G4Media.ro

Principalul program de lucru Orizont Europa pentru 2021-2022, ce prevede finanțări de…

Principalul program de lucru Orizont Europa pentru 2021-2022, ce prevede finanțări de 14,7 miliarde euro pentru digital, combaterea schimbărilor climatice și refacerea economică, a fost adoptat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a adoptat principalul programul de lucru al Orizont Europa pentru perioada 2021-2022, ce descrie obiectivele și zonele de interes care vor primi, în total, finanțări de 14,7 miliarde de euro, a anunțat instituția într-un comunicat. Acesta precizează că mai mult de patru din fiecare 10 euro – circa 5,8 miliarde de euro – vor fi investiți în cercetare și inovații care sprijină Pactul Verde European și angajamentul UE ca Europa să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Fondurile vor sprijini trei tipuri majore de proiecte. Primul dintre acestea – proiecte dedicate științei din jurul schimbărilor climatice și dezvoltării de soluții pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Exemple oferite: activitățile care accelerează tranziția la energie curată și mobilitate sustenabilă, care adaptează sistemele alimentare și sprijină bio-economia și altele.

Un alt obiectiv esențial este dezvoltarea unor noi întreprinderi digitale, care să deschidă “Deceniul Digital al Europei. În acest domeniu, sprijin va fi oferit pentru “maximizarea potențialului instrumentelor digitale și al cercetării bazate pe date, în sănătate, media, moștenire culturală și economie creativă, energie, mobilitate și producție alimentară, sprijin pentru modernizarea modelelor industriale și pentru leadership-ul industrial european.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. #mandrusarecoltezcapsuna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.