G4Media.ro

Primarul Focșaniului a donat plasmă după ce s-a vindecat de COVID-19

Primarul Focșaniului a donat plasmă după ce s-a vindecat de COVID-19

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, s-a prezentat la Centrul de Transfuzii Sanguine şi a donat sânge din care va fi extrasă plasma hiperimună necesară pacienţilor cu COVID-19, cu forme grave de boală. Primarul Misăilă a fost confirmat luna trecută cu infecţie cu SARS-COV-2.

Primarul Focşaniului, Cristi Misăilă, a donat sânge după ce s-a vindecat de COVID-19, prin gestul său sperând să poată veni în sprijinul bolnavilor cu coronavirus.

„Astăzi am donat sânge. Sper că persoanele infectate COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon”, Focşani care au nevoie de plasmă să se facă bine! Mulţumesc specialiştilor de la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Vrancea pentru solicitudine. Fiecare dintre noi poate dona căci sănătatea are prioritate”, a scrie el pe Facebook.

Judeţul Vrancea nu dispune de aparat de plasmafereză care să extragă rapid plasma din sângele donat. Judeţul a avut un astfel de echipament însă pentru că au fost doar 7 donatori dintr-un total de circa 3.500 de pacienţi vindecaţi de COVID-19 care au donat plasmă, firma care dusese aparatul în Vrancea a decis să-l mute în Bucureşti, unde există mai mulţi donatori.

În lipsa aparatului de plasmafereză, plasma se extrage prin procedeul clasic.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Cristi Misăilă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Crime cu premeditare, ministrul Tatar spunea ca s-a trimis un singur pacient ars in Belgia deoarece ceilalti nu sunt atat de grav si pot fi tratati in Romania.

  2. De ce poarta masca? Așa sunt politicienii, in general?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.