G4Media.ro

Primarul căruia Bădălău i-ar fi oferit mită este Dan Păsat, fostul deputat…

Primarul căruia Bădălău i-ar fi oferit mită este Dan Păsat, fostul deputat PNL condamnat la închisoare pentru șantaj (surse)

Primarul căruia Niculae Bădălău i-ar fi oferit mită în schimbul derulării unor contracte este Dan Păsat, fostul deputat PNL care a fost condamnat în 2013 la 3 ani de închisoare pentru șantaj, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Dan Păsat este primar în comuna Bucșani din județul Giurgiu, fieful lui Niculae Bădălău. El este, potrivit surelor citate, și cel care l-a denunțat pe Bădălău la DNA.

Bădălău, fost baron PSD-ist numit consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost reținut duminică pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, în formă continuată, și trafic de influență.

Potrivit DNA, În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract de reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă. Primarul în cauză este Dan Păsat, potrivit surselor citate.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.

În total, Bădălău i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Vorba cantecului : ” sa ne pisam pe” PNL PSD si pe Badbalau.

  • Useleul se desfășoară în toată splendoarea lui. Ciucă și Ciolacu pot fi mândri de această batjocură de alianță politică.

  • Nicolae Bădălău PSD + Dan Păsat PNL = Florin Ciordache + Costel Tablă Alexe

  • Și încă o dedicație specială… ală… ală pentru domnul badalau…au…au: să vin din diasporaaa, să mă sui pe mama taaaa…. fără număr!

  • Deținuții de la Rahova cântă:
   „Și să vină Bădălău,
   Să i-o dăm la căcălău!”

 2. Cine spunea ca PNL si PSD se cearta, ca PNL si PSD sunt diferite?
  Cand e vorba despre furat, se inteleg perfect, scandalul e doar pentru pacalirea prostilor care voteaza PSD si PNL de 33 de ani!

 3. Exista suspiciunea rezonabila ca dosarul de-ne-a se bazează pe denuntul dat de un condamnat pentru coruptie pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.
  Unde sint vremurile cind proba pentru corupție era flagrant cu microfoane, bancnote marcate cu cuvintul mita vizibil la lampa uv?
  Oare a disparut corupția din politica? Se pare ca nu dupa cit de dorite sint posturile din politica…

 4. N-ai ce face, astia sunt hoti pana-n maduva oaselor! Cum d.r.acu ii tot votam pe astia. Ce tara de prosti !

 5. Cine spune că nu există o strânsă colaborare între partide.

  • Toate reabilitarile din tara se fac la fel. Primesc contracte numai firmele care-s clientela fesenista(PSD-PDL).

 6. orice membru PSD sa faca parnaie doar ca este membru PSD – 30 de zile
  vreau ca conducerea PSD sa faca munca in folosul comunitatii – 2 ani cel putin ( maturatori )

  • Ajung tot oamenii integri sa-si doneze mii de ore (ani de zile) sa lupte cu corupția in.fecta din țara asta.

   Mai mișcă ceva si parlamentarii. Cartea neagră pamflet publicată de USR însă e prea puțin, mai ales ca ei lunar iau (15.000 euro cost parlamentar x 50 parlamentari) 750.000 euro si cartea au scris-o data pe an deci la un cost din bani publici de 9 milioane euro + cât mai încasează de la AEP… si in condițiile astea de inbuibare sa îți bati tu joc de oameni care pe timpul lor si banii lor putini realizează mai mult decât voi… sa va fie rusine!

   De ceilalți din opoziție nici nu mai vorbesc!

  • Dezamăgitoare si dureroase … discriminările, privilegierile ilegale, dubla-măsura, profitorii si fur.turile, indiferent ce partide le practica. Fura din timpul si banii oamenilor integrii ca sa se lăfăie ei si familiei lor de ho.ti puturoși si profitori îmbuibați burtoși / burtoase supraponderali din bani nemeritati! O sa va ajungă blestemele pentru tot răul făcut oamenilor mai integri decât voi, bullying si cri.minalitate cibernetica ipocriti profitori!
   9 milioane de euro pe an din bani publici, zero rezultate si faceti rău oamenilor mai integri decât voi? La pușcărie cu voi!

 7. Coalitia PSD + PNL pentru furaciune…scuzati pentru guvernare

 8. Mafia PSD + PNL ne va face sc1avi in tara noastra

 9. Povestea este abia la început !