G4Media.ro

Primarul orașului rus Krasnodar a fost numit șef al administrației proruse în…

Foto: Captură Video

Primarul orașului rus Krasnodar a fost numit șef al administrației proruse în provincia Harkov

Primarul unui oraş rusesc a demisionat pentru a fi numit la conducerea unei administraţii instalate de Rusia în provincia Harkov din nord-estul Ucrainei, ultima dintr-o serie de astfel de numiri despre care Kievul afirmă că fac parte din încercările Rusiei de a anexa teritorii ucrainene, relatează Agerpres, conform Reuters.

Andrei Alekseienko a demisionat joi din funcţia de primar al localităţii Krasnodar, al 16-lea cel mai mare oraş al Rusiei. El va conduce de acum înainte ”consiliul de miniştri” numit de Rusia în provincia ucraineană Harkov.

Această provincie, parţial ocupată de trupele ruse în urma invaziei începute în februarie, înconjoară al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei, capitala sa omonimă Harkov, şi se află la nord de provinciile Doneţk şi Lugansk asupra cărora este axată în prezent ofensiva militară rusă şi unde separatiştii proruşi au proclamat independenţa acestora.

Oficiali ruşi au declarat anterior că aceste zone ocupate nu vor mai reveni niciodată sub controlul Kievului şi referendumuri pentru alipirea lor la Rusia ar putea fi organizate acolo în toamnă. Ucraina a promis în schimb că va împiedica desfăşurarea acestor ”pseudo-referendumuri”.

Trupele ruse controlează în prezent mai puţin de jumătate din regiunea Harkov. Confruntată cu rezistenţa îndârjită a armatei ucrainene, armata rusă a renunţat în luna mai la tentativa de a lansa un asalt asupra oraşului Harkov, dar continuă să-l bombardeze cu artileria de pe poziţii din exteriorul zonei sale periferice, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Hai asta-i bună. Se vede treaba că vor să scape de om. :)))

  2. L-au „pensionat” forțat in exil.

  3. Sa-i fie tarana usoara.