G4Media.ro

Primarul din Târgu Mureş refuză să cedeze un hotel pentru izolarea persoanelor…

Primarul din Târgu Mureş refuză să cedeze un hotel pentru izolarea persoanelor aflate în carantină

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat, marţi, că nu va ceda hotelul solicitat de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş pentru izolarea persoanelor aflate în carantină ca măsură de prevenţie a coronavirusului COVID-19, pe considerentul că spitalele sunt cele care deţin infrastructura necesară gestionării problematicii şi nu primăriile, relatează Agerpres.

„Mă trezesc cu o adresă să pun la dispoziţie clădiri. Creăm nebunii populaţiei, îi zăpăcim cu totul acum? Dacă ar fi Orwell, ar face nişte nuvele extraordinare, de la gripa aviară, pesta porcină şi gripa umană. E o problemă care trebuie tratată cu multă decenţă, educaţie, nu cu isterii. Mâine te trezeşti cu trei strănutători şi târgumureşenii vor ocoli zona şi nu vom mai merge în clădirea respectivă (…) O gripă şi o afecţiune pulmonară necesită curăţenie, aer şi oxigen, lucruri pe care nu le pot asigura de la primărie. E un semnal pentru DSP şi pentru directorul spitalului, în caz de ceva avem două spitale de boli infecţioase şi se dă o categorie de saloane cu circuit închis care să fie gestionate cu oxigen şi cu tot ce e nevoie, nu să pună primarul la dispoziţie Casa Eminescu”, a declarat Dorin Florea, într-o conferinţă de presă.

Primarul Dorin Florea, medic de profesie, le-a recomandat târgumureşenilor să rămână calmi şi să respecte regulile de igienă, iar politicienilor să lasă psihoza deoparte.

„Rog târgumureşenii să aibă grijă, să se expună mai puţin în aglomerări, profilactic să poarte o mască, să consume multe legume, fructe şi orice suc natural, bătrânii, tinerii şi copiii să aibă grijă în mod deosebit, întrucât sistemul lor imunitar este mai slab şi o banală răceală le poate fi fatală. În rest să terminăm cu psihoza şi să lăsăm virusologii, Academia Română, Institutul Naţional de Microbiologie să iasă şi să spună, nu miniştrii. Psihoza e mare (…) Rog medicii să îşi vadă de treabă, carantina şi tot ce vor să facă, să facă în spitale, unde au servicii şi toată infrastructura creată”, a subliniat Dorin Florea.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Iuliu Moldovan, a afirmat că respectă poziţia primarului din Târgu Mureş şi că acel spaţiu nu era singura opţiune din oraş.

„A fost opţiunea domnului primar, o respectăm. Nu era singura opţiune acea clădire din Târgu Mureş. În acel spaţiu era vorba despre persoane asimptomatice, şi la domiciliu, şi la carantinare. Acolo, cine vine din zona cu probleme i se asigură traiul decent şi se monitorizează. Orice persoană simptomatică, din monitorizare, intră pe procedura medicală. Metodologia e clară”, a precizat dr. Moldovan.

Şeful DSP Mureş a spus că pentru a se evita informaţiile false, oamenii pot apela la sursa cea mai autorizată de infomare, care este site-ul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a anunţat că au fost luate toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei şi carantinarea persoanelor suspecte de coronavirus şi că a identificat peste 100 de locuri de carantină.

„Facem un apel la mureşeni şi la români că trebuie să stea calmi, trebuie să se informeze din sursele oficiale şi abilitate şi ca măsură principală este igiena. La nivelul judeţului Mureş au fost identificate peste 100 de spaţii de carantinare, au fost transmise la nivel naţional, iar aseară, în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ne-au fost transmise măsurile care trebuie luate în perioada imediat următoare. Tot în acest moment, la nivelul judeţului Mureş sunt 18 cazuri de autoizolare voluntară la domiciliu, asimptomatici (…) Ne-a fost semnalată abundenţa de fake news de la nivel naţional şi internaţional pe care trebuie să o gestionăm şi trebuie să dăm asigurări mureşenilor şi celor care sunt în tranzit în judeţul Mureş că suntem informaţi şi urmăm procedurile întocmai”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, într-o conferinţă de presă.

Sursa foto: Facebook Dorin Florea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Adica, DSP Mures s-a trezit ca ar vrea acel Hotel, inseamna ca PANA acum Autoritatile NU aveau nici un PLAN pregatit pentru astfrel de Situatii, Situatii de URGENTA cum ii place dlui Raed Arafat sa se laude!
  Si cum CRED ca au TOATE Tarile asezate!!
  Arafate, mare sef la DSU, ce va FACE Romania in caz de Coronavirus in vizita pe la noi?!
  Ce-a „facut” si la Colectiv: „avem toate conditiile” sa moara Romanii pe capete…
  La Colectiv au MURIT peste 60 de TINERI, cu toate „conditiile excelente”, ca-n germania, cu care se laudau alde Raed Arafat si Nicolae Banicioiu..
  Doamne fereste!!

 2. Verde’n față, cum ne place.

 3. Sigur dom’ primar, nu dati nimic. Mai bine pui persoanele asimtomatice in spitale, sa le umplem bine nu-i asa? Apoi bolnavii ii trimitem acasa… Important e sa aratati ca sunteti tare…

 4. Da’ hotelul, al cui e hotelul? Ca asa pot si eu sa spun ca nu voi da hotelul de 5 stele din Dubai!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.