G4Media.ro

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz: DSP a propus continuarea carantinei în localităţile cu…

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz: DSP a propus continuarea carantinei în localităţile cu primari USR PLUS şi PSD şi ridicarea în cele cu primari PNL

Primarul Dominic Fritz a declarat, sâmbătă seara, după decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş de oprire a prelungirii carantinei zonale pentru Timişoara şi alte patru comune limitrofe, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a avut propuneri diferite pentru aceste localităţi, „cu conotaţie politică”, transmite Agerpres.

Liderul Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, remarcă, în context, că măsura carantinării impusă în urmă cu două săptămâni a fost „nedreaptă” şi a avut efecte negative asupra copiilor şi a mediului economic local.

Edilul a susţinut, într-o postare pe Facebook, că DSP Timiş „a propus continuarea carantinei pentru unităţile administrativ-teritoriale (UAT) cu primari din USR PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru UAT-urile cu primari PNL”.

„Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii”, a afirmat Fritz.

El s-a abţinut de la vot, susţinând că a refuzat să participe la această „înscenare”.

Totodată, primarul arată că i s-a cerut să voteze (ca membru în cadrul CJSU), atât pentru ridicarea carantinei din Moşniţa Nouă, unde rata de infectare este de 11,22, cea mai mare din zona carantinată, dar şi pentru continuarea carantinei în Dumbraviţa, cu o rata de 7,42, cea mai mică din zona carantinată.

„Am cerut explicaţii pentru această propunere DSP, dar nu le-am obţinut. Deciziile de carantinare trebuie să fie logice ca să aibă credibilitate şi ca oamenii să le înţeleagă şi să le urmeze. Nu trebuie să existe nicio suspiciune că aceste decizii sunt luate din considerente altele decât strict epidemiologice. DSP Timiş a propus continuarea carantinei pentru UAT- urile cu primari din USR PLUS şi PSD şi a propus ridicarea carantinei pentru UAT-urile cu primari PNL. Sunt absolut uimit de conotaţia politică a acestor decizii. Chiar documentul Institutului Naţional de Sănătate Publică, care avizează pozitiv ridicarea pentru Moşniţa şi Ghiroda, menţionează expres că ridicarea carantinei va duce la creşterea ratei de infectare şi că, în scurt timp, localităţile vor intra din nou în carantină. Am refuzat să particip la această înscenare. M-am abţinut la votul de astăzi pentru că nu puteam legitima o hotărâre ilogică, care ne duce la un şir nesfârşit de ieşiri şi intrări în carantină în UAT-uri diferite din jurul Timişoarei. Aşa cum am spus mereu, cred că o carantină are rost doar la nivel de zonă metropolitană. Carantina zonala din ultimele două săptămâni a reuşit să încetinească ritmul de creştere. De ce să renunţăm la o măsura care producea efect?”, a spus Dominic Fritz.

Edilul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de posibilitatea de a reduce rata de infectare în continuare, fără măsuri mai restrictive pentru toată zona metropolitană, măsuri care pot fi luate doar în scenariul carantinei.

„Sunt conştient că poziţia mea pentru o continuare a carantinei pentru întreaga zonă metropolitană nu este una populară. Dar, uitându-mă ce se întâmplă pe planetă, în ţară şi în judeţ, nu văd o altă ieşire responsabilă”, a mai spus Dominic Fritz.

Preşedintele CJ, Alin Nica, a comentat într-o postare că, deşi a luat poziţie fermă împotriva „carantinei formale şi inutile”, şi acum şi în urmă cu două săptămâni, nu este un moment de bucurie.

„Simt tristeţe şi multă părere de rău pentru stresul pus pe copii şi părinţi, pentru pierderile financiare înregistrate în aceste două săptămâni, atâta chin fără absolut niciun rezultat, rata de infectare fiind în creştere. E important să privim spre viitor”, a susţinut Alin Nica.

El recomandă respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei prin distanţarea fizică, purtarea măştii şi regulile de igienă, încurajând, totodată, vaccinarea.

„Nu sunt adeptul amenzilor, cred în respectarea din convingere a regulilor (…). Fac apel şi către Primăria Timişoara şi Prefectură să prezinte un plan coerent şi inteligent de măsuri împotriva COVID. Eu sunt disponibil, ca întotdeauna, pentru colaborare interinstituţională şi ajutor, acolo unde este nevoie”, a conchis Alin Nica.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Lasati carantinarea! Este frectie la picior de lemn! Singura solutie este vaccinarea si evident tratamente adecvate!

  • Contrazici o seama de oameni de stiinta si inclusiv pe romanii din antichitate, apoi pe altii ce au facut fata ciumei bubonice (polonezii)… Carantina functioneaza. Doar ca trebuie sa si fie implementata.

  • Carantina functioneaza .

  • Dacă funcționează, va scoate cineva cu forța din beci?
   Stați cumintei acolo și nu mai comentați aiurea.

 2. Premiera , Covid -19 s-a inscris in partidul PNL ! al dreaq traseist .

 3. PNL pune economia deasupra vietilor oamenilor. Sunt usor ticalosi spre ticalosi ca psd-istii.

 4. Fritz începe să devina una din cele mai crunte dezamăgiri.

  • fritz ar trebui sa se bucure ca liberalii au apucaturi sinucigase si ii protejeaza pe pizdisti si usristi .

 5. dominicu sufera de paranoia

 6. Fritz este neamt, nu pricepe ca romanii nu-s obisnuiti sa respecte regulile. 🙂
  DSP si CJSU sunt politizate/penelizate, de aia se cere ca la 11 la mie sa fie ridicata carantina, iar sa 7 la mie sa ramana carantina!
  Iar fanii PNL si ai lui Robu normal ca sunt dezamagiti de Fritz…

 7. S a încurcat Fritz asta cu mafia din România. Ce i o fi trebuit? S a convins toata lumea acum ca PNL=PSD

 8. În Romanica, așa zisa carantinare se rezumă doar la amenzi, declarația pe propria răspundere este de asemenea o aberație.

 9. Fritz, de ce te lamentezi pe facebook?Unde iti sunt cojones? De ce te-ai abtinut de la vot daca esti asa de ingrijorat? De ce nu aplici principiile tale, alea mult clamate?

  Ascunzi incompetenta, ca nu ai facut nimic in mandatul tau decat propaganda pe facebook, si acum te dai lovit in aripa cand vezi ca oamenii sunt ne-multumiti de simulacrul numit carantina

 10. De ce există acest Alin Nica? N-a făcut decât sa aducă rușine PNListilor de la alegeri încoace.

 11. Nu-i mai persecutați pe bieții USRplusisti că ăștia sunt în stare să se închidă în Doftana și să iasă de-acolo cu secera și ciocanul și cu tovarășa în loc de mamă.