G4Media.ro

Primul concert de după starea de urgență, organizat la Alba Iulia cu…

Primul concert de după starea de urgență, organizat la Alba Iulia cu măsuri de distanțare socială. Pregătiri pentru 500 de persoane

După mai bine de două luni de stare de urgență și izolare din cauza pandemiei de coronavirus, locuitorii din Alba Iulia vor avea parte de primul concert în aer liber.

În Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina va avea loc duminică, 7 iunie, un concert de muzică populară, iar luni, 8 iunie, un concert de muzică clasică, ambele susținute de artiștii locali de la Centrul de Cultură ”Augustin Bena”.

Concertele se vor desfășura cu respectarea măsurilor de distanțare socială instituite pe timpul stării de alertă, dau asigurări autoritățile locale.

Potrivit organizatorilor, spaţiul este clar delimitat, astfel încât să se asigure distanțarea socială atât între scenă și public, cât și între cele 500 de locuri pe scaune pregătite.

Accesul spectatorilor este liber și se va face doar cu respecartea măsurilor și regulilor pentru prevenirea răspândirii COVID-19, termo scanare, dezinfectare și purtea măștilor de protecție.

Spectacolele vor fi organizate de către Consiliul județean Alba prin instituțiile subordonate și Primăria municipiului Alba Iulia.

Evenimentul a fost aprobat de comitetul local pentru situații de urgență.

  • Numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în județul Alba a ajuns la 404 (dintre care 21 de decese), potrivit datelor transmise vineri, 5 iunie, de Direcția de Sănătate Publică. A fost confirmată o singură infectare în ultimele 24 de ore, iar numărul cazurilor active a ajuns la 74. Numărul total de teste realizate în județ este de 20.622.

”Reluarea activităților culturale în Alba Iulia, cu respectarea măsurile necesare pentru protejarea publicului, reprezintă un obiectiv prioritar al administrațiilor publice locale.

Pentru a crea un cadru necesar desfășurării unor acte artistice, din varii domenii, Primăria municipiului Alba Iulia împreună cu Consiliul județean Alba, au amenajat, în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina, un spațiu generos dedicat evenimentelor culturale, în condiții adaptate actualului context medical.

Scena în aer liber va găzdui spectacole de folclor, teatru, muzică, dans pe tot parcursul sezonului estival. Spaţiul este clar delimitat, astfel încât să se asigure distanțarea socială atât între scenă și public, cât și între cele 500 de locuri pe scaune pregătite” au transmis reprezentanții Consiliului Județean Alba, pe contul de Facebook al instituției.

Sursă foto: Alba24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter