G4Media.ro

Primul zbor de instruire pentru piloții români, la Centrul F-16 de la…

sursa foto: Facebook, Ministerul Apărării Naţionale

Primul zbor de instruire pentru piloții români, la Centrul F-16 de la Fetești / Centrul este un hub internaţional pentru instruirea piloţilor de aeronave F-16 şi facilitează creşterea interoperabilităţii dintre aliaţi

Primul zbor al unui pilot român instruit în cadrul Centrului European de Instruire F-16 (European F-16 Training Center – EFTC), cu o aeronavă F-16 pusă la dispoziţie de Forţele Aeriene Regale ale Ţărilor de Jos, a avut loc luni, împreună cu un instructor aparţinând companiei Lockheed Martin, informează Ministerul Apărării Naţionale conform Agerpres.

În prezent, arată sursa citată, şapte piloţi români efectuează pregătirea teoretică şi practică în cadrul Centrului European de Instruire, dar şi la simulatorul F-16 aparţinând Forţelor Aeriene Române şi vor continua instruirea până la atingerea nivelului „Pregătit Pentru Misiune”.

Deocamdată, piloţii români sunt singurii care se pregătesc în cadrul Centrului European de Instruire F-16, precizează MApN.

Centrul este un hub internaţional pentru instruirea piloţilor de aeronave F-16 şi facilitează creşterea interoperabilităţii dintre aliaţi.

Acesta contribuie la crearea unor standarde operaţionale comune şi la întărirea capacităţii Alianţei Nord-Atlantice de a face faţă provocărilor complexe din regiunea Mării Negre şi din Europa de Est.

Conform acordului de colaborare, Ministerul român al Apărării pune la dispoziţie Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” din Feteşti, facilităţile de instruire şi sprijinul naţiunii-gazdă, Forţele Aeriene Regale ale Ţărilor de Jos pun la dispoziţie aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii şi mentenanţa.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...