G4Media.ro

Primul catamaran electric bulgar intră în testare pe Dunăre / Ambarcațiunea ar…

Imagine generică (Sursa foto: Pixabay/wurliburli)

Primul catamaran electric bulgar intră în testare pe Dunăre / Ambarcațiunea ar urma să transporte pasageri de la Silistra la Călăraşi

Primăria din Silistra începe testarea primului catamaran electric bulgar pe Dunăre. Nava a costat circa două milioane de euro şi a fost achiziţionată în cadrul unui proiect transfrontalier între Silistra şi Consiliul Judeţean Călăraşi, transmite Agerpres.

Potrivit primarului din Silistra, Alexander Sabanov, proiectul a fost finalizat pe partea bulgară, iar catamaranul poate începe să transporte pasageri. Întârzierea provine de la partenerii români care încă efectuează lucrări de finisare.

„Ne aşteptăm ca nava să plece atunci când românii îşi vor termina partea lor din proiect şi vor construi un chei unde aceasta să poată acosta. Scopul navei este să transporte pasageri de la Silistra la Călăraşi şi înapoi. La început vom pune o taxă pe călătorie; prin design nu ar trebui să profităm de acest serviciu, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne acoperim costurile”, a declarat Sabanov pentru BTA.

El a adăugat că primăria va începe să dezvolte turismul fluvial. În acest scop, navele existente alimentate cu energie solară vor fi reparate şi utilizate pentru excursii pe Dunăre.

Catamaranul electric va oferi o legătură de transport şi de comunicare pe fluviu între oraşele Silistra şi Călăraşi. Are 12 metri lungime şi şase metri lăţime. Nava este echipată cu două motoare electrice şi poate atinge viteze de până la 13 km/h. Capacitatea sa este de până la 28 de pasageri şi un echipaj de două persoane.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...