăugat că prinţesei Diana i-au greşit „nu doar de un reporter necinstit”, ci şi şefii BBC.

Prinţul Harry a criticat de asemenea postul de televiziune.

Într-un comunicat separat, ducele de Sussex a spus că „reacţia în lanţ a unei culturi de exploatare şi practici lipsite de etică” au dus la moartea mamei sale.

El a mai afirmat că este profund îngrijorat că practici asemănătoare „sunt încă răspândite astăzi la scară largă” şi că acest lucru „este dincolo de o entitate, o reţea sau o publicaţie”.

BBC a transmis scuze în scris prinţilor William şi Harry, precum şi prinţului Charles şi fratelui prinţesei Diana, contele Specer.

Ancheta independentă, condusă de judecătorul pensionat Lord Dyson, a descoperit că intervievatorul Martin Bashir, reputat jurnalist britanic, a acţionat într-un mod „necinstit” şi a falsificat documente pentru a obţine interviul.

În raport a fost precizat că ancheta internă făcută de BBC în 1996, în urma plângerilor iniţiale referitoare la cele întâmplate, a fost „extrem de ineficientă”.

Prinţul William a spus că interviul a reprezentat „o contribuţie majoră la înrăutăţirea relaţiei părinţilor mei” şi a adăugat că, „de atunci, a rănit pe numeroşi alţi oameni”.

„Dar ce mă întristează cel mai mult este că, dacă BBC ar fi investigat în mod corespunzător plângerile făcute iniţial în 1995, mama mea ar fi ştiut că a fost păcălită”, a transmis el. „A fost dezamăgită nu doar de un reporter necinstit, ci şi de liderii BBC care au preferat să privească în altă parte decât să adreseze întrebările dificile”.

Ducele a mai afirmat că, în opinia lui, modul înşelător în care a fost obţinut interviul „a influenţat substanţial cele spuse de mama mea”.

El a menţionat că programul „Panorama” nu a avut legitimitate şi nu ar mai trebui difuzat vreodată.

„A instituit practic o relatare falsă care, mai bine de un sfert de secol, a fost comercializată de BBC şi de alţii”.

Bashir a declarat că falsificarea documentelor a fost „o prostie din partea mea” şi că regretă acest lucru, dar a spus că acestea nu au avut vreo influenţă asupra deciziei prinţesei Diana de a fi intervievată.

Ancheta independentă a fost comandată de BBC la finalul anului trecut, după ce contele Spencer, care i-a prezentat-o pe Diana lui Bashir, a făcut acuzaţiile public.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...