G4Media.ro

Primarul Sectorului 6: E incredibilă această lipsă de coordonare a Primăriei Municipiului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Primarul Sectorului 6: E incredibilă această lipsă de coordonare a Primăriei Municipiului Bucureşti pe tot ce înseamnă operatori de utilități

Preşedintele PNL Bucureşti şi primar al Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat joi, la o dezbatere privind digitalizarea, că în capitală e nevoie de o aplicaţie cu o hartă de planificare strategică pentru realizarea lucrărilor de utilităţi, el reclamând „lipsa de capacitate de coordonare a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) pe tot ce înseamnă operatori”.

„Avem oraşul ăsta în care avem şapte primării, zeci de operatori de utilităţi, oamenii ăştia toţi fac lucrări, se apucă să sape oraşul şi vin la mine şi zic: ‘Domnule primar, ce facem, nu se mai termină lucrarea aia?’ Şi zic ‘stai puţin, că nu e a mea’. Pe mine mă întreabă toată lumea de orice lucrare din Sectorul 6, poate să fie a PMB-ului, a ENEL-ului. Şi am zis ‘domn’e, nu pot să am atâtea lucrări şi eu să nu ştiu de ele’ (…). Normal ar fi să avem aplicaţia asta, i-am spus-o şi primarului general, dar na, cu cine să vorbeşti? Vorbesc cu…. I-am zis ‘domn’e, nu e normal’ (…). Ar trebui să avem o aplicaţie cu o hartă de planificare strategică, un plan de investiţii, măcar să ştiu dacă mă duc pe strada Târgu Neamţ şi vreau să o refac, atunci îi întreb pe toţi o singură dată. Noi facem un plan anual de investiţii sau pe cinci ani, că aşa se face în oraşele civilizate, toţi operatorii vin şi spun ‘Domne, ne planificăm cu toţii acolo lucrări şi intrăm toţi o dată’. Nu după ce eu mi-am închis lucrarea, vine Apa Nova şi scarmănă pământul iară”, a afirmat primarul Ciprian Ciucu, citat de Agerpres.

El a subliniat că se pierd foarte mulţi bani, dar şi nervi deoarece în municipiul Bucureşti nu există această coordonare cu privire la lucrările care se efectuează.

„Efectiv, sunt disperat. E incredibil, această lipsă de capacitate de coordonare a PMB pe tot ce înseamnă operatori, este efectiv incredibil. Se pierd bani, se pierd foarte mulţi nervi, nimeni nu e în stare să facă această coordonare a investiţiilor care există în orice oraş european. O aplicaţie, deci nu ar trebui să vină Ciucu cu harta ruşinii, un birou de coordonare la nivelul Municipiului Bucureşti, care chiar să facă chestiunea aceasta”, a mai spus Ciucu.

Primarul sectorului 6 a participat la o dezbatere cu tema „Europa Digitală, România Încotro”, organizată de Comisia pentru Comunicaţii şi Societate Informaţională, la sediul PNL Bucureşti, relatează Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Ciuculica, lasa aplicatia de ti-o doresti si misca-te si tu mai cu talent, ca sectorul 6 a ajuns ultimul! Sau faci clabuci ca sa te sustina pe tine PNL-PSD la primaria capitalei?
  Nai miscat nimic in sector pana acum!

  • La mine mișcă în sectorul 6, parcuri refacute, asfalt, ridicat mașini.

  • esti dusa cu capul inseamna. se misca de nu se poate in s6. nu neaparat in sensul potrivit, dar nu poti zice ca nu se misca. se asfalteaza si se refac parculete intr-o fericire. bine, si borduriadele continua….

  • Toașu’ Ciucu uită că în consiliul general și cele de sector e plin de pnelisti,aia ce fac dorm in bocanci?E șef pe București de ce nu are initiative prin consilieri, in loc să se smiorcăie peste tot in presă?

  • Felicitarii Domnule Primar al sectorul 6 …
   Da pentru efortul pe care îl depuneți zi de zii dar și seara de seara și secunde …
   Eu unul va felicit pentru cea ce faceți pentru un sector mai bun …
   Va susțin pentru cea ce faceți Dumneavoastră cat sunteți la Primărie sectorului 6…
   Multe persoane chiar vin și spun multe lucruri dar nu apreciază cea ce faceți pentru acest sector …
   Eu unul din partea mea felicitarii…

 2. *N-ai miscat nimic in sector pana acum!

 3. Lasa „nervii” dnu Ciucu si fa ceva! Sigur ca e o debandada, insa asa a fost mereu. Chiar si pe vremea cand nu se schimbau magistralele de apa calda – lucrare de care nu s-a apucat nici un alt primar…

 4. O să te coordonezi mai bine cu Firea, la spoliat bugetul.

 5. Foarte corect ce zice Ciucu !!!

 6. Asta se viseaza primar zi si noapte.Ciuculica fa-te ca lucrezi si lasa-i pe altii sa se ocupe cu lucrurile de oameni mari

  • dar chiar lucreaza. nu sunt cu totul de acord si sensul in care se fac, mai ales ca distruge locuri de parcare pe banda rulanta si nu face altele in loc, dar schimbari se vad.

 7. Daca in primarii sunt functionari angajati pe pile si nu stiu decat sa mute hartii, pe teren nu se duc ca le scad suncile. Fiecare primarie trebuie sa aibe o evidenta si plsnificare. Dar Ciucu ataca cu orice orilej primaria Capitalei ca sa zica ca face si el ceva.

 8. O sa fie amuzant in 2024 cand prostimea va vota iar Firea, Negoitza, fiul lui Piedone Colectiv etc
  La multa prosteala !!!! Pe veci

 9. Electoratul USR nu-ţi dă ţie niciun vot, oricât te scremi tu pe aici. Uite cum o să fie: tu o să te coalizezi cu Gaby Sârmăncur şi o să-i ȋngrijeşti sârma. Meritaţi amândoi.

 10. Bucurestiul ar trebui sa aiba un singur primar ales, un singur consiliu, si sase manageri de sector, subordonati primarului. Si atunci va exista o coerenta in administrarea orasului.
  Altfel, ai haosul din prezent. Primaria mare fara fonduri si fara putere, iar primariile de sector cu bani si de capul lor.
  Conteaza enorm dependenta de guvernul care gestioneaza cea mai mare parte din taxele colectate in Bucuresti. Primarul Bucurestiului ajunge sa stea la mila guvernului sa primeasca fonduri colectate de la bucuresteni.
  Peste toate vine sistemul actual in care un consiliu ales pe criterii politice poate bloca orice initiativa. A se vedea ce se intampla in sectorul 1.

  • E corect ce zici dar nu ii pasa nimanui. Mai ales cetățenilor. Cand 70% nu se duc la vot înseamnă ca sunt mulțumiți sau pur si simplu nu considera important. Cand vezi ca iar Firea e data ca favorita la câștigarea primăriei generale te întrebi cum naibii voteaza oamenii ăștia. Adica acum 2 ani au votat sa scape de ea, peste 2 ani intenționează sa o aduca iar. De parca alt candidat nu mai exista pe planeta.

 11. Cum misca Ciucu si se coordoneaza: a asfaltat trotuarul (Raul Doamnei- DT 130),lucrare cu „spor” 5/10 oameni, a scos gardurile puse de pretenul sau Manescu si acu arata ca dupa razbel dar cu asfaltat si posibilitate de urcare pe trotuar doar pentru preteni. Si ca veni vorba: in Drumul Taberei 130 inca o iarna sunt gata sa afume cu mizerii trei instalatii de ars deseuri. Pretenii USL stiu de ce!

 12. Poate rezolvați și problema sobolanilor din parcuri este plin de ei ,ne mișună ziua în amiaza mare pe la picioare ,plus că și copiii noștri se joaca in parc și se sperie cand văd șobolani ! Sectorul 6 a ajuns cel mai infect și mizerabil sector ! Nimic nu ați făcut de când sunteti primar !

 13. Primarul Ciucu este un primar bun ce face treabă. Comunicarea trebuie sa fie de ambele părți. Am sesizat ceva ce putea face Primăria 6 și a început rezolvarea. Așa că dacă sunt probleme primul pas este de adus la cunoștință primar pe email, telefon, etc. Nu ‘huo’ după gard. NU MA INTERESEAZĂ DIN CE PARTID FACE PARTE, SA VEDEM REZULTATELE. Chestia cu necorelarea e clara și mingea e la Nicușor.

 14. Asta se întâmplă când sunt prea mulți șefi!și la primăria generală și la primăria de sector!asta-i când ai două volane la căruță!

 15. esti distrus! Ciucu nu e decat un Manescu si Mutu mai „elevat”. Si pentru exemplificare uita-te la „parcarile” pentru biciclete la 1/2km de statiile de metrou sau proiectul liniei la Lujerul cu 70 -80%- betoane si mobilier ca doar face spatii verzi! :((