G4Media.ro

Prime uriașe pentru șefii companiei de apă din județul Alba: 30.000 de…

Prime uriașe pentru șefii companiei de apă din județul Alba: 30.000 de euro pentru administratori, 17.000 de euro pentru director

Acționarii companiei care furnizează apa în județul Alba, APA CTTA, au aprobat în luna martie prime uriașe pentru directorul general și membrii Consiliului de Administrație, potrivit unui document făcut public. Astfel, membrii CA primesc 30.000 de euro primă pentru activitatea din 2017, iar directorul general primește 17.000 de euro.

APA CTTA este o companie deținută de Consiliul Județean Alba și de alte câteva municipalități din județ, iar serviciul furnizat este unul public, în regim de monopol.

Informația a fost făcută publică de vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, Daniel Zdrânc, care a postat pe Facebook decizia Adunării generale a acționarilor companiei.

Actualul director general al companiei este Ştefan Bardan, fost deputat PDL (2004 – 2008) și prefect al județului Alba.

Foto: Conducerea companiei de apă Alba

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Acest pnl-isti sau simpatizanti ai lor cred ca este normal pentru ei aceste prime. Nu-s mai buni ca psd-isi.Cel mai mare pret la apa din Romania este in jud. Alba.In acest judet 1 mc(metru cub) la canal este de 3,80 lei mai scump decat 1 mc de apa respectiv 3.60 lei.Iau prime deoarece la orice ploaie mai puternica sistemele de canalizare dau pe afara si ne trezim pe strazi cu rauri.Calitatea apei lasa de dorit.Schema de angajare la apa-canal este supradimensionata fiind circa 800 de angajati.Acesti pnl-pd-isti in frunte cu primarul hava si presedintele consiliului judetean dumitrel sunt de acelasi nivel cu psd-alde-udmr si pmp din tara.Adica doar buzunarul lor conteaza,doar banda sau clica lor de prieteni conteaza .Cetatenii din judet si tara nu sunt de interes decat la alegeri,restul nu conteaza. Rusine sa va fie nesatuilor.

 2. Hai nu 10, dar macar 20 de ani sa mai conduca PSD ca sa scape tara asta de saracie.

 3. Clarificari:
  1. In articol scrie „in regim de monopol”. La apa si canal situatia e speciala, se numeste „monopol natural”, pentru ca nu poti avea doua sau mai multe companii care sa furnizeze apa ori servicii de canalizare prin aceleasi sisteme. Acest lucru e valabil oriunde pe planeta si nu ar trebui sa aiba conotatie negativa.
  2. In Romania avem printre cele mai mici preturi la apa din Europa, prea mici, chiar si atunci cand par mari, si in general servicii medii spre bune in functie de zona din tara. Toata lumea se plange de pretul apei (care e vitala), dar nimeni nu caraie ca plateste 50-60 de lei pentru abonament la telefon sau cablu.

  Ce se intampla la Alba nu e deloc ok, si nu tine de culoarea politica ci de lacomia inerenta omului mic ajuns in pozitie inalta.

 4. Monopol, nemonopol, problema e ca a disparut simtul masurii.

  • Cu siguranta. Dar mai e un aspect foarte relevant ce tine de guvernare:
   Companiile de apa sunt obligate prin lege sa isi faca rezerve pentru dezvoltare, intretinere si inlocuiri, si daca e cazul si pentru cofinantari ale proiectelor pe fonduri UE.
   Acum, guvernul se implica in viata companiilor (de asteptat in doctrina social democrata) cerandu-le 90% pentru redistribuire via salarii si pensii (de asteptat in comunism).
   Acum, directorasu’ isi zice si el ca daca tot pleaca banii la stat ca sa ajunga la populatie, pai ce, el nu e populatie? Ca oricum activitatea companiei se blocheaza.
   O sa mai vedem astfel de cazuri, precum si similar cu Bacaul, fix din acest motiv.

 5. Când scăpăm de acesti nesătui?

 6. Doamne, cum de va rabda D-zeu? Ma tot intreb pana unde poate merge hotia si lacomia? Cu cate guri mancati voi, spurcaciunilor, de orice culoare iti fi? Investitii 0 in toate domeniile, dar bani de la buget pentru salarii, prime, recompense, tichete, compensatii si orice altceva, cu nemiluita! Cat de prefacuti si de ipocriti sunteti cu totii. Imi amintesc ca nu demult circula o lista cu banii ce-i incasa Florin Roman din Cons.de Adm.de la diferite societati, de stat! Ioooi, de mama noastra! Zeci de mii de euro! Si aum vine si face pe lupul moralist! La fel sunt toti, doar vor sa para curati in ochii nostri, dar… SILĂ!!!

 7. Doamne, cum de va rabda D-zeu? Ma tot intreb pana unde poate merge hotia si lacomia? Cu cate guri mancati voi, spurcaciunilor, de orice culoare iti fi? Investitii 0 in toate domeniile, dar bani de la buget pentru salarii, prime, recompense, tichete, compensatii si orice altceva, cu nemiluita! Cat de prefacuti si de ipocriti sunteti cu totii. Imi amintesc ca nu demult circula o lista cu banii ce-i incasa Florin Roman din Cons.de Adm.de la diferite societati, de stat! Ioooi, de mama noastra! Zeci de mii de euro! Si aum vine si face pe lupul moralist! La fel sunt toti, doar vor sa para curati in ochii nostri, dar… SILĂ!!!

 8. Trebuie să i linsam cum au facut Cugireni cu cei 2 milițieni care acum după atâția ani au devenit eroi ai revoluției.

 9. In Zlatna tariful pentru apa potabila este 3,59 Ron, iar pentru evacuare canal este de 3,41 Ron (tarife fara TVA), sa vedem cat va fi tariful pentru evacuare cand porneste statia de evacuare, mie mi se pare aberant pretul actual prentru evacuare canal tinand cont ca-l deverseaza in Ampoi, poate ar trebui sesizat Oficiul Concurentei ……
  Aceste preturi fiind conform facturii din 31.12.2019 care o aveam la indemana

 10. Toti o apă și un pământ 🙁

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.