G4Media.ro

Primul turneu profesionist de gaming feminin din Marea Britanie începe sâmbătă

Sursa foto: Pexels

Primul turneu profesionist de gaming feminin din Marea Britanie începe sâmbătă

Una dintre participante își amintește când obișnuia să concureze pentru „o cutie de Red Bull”. În acest weekend, echipele se luptă pentru 15.000 de lire sterline, transmite Sky News.

Primul turneu profesionist de gaming pentru femei din Marea Britanie începe sâmbătă.

Patru echipe de jucătoare profesioniste vor juca jocul de tip first-person shooter Valorant, care este cel mai urmărit joc esports din ligile feminine.

Este pentru prima dată când cele mai bune echipe din Europa se luptă în Marea Britanie, iar organizatorii speră să aducă mai multe femei în lumea jocurilor.

„Cu cât mai mulți oameni văd că te poți bucura de jocuri ca cineva care nu este nativ, cu atât mai încrezători vor deveni și cu atât mai mult se vor bucura de ele”, a declarat gazda și streamerul Meg ‘Megsoundslikeegg’ Gardner.

Jucătorii se vor întrece timp de două zile la Red Bull Gaming Sphere din Londra pentru un fond de premii de 15.000 de lire sterline.
Michaela „mimi” Lintrup, una dintre cele mai bune jucătoare de Valorant din lume și care joacă în mod profesionist de la 18 ani, a declarat: „Pe atunci nu era un lucru atât de important ca în prezent.”

Daneza în vârstă de 26 de ani a adăugat: „Ne luptam pentru o ladă de Red Bull sau ceva de genul acesta, nu era un fond de premii cu bani. Jucam doar pentru că eram pasionată de asta și îmi plăcea”.

Dar toate acestea s-au schimbat.

Anul trecut, fanii au vizionat peste 28 de milioane de ore de esports feminine profesioniste, potrivit Esports Charts, care monitorizează industria. Competițiile sunt de obicei transmise în streaming pe locuri precum Twitch, TikTok și YouTube.

Aceste cifre nu includ nici măcar persoanele care se uită în China, unde sporturile electronice sunt atât de mari încât mai mulți oameni le-au urmărit decât sporturile tradiționale la Jocurile Asiatice din 2023.

În esports, unde oamenii joacă în mod competitiv într-o varietate de jocuri video, există ligi, premii și hoarde de fani, la fel ca în alte sporturi.

Jucătoarea franceză Mathilde „Nelo” Beltoise, care face parte dintr-o echipă numită Karmine Corp, a declarat că nivelul de fandom din Franța a depășit orice limită.”Karmine Corp este atât de mare încât oriunde te duci, cineva te va recunoaște. De fiecare dată când ies pe stradă, văd pe cineva cu tricoul. Este cu adevărat imens”, a spus ea.

Popularitatea echipei sale în Franța i-a ajutat pe părinții lui Beltoise, care sunt profesori, să se obișnuiască cu ideea ca ea să joace jocuri video pentru a-și câștiga existența.”Uneori, unul dintre elevii lor are un tricou Karmine Corp pe el și se întreabă: „Tu ești?”. Acum pur și simplu le place”, a explicat ea.

A fi un jucător profesionist înseamnă călătorii internaționale și streaming online, dar este și o slujbă obișnuită de la nouă la cinci.
„Ne antrenăm de luni până vineri, dar când ne apropiem de perioada turneelor, adăugăm și duminicile”, a spus Lintrup.

„Avem patru meciuri pe zi, care durează de obicei 50 de minute. Apoi putem vorbi puțin despre greșelile pe care le-am făcut [timp de 10 minute înainte de următorul]. Apoi avem aproximativ o oră și jumătate de teorie”.

Lintrup este liderul în joc al G2 Gozen și rolul ei este destul de asemănător cu cel al unui căpitan de fotbal.

Ea a declarat: „După antrenament, de obicei, voi face streaming sau review, ceea ce înseamnă că mă voi întoarce și voi urmări jocurile noastre și voi sublinia greșelile. Trebuie să depun un pic de muncă suplimentară. Îmi place așa”.

Concurenta britanică Sarah „sarah” Ahmed are 18 ani și este din Derby. Ea joacă la nivel profesionist de șase luni și a devenit interesată de jocuri datorită fratelui ei.

Ea a declarat: „Am fost foarte încântată: „El avea un laptop, iar eu nu, așa că, la 16 ani, mi-am luat primul PC și atunci am început să mă joc, la fel ca fratele meu.”

Acum, ea călătorește în întreaga lume, după ce a participat recent în Turcia la primul turneu mixt de gen. Ea a descris momentul în care a descoperit scena jocurilor de noroc pentru femei pe Valorant.

„Când eram mai tânără, niciunul dintre prietenii mei nu se juca jocuri video, așa că, ori de câte ori mă jucam, eram singură, era greu să îmi fac prietene fete.

„Așa că atunci când am văzut că există o comunitate mare, cu multe fete care doar se joacă, am vrut să fac parte din ea.”

Valorant a fost lansat în timpul uneia dintre carantinele COVID, când a existat o creștere a numărului de persoane care jucau jocuri video. Gazda Meg Gardner crede că jocul este mai popular în rândul femeilor din cauza poveștilor sale.

Ea a spus: „Valorant se pricepe foarte bine să fie incluziv, așa că veți vedea o mulțime de personaje feminine care nu sunt doar într-un rol de susținere, ci ca persoane care sunt foarte puternice în joc. Oamenii vor să le aleagă pentru a se juca cu ele.”

Turneul Red Bull Instalock este transmis în direct pe Twitch de la ora 12:00, ora Regatului Unit, sâmbătă și duminică.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...