G4Media.ro

Primarul din Odorheiu Secuiesc candidează pentru un nou mandat din partea unui…

Primarul din Odorheiu Secuiesc candidează pentru un nou mandat din partea unui partid mixt româno-maghiar/ Consilierii lui se tem că adversarii vor arunca în luptă un candidat cu nume identic, la fel ca acum patru ani

Árpád Gálfi, primarul oraşului Odorheiu Secuiesc, va candida pentru un nou mandat la alegerile locale din septembrie din partea Partidului Oamenilor Liberi (POL) – titrează, într-un articol publicat marţi, portalul local de ştiri UH.ro, citat de MTI și preluat de Rador.

Árpád Gálfi şi susţinătorii săi au anunţat o conferinţă de presă pentru vineri, când partidul mixt româno- maghiar urmează să-şi prezinte candidaţii. Attila Ember, consilierul primarului, a confirmat pentru UH.ro că Árpád Gálfi şi susţinătorii săi vor intra în competiţia electorală din partea POL.

La sfârşitul lunii iulie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de înregistrare în Registrul partidelor a Partidului pentru Odorheiu Secuiesc, fondat de echipa lui Gálfi, însă procedura încă nu a fost finalizată, astfel că fondatorii nu pot candida din partea acestui partid.

Consilierul primarului a declarat pentru portalul UH.ro că au decis să candideze în culorile unui alt partid, deoarece se tem că adversarii lor vor introduce în competiţia electorală din Odorheiu Secuiesc încă o persoană cu numele de Árpád Gálfi, pentru a induce în eroare şi a-i diviza pe alegătorii primarului.

Un lucru similar s-a întâmplat în urmă cu patru ani în Odorheiu Secuiesc, când fostul primar UDMR, Levente Bunta, care a candidat ca independent, a trebuit să se confrunte cu un alt Levente Buta, al cărui nume a fost trecut pe lista electorală tot ca independent pentru fotoliul de primar.

Árpád Gálfi a fost ales primar al oraşului Odorheiu Secuiesc în urmă cu patru ani, în calitate de candidat comun al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi al Partidului Civic Maghiar (PCM).

Cu toate acestea, anul trecut, partidul său, PCM, l-a exclus din rândurile sale. Primarul a considerat că a atras furia liderilor PCM prin rezilierea contractelor de servicii considerate de el neavantajoase pentru oraş, care au fost încheiate de Jenő Szász, fostul primar PCM al oraşului Odorheiu Secuiesc.

Contracandidaţii lui Árpád Gálfi pentru funcţia de primar la alegerile locale din data de 27 septembrie vor fi: László Derzsi, din partea UDMR, şi Levente Mike, din partea Partidului Civic Maghiar (PCM). Odorheiu Secuiesc are o populaţie de 34.000 de locuitori, din care 95% s-au declarat maghiari la ultimul recensământ.

După schimbarea regimului în 1989, oraşul secuiesc a fost condus în mare parte de primari din partide maghiare aflate în opoziţie faţă de UDMR.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. „a trebuit să se confrunte cu un alt Levente Buta, al cărui nume a fost trecut pe lista electorală tot ca independent pentru fotoliul de primar.”

    :)))))))))))
    te doare mintea cand vezi creativitate asta pusa in slujba raului

  2. Credeam ca numai la imbracaminte/încălțăminte și alte obiect se practica punerea pe piața de produse contrafăcute cu denumiri identice sau similare cu cele de origine. La secui se practica și piratarea candidaților la primărie :-)))))

  3. Partidul Oamenilor Liberi nu e un partid mixt, e un partid al comunităților. POL Odorhei e format doar din maghiari, POL Câmpulung Muscel doar din români, iar POL Târgu Mureș sau Oradea, din români, maghiari și romi. Adică compozitia partidului reflecta compozitia comunitatilor pe care le reprezinta.

  4. Ce jurnalims e ăsta?! ”Partid mixt româno -maghiar”?! Atunci și PNL e mixt, că sigur sunt unguri și pe acolo… La fel și PSD, ar membri de etnie maghiară (de voie, de nevoie). Și prin ALDE mai găsim maghiari.
    Puteați să scrieți fără probleme și era mai corect, că e vorba de POL. Și explicați ulterior ce e cu partidul acesta. Care de altfel e cel mai inovator partid din România. Păcat că presa de la București îl ignoră.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.