G4Media.ro

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, ripostează la criticile lui Zelenski și denunță „jocuri…

Sursa Foto: Facebook / Brian R McMurray

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, ripostează la criticile lui Zelenski și denunță „jocuri politice”

Primarul Kievului, fostul campion mondial la box Vitali Klitschko, a ripostat duminică la criticile președintelui Ucrainei cu privire la măsurile luate pentru a-i ajuta pe locuitori să reziste la întreruperile de energie electrică, descriind disputele ca fiind „fără sens” în contextul campaniei militare a Rusiei, potrivit agenției Reuters.

Klitschko a declarat că 430 de „centre de încălzire” îi ajută pe locuitori să facă față efectelor atacurilor rusești asupra centralelor electrice și că alte peste 100 de centre sunt planificate pentru cazul unor condiții extreme. Președintele Volodimir Zelenski a remarcat săptămâna trecută că au existat multe plângeri cu privire la măsurile adoptate în capitală.

„Nu vreau să mă implic în bătălii politice, mai ales în situația actuală”, a declarat Klitschko într-o înregistrare video postată pe Telegram.

„Acest lucru nu are sens. Am lucruri de făcut în oraș”.

Klitschko, care a fost implicat în mai multe dispute cu Zelenski înainte de invazie, a declarat că aliații președintelui s-au angajat în „manipulări” cu privire la eforturile orașului, inclusiv „fotografii de neînțeles” postate online.

„Pentru a spune lucrurilor pe nume, acest lucru nu este frumos. Nici pentru ucraineni, nici pentru partenerii noștri străini”, a declarat Klitschko. „Astăzi, ca niciodată înainte, toată lumea trebuie să se unească și să lucreze împreună. Iar aici avem un fel de jocuri politice”.

În ultima săptămână, Zelenski a promovat eforturile a mii de „centre de invincibilitate” înființate în întreaga Ucraină pentru a furniza căldură, apă, internet și legături de telefonie mobilă.

În discursul său video nocturn de vineri, Zelenski a declarat că primarul Kievului nu a făcut suficient pentru a ajuta locuitorii asediați.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Zeincepe sa vorbească aiurea, sa se impună ca lider prin Occident și sa ceara din ce în ce mai multe arme. Nu merge asa. Vaicarelile lui nu vor salva Ucraina de rusi și nici risipa de rachete.