G4Media.ro

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat că părăsește platforma X (Twitter), despre…

Sursa foto: Captură video - BMF TV

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat că părăsește platforma X (Twitter), despre care spune că este „o uriașă canalizare globală”

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunțat luni că renunță la platforma X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, numind-o „o uriașă canalizare globală” care „ne distruge democrațiile” prin răspândirea abuzurilor și dezinformării, scrie Reuters.

După ce a cumpărat Twitter în 2022, Elon Musk a concediat mii de angajați, inclusiv mulți dintre cei care moderau conținutul de pe platformă. Redenumit X, a pierdut mai mulți advertiseri importanți și a fost criticat de critici, inclusiv de Casa Albă, pentru că nu a făcut suficient pentru a reduce antisemitismul.

„Această platformă și proprietarul său exacerbează în mod intenționat tensiunile și conflictele”, a declarat Hidalgo în lungi mesaje în engleză și franceză, citând manipularea, dezinformarea, antisemitismul și atacurile împotriva oamenilor de știință, climatologilor, femeilor și liberalilor.

Campania lui Hidalgo de a transforma Parisul într-o capitală a ciclismului i-a adus atât dispreț, cât și laude pe rețelele de socializare de-a lungul anilor, unii utilizatori criticând munca aparent nesfârșită și șantierele neatractive din punct de vedere vizual sub hashtag-ul #SaccageParis (WreckParis).

„Acest mediu a devenit o uriașă canalizare globală, iar noi ar trebui să continuăm să ne bălăcim în ea?”, a întrebat politician socialistă, a cărei candidatură eșuată la președinția Franței i-a adus doar 1,7% din voturi în 2022.

„Refuz să aprob această schemă malefică”, a spus ea.

Mai recent, ea a fost criticată pentru o călătorie în insula franceză Tahiti sub pretextul că ar vedea un loc de surf pentru Jocurile Olimpice din 2024, dar despre care opozanții au spus că nu intră în atribuțiile sale, iar în acest timp și-a vizitat fiica care locuiește acolo.

Utilizatorii X și politicienii din opoziție au folosit hashtag-ul #TahitiGate pentru a o ataca pe aceasta în legătură cu călătoria finanțată parțial de contribuabili.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Wow, nu suportă lipsa cenzurii…